Πρόταση για δήμο «Αλιάρτου – Θεσπιών» με έδρα την Αλίαρτο και ιστορική έδρα την Άσκρη

| Ετικέτες | Posted On Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της συνοχής του κοινωνικού ιστού του νέου διευρυμένου δήμου Αλιάρτου η δημοτική αρχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή φέρνει προς συζήτηση δύο πολύ σημαντικά για το μέλλον και τις αναπτυξιακές προοπτικές του δήμου θέματα υλοποιώντας έτσι προεκλογικές δεσμεύσεις της.

Πιο συγκεκριμένα η δημοτική αρχή προτείνει για τον Καλλικρατικό δήμο με έδρα την Αλίαρτο την ονομασία δήμος «Αλιάρτου – Θεσπιών» και ιστορική έδρα την Άσκρη...


«Είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά και αυτό δεν έγινε για να εισπράξουμε ψήφους, αλλά επειδή πιστεύουμε πραγματικά ότι στο όνομα του δήμου Αλιάρτου θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και το όνομα των Θεσπιών για ιστορικούς λόγους», επισημαίνει ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης και συνεχίζει: «Πρόκειται για ένα όνομα αναγνωρισμένο παγκοσμίως και είναι κέρδος για τον διευρυμένο δήμο Αλιάρτου να συμπεριλαμβάνεται στην ονομασία του. Από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, στη συνείδησή μας και το ρόλο που θέλουμε να δώσουμε στο δήμο».Όσο για τον καθορισμό της Τοπικής Κοινότητας Άσκρης ως ιστορικής έδρας του δήμου ο κ. Ντασιώτης τονίζει μεταξύ άλλων: «Και αυτό γίνεται για τους ίδιους λόγους, διότι θέλουμε να συντάξουμε όλες τις δυνάμεις που έχει αυτός ο δήμος ξεκινώντας από το ιστορικό παρελθόν και η Άσκρη έχει να συμβάλει σε αυτό πολλά».

Με τις θέσεις της δημοτικής αρχής Αλιάρτου συντάσσεται και η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου και αυτό κάνει γνωστό με επιστολή προς τον δήμαρχο Γιώργο Ντασιώτη.
Σύμφωνα με την κ. Τσόνογλου κατά τη διάρκεια διαμόρφωσης του χωροταξικού στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» δεν δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη, όπως, «μέσω της επωνυμίας του νέου Δήμου να αναδειχθούν έστω σημειολογικά πόλεις ιδιαίτερης ιστορικής αξίας και σημασίας, όπως οι Θεσπιές, η Άσκρη κοκ., πόλεις που έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στο ιστορικό παρελθόν της περιοχής και αποτελούν «φάρους» ανδρείας, αυταπάρνησης και αλτρουισμού για τους νεώτερους παγκοσμίως».

Και προσθέτει ότι πιστεύει πως «ωρίμασε η θετική άποψη και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να τροποποιηθεί η επωνυμία του Δήμου Αλιάρτου ή έστω να προστεθεί σε αυτήν και η ονομασία των Θεσπιών και της Άσκρης τουλάχιστον».
Και καταλήγει: «Θεωρείστε αυτονόητη την συμπαράστασή μου στο έργο σας και στην υλοποίηση του άνω αιτήματος προς τα αρμόδια υπουργεία».
Να σημειωθεί τέλος ότι η ιστορική έδρα είναι τιμητικός τίτλος της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος αποδίδεται σε οικισμούς που δεν αποτελούν έδρα κάποιου δήμου, αλλά φέρουν για ιστορικούς λόγους μεγάλη συμβολική βαρύτητα.

Η διαφορά της ιστορικής από την «κανονική» έδρα είναι ότι στη δεύτερη βρίσκονται συγκεντρωμένες οι κεντρικές υπηρεσίες και λειτουργίες του δήμου, ενώ στην πρώτη μπορούν να πραγματοποιηθούν διάφορες εορτές και τελετές.

diavima.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



25 σχόλια:

  1. Ειχατε δεσμευτει και στους ψηφοφορους του ΑΛΙΑΡΤΟΥ κυριε δημαρχε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ? ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΑΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΠΩΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΟΒΑΡΑ? ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ.Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.ΕΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ
    ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΧΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για όσους ξεχνούν η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών είχε πάρει θέση από τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ για το θέμα αυτό με γραπτή ανακοίνωση που δημοσιευτηκε στα μπλοκ.Ήταν τότε που τα παπαγαλάκια του Βίτση την μοίραζαν σε φωτοαντίγραφα στις καφετέριες για να συκοφαντήσουν και ο Βίτσης υπόσχονταν στους ρημοκαστραίους κρυφά ότι μετα από τις εκλογές θα αλλάξει το όνομα.

    δείτε εδώ την ανακοίνωση της ανεξάρτητης κίνησης πολιτών που υπάρχει σε όλα τα μπλοκ

    http://leontari-thivon.blogspot.com/2010/09/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. EΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανεξάρτητα αν ενημερώθηκαν όλοι οι πολίτες της Αλιάρτου για την μετονομασία του Δήμου σημασία έχει ότι η προσθήκη και των Θεσπιών στην ονομασία αναβαθμίζει κατά τη γνώμη μου πολιτικά και πολιτισμικά την Αλίαρτο, αξιοποιείται ενεργά το σύνολο των πολιτών του καλλικράτειου δήμου και διαμορφώνονται νέες προϋποθέσεις για αποτελεσματική συλλογική δράση σε τοπικό επίπεδο. Η παρέμβαση, ωστόσο, της βουλευτού κ. Τσόνογλου να παρουσιάσει την πρόταση ως δική της αφού έχει ήδη αναρτηθεί η ημερησία διάταξη του Δήμου, έγινε αναμφίβολα για ψηφοθηρικούς λόγους και επισκιάζει την πρωτοβουλία του Δημάρχου και των μελών του Συμβουλίου.
    Ο Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρατηρητή
    Κάνεις λάθος. Δεν είναι πρόταση της Τσόνογλου αλλά του δημάρχου. Αν διαβάσεις το κείμενο προσεκτικά λέει:
    ¨ Με τις θέσεις της δημοτικής αρχής Αλιάρτου συντάσσεται και η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου και αυτό κάνει γνωστό με επιστολή προς τον δήμαρχο Γιώργο Ντασιώτη.¨
    Αυτό σημαίνει ότι πρώτα δημοσιοποιήθηκε η πρόταση της Δημοτικής αρχής και μετά πήρε θέση η Τσόνογλου που ανέφερε την άποψή της. Δεν εξαρτάται απο αυτήν τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε της 7:24
    Νομίζω ότι αυτό λέω και εγώ. Απλά στην επιστολή της κας Τσόνογλου προς το Δήμο προβάλλεται η πρόταση για μετονομασία του Δήμου Αλιάρτου ως δική της, ενώ θα μπορούσε να υπογραμμίσει ότι απλά στηρίζει την πρωτοβουλία των αρχών του Δήμου. Μια τέτοια διατύπωση θα είχε το σεβασμό όλων μας, τουλάχιστο εκείνων που δεν παραμένουν στο παλαιό κεκτημένο.
    Ο Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το δουλεμα που μας εκαναν και οι δυο υποψηφιοι δεν ενοχλει κανεναν?κανενας απο τους δυο δεν πηρε θεση προεκλογικα και οσο για το ιντερνετ δεν νομιζω οτι απευθυνεται στην πλειοψηφεια των ψηφοφορων. ο απαρατηρητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ean ginei i Livadeia dimos Lvadeias - Orhomenou kai i thiva
    Thiva - Plataies - Thisvi tote kai o aliartos na allaxei onoma..
    i mipws oi plataies kai o orhomenos den ehoun istoria???
    dimarhe den prepei na upokipsete se pieseis tetoies..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ηρεμήστε
    δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
    δεν εχετε να χωρισετε τιποτα απολυτως.
    ισως με αυτο τον τροπο δεθουν πιο πολυ οι σχεσεις των δυο πολεων.
    οτι και να γινει η εδρα ειναι ο αλιαρτος
    την λυση θα δωσει το δημοτικο συμβουλιο που εκφραζει τις αποψεις της τοπικης κοινωνίας.
    εαν ο κοσμος δεν το θελει δεν θα γινει.
    ειναι απλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ας σκεφτούμε λίγο....πότε πότε κάνει καλό....

    το να μπει το όνομα Θεσπιές στο δήμο...δε θα αφαιρέσει ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!
    Δεν καταλαβαίνω την εμμονή κάποιων ώστε να μη γίνει...

    Αν δεν αρχίσουμε να φερόμαστε σαν κοινός δήμος...δε θα γίνουμε κιόλας!!!!

    ας πάψουν οι τοπικισμοί...για το καλό όλων μας!!!

    ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ...ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!

    «Όλοι για τον έναν κι ο ένας για όλους. Αυτή είναι η συμβουλή μας.»
    Αλέξανδρος Δουμάς

    «Όλες οι ενώσεις είναι θεμελιωμένες πάνω στις αμοιβαίες ανάγκες.»
    Σαρλ Ντε Μοντεσκιέ

    «Ενωμένοι θα επιζήσουμε, χωρισμένοι θα χαθούμε.»
    Αίσωπος


    «Η ένωση δίνει δύναμη.»
    Αίσωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. mpa h Tsonoglou upotithete ekane polemo ston Giwrgo twra ton stirizei?ti les? kai mallista anoixto polemo an den kanw lathos..wraia alagh selidas...h mallon rizikh alagh vlepw sto dhmo mas...arxizontas apo to onoma...telika kuria Psara-Papadhmhtriou-Euaggelia hsaste apo thn Thiva kai hsaste perifanh,giati den phgate ekei na asxolithite kai malista afou den sas noiazei kai polu to thema tou onomatos apo oti lete....!!!!alla ayrio prepei na exei 2000 kosmo ap eksw kai na fwnazoun apo to sunedriako stis 7...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. βεβαια απο την θηβα ειναι κα Ψαρα, γι αυτο αλλωστε θελει να κανει και κυνοτροφιο για τα αδεσποτα ζωα στον Αλιαρτο, μηπως θυμαστε τι γινοταν στη θηβα οταν υπηρχε κατι τετοιο, τα ζωα εγιναν αγριμια και κατασπαραζαν το ενα το αλλο, οποιο πεθαινε ηταν τροφη για τα υπολοιπα.
    μαλλον το ιδιο ονειρο εχει και για τον Αλιαρτο......
    σαν δεν ντρεπεστε!!
    εχετε λυσει ολα τα υπολοιπα και το θεμα σας ειναι ποια πολη ειναι πιο ιστορικη και τι ονομα θα εχει ο δημος μας.ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. όλες τις υπόλοιπες προτάσεις και παρεμβάσεις που έχει κάνει η κ. Ψαρρα θέλεις να μας πεις πως δεν τις έχεις ακούσει;
    όσο για τα αδέσποτα αν προτιμάς να είναιελεύθερα να γυρίζουν σε αγέλες και να φοβάται ο κόσμος πες μας που μένεις να τα φέρουμε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μενω ακριβως διπλα σου και δεν φοβαμαι τα ζωα, εχω συνηθησει να ζω μαζι σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. γιατι τοσος ντορος για τα σκυλια; μα
    ζεψτετα και καντε τους ευθαναςια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. δημαρχε πιστευω οτι κανεις λαθος φερνοντας προς συζητηση αυτο το θεμα.ο λογος για μενα ειναι απλος και απορω πως δεν το εχεις καταλαβη.ισως φταιει η πολιτικη σου απειρια.ο καλλικρατης σε ευλογο χρονικο διαστημα θα εχει την τυχη του καποδιστρια που καποια ''φωτισμενα μυαλα'' ειχαν σκεφτει και ειχαν θριαμβολογηση.8 χρονια με το ζορι αντεξε.επιταγες γαρ της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.γιατι βιαζεσε να κανεις κατι που ενδεχομενως σιγουρα για μενα θα σε στιγματιση στον χωρο που ζεις απο αποψη τοπικιστικη και μονο.ουτως η αλλως σε ευλογο και ποιο γρηγορο για μενα χρομικο διαστημα εξ αντικειμενικων οικονομικων δυσκολιων στην βοιωτια 2 δημοι θα γινουν.οποτε για μενα τζαμπα και βερεσε χρεωνεσε κατι που σιγουρα θα αλλαξη.ξανασκεψου και μην δινης αφορμη στους πολιτικους αντιπαλους να τριβουν τα χερια απο ικανοποιηση και να κανουν ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ δηλωσεις οτι αυτοι αγαπουσαν καλυτερα τον τοπο.την ειδαμε και την δικη τους αγαπη.ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και συνεχιζοντας εμαθα οτι καποιοι πηραν ενα χαρτι και βγηκαν να μαζεψουν υπογραφες για θιχτηκαν για το καλο του δημου.ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΡΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΞΗΛΩΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙΟΥ.ΟΤΑΝ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ.ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΡΙΝΑΝΕ ΠΟΙΟΣ ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ.ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΧΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ? ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΒΑΡΝΑ.ΠΟΛΥ ΚΑΤΙΝΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ gta ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η σοφή αυτή πολιτική πράξη φανερώνει την ποιότητα, το ηθος και την γεναιότητα που έχει ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης όσο και όλο το δημοτικό συμβούλιο. Είναι μια τρανή ένδειξη για την ισονομία που θα ακολουθήσει στις καθημερινές αναγκες και προτεραιοτητες που θα υπάρξουν, επιτέλους οι ανόητες τοπικιστικές υστερείες τελείωσαν.

    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν