Περισσεύετε...

| Ετικέτες , , | Posted On Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Συνεχίζονται οι αυτοκτονίες στη χώρα μας, όπως συνεχίζονται και οι απολύσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν εργασία και διαπιστώνουν πως είναι περιττοί. Δεν τους χρειάζεται πια κανείς.

Άνθρωποι που μέχρι χτες μάχονταν ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο αναζητούν εναγωνίως κάποιον να τους εκμεταλλευτεί.

Υπάρχει λοιπόν κάτι χειρότερο από το να σε εκμεταλλεύονται: να μην θέλει να σε εκμεταλλευτεί κανείς...

«Παρακαλώ, δώστε μου μια δουλειά. Ας με εκμεταλλευτεί κάποιος».

Είναι τραγικό να διαπιστώνεις πως είσαι περιττός και πως δεν υπάρχει κανείς να σε εκμεταλλευτεί.

Από την άλλη, είναι φοβερή ικανοποίηση για την οικονομική εξουσία -την αληθινή εξουσία δηλαδή- να βλέπει να σέρνονται εκλιπαρώντας στα πόδια της άνθρωποι που μέχρι χτες αγωνίζονταν για τα δικαιώματά τους.

«Παρακαλώ, δώστε μου μια δουλειά, έστω και με ελάχιστα χρήματα. Θέλω να γίνω δούλος»
«Λυπάμαι, είστε περιττός»
«Και τι θα κάνω;»
«Δεν ξέρουμε, ούτε και μας νοιάζει. Αυτοκτονήστε, κρυφτείτε, εξαθλιωθείτε αλλά -το κυριότερο- εξαφανιστείτε από μπροστά μας»

Οι εξαθλιωμένοι πληθαίνουν διαρκώς αλλά κανείς δεν παίρνει το θάρρος να πει πως δουλειές δεν πρόκειται να υπάρξουν.

Πολιτικοί υπόσχονται αόριστα νέες θέσεις εργασίας -ενώ ξέρουν πως δεν πρόκειται να υπάρξουν- και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να «κρύψουν» τους άνεργους. Στατιστικά τρικ και νέοι όροι που παρουσιάζουν τους άνεργους ως εργαζόμενους.

Και μένει κρυφή και μια άλλη πραγματικότητα: οι πολιτικοί είναι διακοσμητικοί. Είμαστε στα χέρια των αγορών. Τους ανήκουμε.

Βέβαια, έχουν μια χρησιμότητα οι άνεργοι και οι εξαθλιωμένοι: συμβάλλουν στο να μένουν φρόνιμοι και φοβισμένοι οι δούλοι που κατάφεραν να έχουν μια δουλειά.

Το καλύτερο απ’ όλα είναι πως οι άνεργοι κατηγορούνται επειδή δεν έχουν δουλειά. Αν και όλοι ξέρουν πως δουλειές δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να υπάρξουν.

Και άνεργος, και ένοχος. Αφού δεν κερδίζουμε από σένα, είσαι περιττός. Περισσεύεις. Είσαι ένα λάθος. Δεν έπρεπε να γεννηθείς.

Και οι περισσότεροι άνεργοι το δέχονται. Νιώθουν ένοχοι επειδή είναι άνεργοι.
Αυτός που βρίσκεται χωρίς δουλειά αμφισβητείται και βάλλεται από όλους -και από τον εαυτό του- αλλά ο γόνος πλούσιας οικογένειας που δεν θα εργαστεί ποτέ στη ζωή του και κοπροσκυλιάζει πλουσιοπάροχα όλη μέρα δεν αμφισβητείται από κανέναν και δεν νιώθει καμία ενοχή.

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Αποδεχόμενοι ως δεδομένα αυτά που έπρεπε να αμφισβητήσουμε. Αν αποδεχτείς ότι ο άνθρωπος είναι μια οικονομική ύπαρξη -και έχει λόγο να ζει μόνο αν προσφέρει κέρδος-, όλα αυτά μοιάζουν λογικά.

 Ο άνθρωπος, όμως, δεν έρχεται στη ζωή με οικονομικούς όρους. Ο άνθρωπος είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό.

Και τώρα τι θα κάνουμε; Τουμπεκί. Έτσι κάνουν όλοι. Σε όλον τον κόσμο.

Εμείς, άλλωστε, ψηφίσαμε πριν δυο εβδομάδες και αποφασίσαμε πως εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι περιττοί. Αυτό ψηφίσαμε. Αντί να ψηφίσουμε για τους ανθρώπους, ψηφίσαμε για να καθησυχάσουμε τις αγορές.

Οπότε, αφήστε τις κλάψες για αυτούς που αυτοκτονούν και αυτούς που έχουν εξαθλιωθεί. Παραδεχτείτε πως σας δίνουν και μια κρυφή ικανοποίηση. Μπορεί να είστε δούλος αλλά δεν είστε στη θέση τους. Ακόμα.

Είναι υπέροχο πως οι αγορές -δια των εκπροσώπων τους- ζητάνε από τους άνεργους και τους εξαθλιωμένους να καταδικάσουν τη βία. Αν και αυτοί υφίστανται καθημερινά την πιο άγρια βία, με κίνδυνο -πολλές φορές- ακόμα και τη ζωή τους.

Η βία που πρέπει να καταδικαστεί αλλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να την καταδικάσει είναι η βία της αδιαφορίας.

Η βία της αδιαφορίας.

Σχετικές Αναρτήσεις :3 σχόλια:

 1. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΙΒΑΚΗ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΟ ΑΝΟΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80.ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΒΑΛΙΤΣΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΑ ΕΦΑΠΑΞ.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΑ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ. ΠΑΝΕ ΟΙ ΜΙΧΑΗΛΗΔΗΔΕΣ ΟΙ ΔΟΥΡΙΔΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΣΤΡΟΠΟΥΛΟΙ Η ΠΑΝΟΜΠΕΛ Η ΙΖΟΛΑ Η ΠΙΤΣΟΣ Η ΓΙΟΥΚΑΡ ΚΑΙ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΨΩΜΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΑΛΑΚΑ......ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ....ΠΑΕΙ Ο ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ ΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΠΑΕΙ Η ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΧΑΜΗΛΑ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΕΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.....ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ...ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΑΣ ΤΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ...ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΒΡΗΚΑΝΕ ΕΝΑ Ν.Α.Τ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ ΠΡΩΤΗ ΘΑΛΑΣΣΟΔΥΝΑΜΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΛΕΓΑΝΕ '' Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΙΜΗΤΟ''ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ'' ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ''ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ''ΤΟ 1996......ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ.ΠΛΗΡΩΝΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΕΚΝΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. an esy eides to lao tis voulgarias na xairetai kai na zei kala pes mou kai emena na pao

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εννοω οτι αυτοι πια απολαμβανουν τις βιομηχανιες μας και οχι εμεις

   Διαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν