Υπερψηφίστηκε με 219 "ναι" η νέα δανειακή σύμβαση

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Δεκτό κατά πλειοψηφία μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΚΚΕ και ΛΑΟΣ έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Σε σύνολο 292 βουλευτών υπέρ επί της αρχής και επί των άρθρων ένα και δύο του νομοσχεδίου τάχθηκαν 213 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 79...


Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά και από βουλευτές των δύο κομμάτων που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί μετά από τη διαφοροποίηση τους από την επίσημη γραμμή των κομμάτων τους σε προηγούμενες ψηφοφορίες, καθώς και οι βουλευτές που έχουν προσχωρήσει στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη "Δημοκρατική Συμμαχία".


Κατά της νέας δανειακής σύμβασης τάχθηκαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές που προσχώρησαν στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη "Δημοκρατική Αριστερά" και στο κόμμα του Πάνου Καμμένου "Ανεξάρτητοι Έλληνες".


Τα "ναι" και τα "όχι"


Η ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν γραμμή πλεύσης πέντε βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και επτά από τη Νέα Δημοκρατία οι οποίοι προσφάτως είχαν τεθεί εκτός κομματικής σκέπης μετά την αρνητική στάση που τήρησαν κατά τις τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο και το PSI.


Από τους ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την κύρωση της δανειακής σύμβασης οι βουλευτές Χρήστος Κατσούρας, Χρήστος Μαγκούφης, Μιλένα Αποστολάκη, Θόδωρος Παραστατίδης και Βασίλης Τόγιας. Από τη ψηφοφορία απουσίαζαν οι Βάσω Παπανδρέου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σπύρος Κουβέλης και Οδ. Βουδούρης.


Αντίθετα την δανειακή σύμβαση καταψήφισαν οι Ιωάννης Αμοιρίδης, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Τσετίν Μάντατζη και Γιάννης Παπαμανώλης.


Ακόμη καταψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας και πρόεδρος της ΚΟ της Κοινωνικής Συμφωνίας αντίστοιχα.


Επίσης κατά τάχθηκαν και οι: Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Τάκης Δημητρουλόπουλος οι οποίοι στηρίζουν την Κοινωνική Συμφωνία.


Από τους προσφάτως διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ, επτά ψήφισαν την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης. Συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιώργος Βλάχος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστας Γκιουλέκας, Μαργαρίτης Τζίμας, Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Βαγιωνάς, Κώστας Παπασιώζος. Οι βουλευτές Δημήτρης Σταμάτης και Μιχάλης Γιαννάκης καταψήφισαν την κύρωση, επιμένοντας στην αρνητική στάση που είχαν διατυπώσει κατά τις ψηφοφορίες για τους εφαρμοστικούς νόμους.


Καταψήφισαν επίσης οι βουλευτές Πάνος Καμμένος πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι βουλευτές που προσχώρησαν στο κόμμα του Έλενα Κουντουρά, Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Τσαμπίκα Ιατρίδου, Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Γαληνός και Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.


Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Υπερψηφίστηκε με 219 "ναι" η νέα δανειακή σύμβαση

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν