Ανοικτή επιστολή προς τον κο Δήμαρχο

| Ετικέτες , , , | Posted On Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

                        Κύριε Δήμαρχε

     Πριν μερικές ημέρες ,αξιοποιώντας αναφορές πολιτών, αλλά έχοντας και ιδίαν αντίληψη της κατάστασης, δημοσιεύσαμε ως Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλιάρτου δύο αναρτήσεις( εδώ και εδώ ), που αφορούν το σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην πόλη και στις οποίες εκφράζαμε την αγωνία μας για τα αυξημένα κρούσματα επιθετικότητας προς δημότες, που χρειάστηκαν ακόμη και περίθαλψη.Δυστυχώς αγνοήθηκαν και οι δύο................ 
    Σήμερα σας απευθύνω επώνυμα, δημόσια προσωπική επιστολή στην οποία, για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας αλλά και υπηρεσιακού καθήκοντος, θεωρώ πως θα απαντήσετε.
    Ο λόγος είναι ότι βίωσα το πρόβλημα μέσα στην οικογένειά μου- και πιστέψτε με είναι εντελώς διαφορετικό απ’ότι να το ακούς από άλλον-όταν αγέλη αδέσποτων επιτέθηκε στον γιό μου το απόγευμα 3-6-10 , κοντά στο υπό κατασκευή δημοτικό γυμναστήριο.Στην προσπάθειά του να ξεφύγει χτύπησε αρκετά σοβαρά στο γόνατο και απέκτησε μώλωπες και πληγές σ’όλο το σώμα,γλύτωσε δε την κατακρεούργηση όταν κάποιοι τσιγγάνοι που βρισκόταν εκεί τριγύρω έσπευσαν και τον προστάτευσαν.Ο λογαριασμός;κάμποσες ώρες στο νοσοκομείο,οικογενειακή αγωνία και το γόνατο του παιδιού τραυματισμένο,εν μέσω των σχολικών του εξετάσεων.

                    Κύριε Δήμαρχε

     Το μεγαλύτερο έργο που πρέπει να εξασφαλίσει μια δημοτική αρχή για τους δημότες είναι το αίσθημα της ασφάλειας.Αυτό δεν υπάρχει.
    Όταν στο κέντρο της πόλης και σε περιοχή που διέρχονται μαθητές για τα σχολεία τους ή τα φροντιστήρια,ηλικιωμένοι για το κέντρο υγείας ή αλλου,όλοι οι δημότες για ψώνια στην λαϊκή αγορά ,κυκλοφορούν αγέλες αδέσποτων και καμία υπηρεσία δεν ασχολείται,τότε υπάρχει πρόβλημα το οποίο μάλιστα πιστοποιείται από τα συχνά περιστατικά επίθεσης.
    Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνετε ,ξέρω όμως ότι κάτι πρέπει να κάνετε.Όπως επίσης ξέρω ότι θέσεις ευθύνης,όπως αυτή που ο λαός σας εξέλεξε να υπηρετείτε,υπάρχουν ακριβώς για να επιλύονται τα προβλήματα.Αν στο συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει λύση δώστε την σήμερα κιόλας,αν δεν μπορείτε, ομολογήστε το δημόσια και από εμένα θα έχετε την συμπάθεια ίσως και την κατανόηση.Σε κάθε περίπτωση όμως μην υποτιμάτε το πρόβλημα.

                         Nτασιώτης Γεώργιος

Σχετικές Αναρτήσεις :



7 σχόλια:

  1. Κάντε κάτι επιτέλους, πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ.δήμαρχε ακόμα συντάσεις την απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιωργο περαστικα στο γιο σου και ευτυχως στην ατυχια του που γλυτωσε τα χειροτερα.
    Πως αλλιως πρεπει να πουμε κατι
    για να ακουστουμε ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ???
    Η ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΥΚΟΙ ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ.δήμαρχε μήπως ξέχασες να απαντήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οχι Αννα χ,δεν ξέχασε.απάντησε με την σιωπή του και είπε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. άραγε η σιωπή είναι χρυσός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να κάνει ο Κύριος Δήμαρχος είναι να εφαρμόσει τον (δυστυχώς μη εφαρμόσιμο, στην πολιτισμένη Ελλάδα του 2010,λόγω απουσίας πρόβλεψης ποινικών κυρώσεων) Νόμο 3170/2003, ο οποίος περιγράφει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες των δήμων σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα.

    Μαρίζα Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν