Έκθεση Sou Lee και Γ. Πέππα στη Λιβαδειά

| Ετικέτες , , | Posted On Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Την περασμένη εβδομάδα άνοιξε τις πύλες της στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς η έκθεση ζωγραφικής, γελοιογραφίας και γλυπτικής με δεκάδες έργα των Θανάση Παπαλαμπρόπουλου (Sou Lee) και Γιάννη Πέππα.

«Έχουμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενούμε στην αίθουσα του Μορφωτικού συλλόγου Λιβαδειάς δύο κορυφαίους καλλιτέχνες. Ο ένας είναι ο Θανάσης Παπαλαμπρόπουλος ζωγράφος και γελοιογράφος από την Αλίαρτο που έχει εντυπωσιάσει με το ταλέντο του και ο άλλος ο γλύπτης Γιάννης Πέππας που έχει δώσει ζωντάνια και μορφή σε άψυχα πράγματα με απαράμιλλο τρόπο...


Ο Θανάσης Παπαλαμπρόπουλος από μικρός άρχισε να ζωγραφίζει και να κάνει διάφορες μικροκατασκευές ενώ μεγαλώνοντας παράλληλα με την ζωγραφική ασχολήθηκε και με τα μαθηματικά, πράγμα το οποίο τον ώθησε στην περαιτέρω αναζήτηση του απόλυτου σχετικά με την τέχνη.

Όντας φοιτητής στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε το δρόμο της ζωγραφικής και της αναζήτησης.

Η πρώτη ατομική του έκθεση έγινε στο «Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού» το 1980 και η πρώτη ομαδική, στην αίθουσα «ΑΝΤΗΝΩΡ» ως μέλος του συλλόγου «Έλληνες Επιστήμονες Καλλιτέχνες» το 1981.

Από τότε έκανε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν σε πάρα πολλές γκαλερί, ιδιωτικές συλλογές και υπηρεσίες ενώ τοιχογραφίες του σχεδόν σε όλα τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Στερεά Ελλάδα.  Επίσης έχει δημιουργήσει τα εξώφυλλα πολλών βιβλίων και συνεργαστεί ως γελοιογράφος με διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Τα θέματά του είναι κυρίως σουρεαλιστικά και συμβολιστικά 

Ο Γιάννης Πέππας όταν ως συνταξιούχος επέστρεψε στο χωριό του προσπάθησε να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του με τον καλύτερο τρόπο. Τότε κατάλαβε ότι σε διάφορα άψυχα πράγματα όπως ξύλα και πέτρες μπορούσε να δώσει μια μορφή. Έτσι άρχισε να δημιουργεί και ήδη έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις.





Εφημερίδα "ΔΙΑΒΗΜΑ"

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Έκθεση Sou Lee και Γ. Πέππα στη Λιβαδειά

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν