Από τις 20 Αυγούστου "έρχεται" το εργόσημο

| Ετικέτες | Posted On Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Έχετε οικιακή βοηθό, νταντά ή εργάτες στο σπίτι; Απασχολείται για μερικές ημέρες άτομα; Ήρθε η ώρα για το σχετικό κουπόνι.  Από τις 20 του μήνα σε 600 σημεία σε όλη τη χώρα οι εργοδότες θα πρέπει υπορχρεωτικά πλέον να προμηθεύονται το ειδικό αυτό κουπόνι που θα αναγράφει πάνω την τιμή που έχει συμφωνήσει με το άτομο που απασχολεί.

Με αυτό το κουπόνι θα πληρώνεται πλέον η καθαρίστρια, η νταντά, ο κηπουρός κλπ που στη συνέχεια θα πηγαίνει να το εξαργυρώσει...

Σε πρώτη φάση το “εργόσημο” θα το προμηθεύουν οι τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ σε λίγο καιρό θα γίνεται η παραλαβή του και από μεγάλες αλυσίδες super markets.

Το μέτρο αφορά κατά κύριο λόγο οικονομικούς μετανάστες που απασχολούνται στα σπίτια και σε αγροτικές εργασίες, αλλά και ο κομμωτής που έρχεται στο σπίτι, ο δάσκαλος της μουσικής ή ο καθηγητής για τα ιδιαίτερα, ακόμη και οι υπάλληλοι που εργάζονται περιστασιακά δουλεύοντας στα ρεπό των άλλων.

Το μόνο που απαιτείται είναι ο ΑΜΚΑτου εργοδότη και εργαζόμενου. Μέσα από την εξαργύρωση του εργόσημου, θα παρακρατούνται οι εισφορές για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Με τη νέα διαδικασία ο εργοδότης θα πληρώνει μόνο το δίπτυχο κουπόνι που θα φέρει ταινία γνησιότητας και όταν το εξαργυρώνει ο απασχολούμενος, θα γίνεται απευθείας η παρακράτηση που θα είναι 20% για μισθωτή εργασία και 10% για αγροτική εργασία.Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Από τις 20 Αυγούστου "έρχεται" το εργόσημο

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν