"Επιδημία" πτωχεύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις

| Ετικέτες , | Posted On Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Οι αιτήσεις ελληνικών επιχειρήσεων για την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα φτάνουν πλέον τις 60 ημερησίως, προσδίδοντας σε αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο τον χαρακτήρα επιδημίας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις ζήτησαν τους τρεις τελευταίους μήνες από τα Πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της χώρας να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, δηλαδή να κάνουν χρήση της νομοθεσίας για προστασία από τους πιστωτές τους...

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ανησυχεί έντονα για την κατάσταση.

Τα μηνύματα που έρχονται από διάφορες πλευρές λένε ότι από το Σεπτέμβριο η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω και δεν αποκλείεται ο αριθμός των αιτήσεων να φτάσει ακόμη και τις 2.000 το μήνα (!).

Εάν τα νούμερα επιβεβαιωθούν, τότε συνολικά πάνω από 15.000 επιχειρήσεις θα έχουν υποβάλλει αίτηση πτώχευσης μέσα στο 2011.

Σημειώνεται ότι το άρθρο 99 δίνει τη δυνατότητα σε μια επιχείρηση που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα να έρθει σε συνεννόηση με τους πιστωτές της και να υποβάλει πρόταση ρύθμισης οφειλών χωρίς να κινδυνεύει με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for "Επιδημία" πτωχεύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν