Με ομαδικές παραιτήσεις προειδοποιούν οι Δήμαρχοι Στερεάς για τις περικοπές των ΚΑΠ!

| Ετικέτες , , | Posted On Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Γ. Ντασιώτης: «Αν θέλουν να ισοπεδώσουν τη χώρα να το κάνουν χωρίς τη δική μας συνεργασία»

Ε. Γεωργίου: « Μας σκοτώνουν…»

Σπ. Νικολάου: «Μας πεθαίνουν..»

Στο πόδι βρίσκονται οι Δήμαρχοι της χώρας λίγες ημέρες πριν το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου, που διεξάγεται με αφορμή τις περικοπές στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ), που ξεκίνησαν από μείον 30% τον Ιούλιο και αναμένεται να φτάσoυν μέχρι και το μείον 50% μέχρι τα τέλη του έτους…

Να σημειωθεί ότι μεγάλη μερίδα των Δημάρχων προτείνει τη λύση των παραιτήσεων, αν οι κινητοποιήσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, αλλά και πολυήμερες κατασκηνώσεις έξωθεν των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Οι γενικές συνελεύσεις των περιφερειακών ενώσεων πάντως, έχουν ήδη ξεκινήσει για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, καταγράφοντας και τις προτάσεις,  που θα εισηγηθούν στους αιρετούς-μέλη τους.

Ο ΠΕΔΑρχης Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Ε. Τετρίμιδας τάσσεται υπέρ των παραιτήσεων των δημάρχων με δυο προτάσεις, την στάση πληρωμών προς όλους, και προς τρίτους και προς υπαλλήλους η μια, παραιτήσεις όλων των δημάρχων η δεύτερη, την οποία θεωρεί και καλύτερη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Βοιωτοί Δήμαρχοι, που βλέπουν ήδη τους ΚΑΠ να έχουν περικοπεί κατά 49 με 50%, δημιουργώντας τους σοβαρότατα προβλήματα στην λειτουργία των Δήμων τους.

Την εξάντληση κάθε μέσου διεκδίκησης από την πλευρά των Δημάρχων αρχικά και μετά την ομαδική παραίτηση όλων, προτείνει ο Δήμαρχος Τανάγρας Ε. Γεωργίου, κάνοντας λόγο για μείωση κάτω του 300% των εσόδων των Δήμων…
«Οι Δήμοι φέρουν τεράστιες ευθύνες για διάφορες ελλείψεις, που οφείλονται στις περικοπές, όπως έγινε με την φωτιά στην Χίο» επισημαίνει ο κ. Γεωργίου, υπογραμμίζοντας: «Μας σκοτώνουν»…

«Πεθαίνουμε» δηλώνει ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, προτείνοντας «ομαδική παράδοση των κλειδιών των Δημαρχείων»,   ενώ ιδιαίτερα σκληρός εμφανίζεται ο Δήμαρχος Αλιάρτου  Γ. Ντασιώτης, που ήταν ο πρώτος από τους Δημάρχους, ο οποίος είχε προτείνει την ομαδική παράδοση των Δημαρχείων…«Με μνημόνιο καλούμαστε να εφαρμόσουμε μνημόνιο με τους δημότες μας» επισημαίνει, δηλώνοντας: «Αν θέλουν να ισοπεδώσουν τη χώρα να το κάνουν χωρίς τη δική μας συνεργασία»

Εκτός δήμου βρισκόταν ο Δήμαρχος Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννης, ενώ δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε εκ νέου με τον Δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας Γ. Πατσαντάρα, ενώ ιδιαίτερα κατατοπιστικός ήταν ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ν. Παπαγγελής, ο οποίος μόλις χθες  είχε συνάντηση με την ομάδα εργασίας της ΚΕΔ, τον Πρόεδρο και Γενικό Δ/ντή της και τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΕΤΕ, εκπονώντας σχέδιο προτάσεων για οικονομικά ισοδύναμα εν όψει του συνεδρίου..

«Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη,  οι Δήμοι απειλούνται με ολοκληρωτική κατάρρευση και σε τέτοια περίπτωση, με δεδομένη την κατάσταση του κεντρικού κράτους, που βρίσκεται σε κατάρρευση, πέφτει και το τελευταίο τείχος ανάσχεσης των προβλημάτων της κοινωνίας, της οποίας τον συνδετικό κρίκο αποτελεί η Τ.Α, προκειμένου να λύνει προβλήματά της» δηλώνει ο Δήμαρχος Λεβαδέων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του οποίου «η τρόϊκα ενστερνίζεται τις απόψεις των Αυτοδιοικητικών», εστιάζοντας το πρόβλημα στο υπ. Οικονομικών…

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Με ομαδικές παραιτήσεις προειδοποιούν οι Δήμαρχοι Στερεάς για τις περικοπές των ΚΑΠ!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν