Μήνυμα του Δημάρχου Λεβαδέων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

| Ετικέτες | Posted On Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο εθνοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων κατά του οθωμανικού ζυγού που ξεκίνησε από το 15ο αιώνα και έφτασε στο απόγειο του την 25η Μαρτίου 1821, όταν ο επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός στη Μονή της Μεγίστης Λαύρας σήκωσε το λάβαρο της επαναστάσεως, ενέπνευσε όλους τους υπόδουλους Έλληνες που με αυτοθυσία και ηρωισμό κατάφεραν το ανέλπιστο και έγραψαν με τα πιο λαμπρά γράμματα τη σημαντικότερη σελίδα της ιστορίας του ελληνικού Έθνους, αυτή της εθνικής απελευθέρωσης...

Την 25η Μαρτίου 1821 άρχισε επίσημα η ελληνική επανάσταση που οδήγησε μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες στην απελευθέρωση και αναγνώριση του Ελληνικού Κράτους το 1830. Την ίδια μέρα όλος ο ελληνισμός γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για ελευθερία.


Στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η χώρα μας και ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα πρέπει ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 να αποτελέσει φάρο καθοδήγησης για τη στάση μας, έτσι ώστε και πάλι να καταφέρει η Ελλάδα να βγει νικήτρια από τον αγώνα που δίνει στις σημερινές αντίξοες συνθήκες.

Ο Δήμος Λεβαδέων καλεί τους Δημότες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.  Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 23 Μαρτίου με το σημαιοστολισμό των δημοσίων – δημοτικών κτηρίων και κατάθεση στεφάνων, την Κυριακή 25 Μαρτίου (ώρα: 10:45) θα τελεστεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, θα κατατεθούν στεφάνια στο Ηρώο των Πεσόντων και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 25 Μαρτίου με τη σχολική και στρατιωτική παρέλαση, η οποία θα αρχίσει στις 11:30 π.μ.



Νίκος Παπαγγελής

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Μήνυμα του Δημάρχου Λεβαδέων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν