Αλίαρτος: Στόχος ήταν οι αποθήκες οπλισμού του στρατοπέδου εκτιμά η Αστυνομία(βίντεο)

| Ετικέτες | Posted On Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Αποθήκη με δεκάδες όπλα G3 - το αντίστοιχο των ανατολικής προέλευσης Καλάσνικοφ - φέρεται να ήταν ο στόχος των δύο κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν, τα ξημερώματα της Δευτέρας, τον 20χρονο σκοπό της κεντρικής πύλης στη Μονάδα Καυσίμων της Αεροπορίας στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

Ο φρουρός κατόρθωσε να βγάλει την κουκούλα ενός από τους δύο δράστες και - όπως κατέθεσε σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ - ήταν ένας άνδρας ηλικίας περίπου 26 έως 27 ετών, πιθανόν ελληνικής καταγωγής...

Με την υπόθεση ασχολούνται οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για προσπάθεια μελών νέας ένοπλης οργάνωσης να αποκτήσουν οπλισμό. Γι αυτό και αναμένεται να δείξουν φωτογραφίες υπόπτων στον σμηνίτη, ενώ πραγματοποιούν εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή.

Ωστόσο πέρα από την περίπτωση της «απαλλοτρίωσης» ερευνώνται και άλλα ενδεχόμενα, αφού υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την επίθεση.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην κίνηση των δραστών να παρασύρουν τον φρουρό του στρατοπέδου σε απόσταση 200 μέτρων, κοντά σε έναν πυλώνα και να τον εγκαταλείψουν εκεί.

Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο 20χρονος σκοπός στις 2:45 τα ξημερώματα δέχτηκε επίθεση από δύο κουκουλοφόρους, οι οποίοι είχαν μπει στη μονάδα, αφού προηγουμένως έκοψαν τη περίφραξη. Ο σκοπός λέει ότι πάλεψε μαζί τους, τραυματίστηκε στο πρόσωπο, αλλά τελικά εκείνοι κατάφεραν να του αποσπάσουν το G3 που έφερε μαζί με τη γεμιστήρα.

Οπως προκύπτει από νεώτερα στοιχεία οι δύο άγνωστοι πλησίασαν τον χώρο του στρατοπέδου με αυτοκίνητο. Στην συνέχεια άρχισαν να κτυπούν τον σμηνίτη με στόχο να τους πει που βρίσκονται τα κλειδιά για να ανοίξουν μια αποθήκη με όπλα που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο.

Οπως αναφέρουν στρατιωτικοί που ερευνούν την υπόθεση «οι δύο δράστες φέρεται να γνώριζαν στοιχεία από την δομή και την λειτουργία της Μονάδας Καυσίμων και αυτό δίνει συγκεκριμένη κατεύθυνση στην έρευνα μας».

Ο σκοπός πάλεψε μαζί τους, έβγαλε την κουκούλα του ενός, αλλά φέρεται να δέχθηκε κτυπήματα με σιδηρολοστό ή παρόμοιο αντικείμενο. Τελικά οι δράστες φέρεται να εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους να εισβάλλουν στο στρατόπεδο και να πάρουν και άλλα όπλα επειδή δεν έβρισκαν τα κλειδιά.

Στην συνέχεια φέρεται να τράβηξαν τον 20χρονο σμηνίτη σε απόσταση δεκάδων μέτρων, όπως εκτιμάται, πιθανόν γιατί εκεί κοντά ήταν το όχημα διαφυγής τους και δεν ήθελαν ο τραυματίας να ειδοποιήσει άλλους στρατιώτες.

Πάντως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι το περιστατικό «έχει πολλά ασαφή και περίεργα στοιχεία και στρέφουμε την έρευνα μας προ κάθε κατεύθυνση».

Σημειώνεται ότι και σε άλλες τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις ένοπλες οργανώσεις έχουν προχωρήσει σε αρπαγές οπλισμού από στρατόπεδα, αστυνομικούς ή άλλους στόχους.

Η πρώτη σημειώθηκε το 1975 όταν μέλη της 17Ν είχαν κλέψει όπλα - ανάμεσα σε αυτά και το περιβόητο 45αρι - από στρατόπεδο στην βόρειο Ελλάδα, η δεύτερη στις 25 Δεκεμβρίου 1989 όταν κλάπηκαν δεκάδες ρουκέτες και πυρομαχικά από το στρατόπεδο Συκουρίου της Λάρισας, και η τρίτη στις 3 Φεβρουαρίου 1990 με την κλοπή μπαζούκας από το Πολεμικό Μουσείο.

Μέλη της «Αντικρατικής Πάλης» είχαν κλέψει οπλισμό το 1987 από το Λιμεναρχείο Ραφήνας, ενώ ο «Επαναστατικός Αγώνας» έχει προχωρήσει σε αρπαγή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών το 2003 από μεταλλείο στην Φωκίδα.

Την τελευταία τετραετία έχουν σημειωθεί επανειλημένα απόπειρες αρπαγής οπλισμού από αστυνομικούς. 

Σχετικές Αναρτήσεις :



3 σχόλια:

  1. Που είναι το βίντεο dk?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kala pws egine tetoio pragma ekei..stin pio mahimi monada tis elladoss...
    to pio periergo pantws tis upothesis, gia na leme kai tin alitheia, einai pws vrethike skopos stin skopia tou stin suggekrimeni monada???
    ena erwtima pou genietai akoma apo tin upothesi kai parakalw tous tromokrates na mou to apantisoun,to oplo to opoio klepsane einai se thesi na rixei??proswpika egw amfivalw..
    pantws ta stoheia lene pws oi 2 koukouloforoi itan eidika ekpaideumenoi katadromeis me speciality sto na boukaroun stin suggekrimeni ipsistis asfaleias monada..giati ws gnwston ekei filane mono agrupnoi frouroi...oute kan playstation den ehoun ta kaimena stin skopia tous...
    vevaia den thelw na pw kati giatous fantarous ekei kai eidika gia to paidi to suggekrimeno giati den ftene..ftaine oi goneis tous pou glipsane arketa gia na feroun ta paidia tous ekei me antallagma ton psifo tous ki emeis pou plirwnoume to 70% tou proipologismou mas se auton to strato...meta anarwtiomaste giati i ellada ehei ta halia tis...
    sigoura den ftaei mono auto alla meta to strato oi idioi goneis me antallagma fusika kai pali tin psifo tous tha glipsoun akoma mia fora gia mia thesi sto dimosio etsi wste to paidi tous na min kourastei pote gia tipota..afou uparhoume emeis oi malakes kai plirwnoume...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν