Στις 11 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη ασφαλής πρόβλεψη για τις εκλογές

| Ετικέτες | Posted On Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Με δύο ώρες καθυστέρηση ενδέχεται να γίνει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου, δήλωσαν οι ιθύνοντες της Singular Logic που για μία ακόμη φορά έχει αναλάβει τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και εκπροσώπους των κομμάτων...


Αρχικά, οι ιθύνοντες της εταιρίας είχαν δηλώσει ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα μπορούσε να γίνει στις 9,30 το βράδυ, ενώ τώρα λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτών των εκλογών, αλλά και για την ασφαλέστερη εκτίμηση, ενδεχομένως να μετατεθεί για τις 11 το βράδυ.

Βεβαίως, όπως είχε επισημανθεί και την προηγούμενη εβδομάδα από τους υπεύθυνους της Singular Logic, η ασφαλής εκτίμηση θα υπάρξει εφόσον ανταποκριθεί το 50 τοις εκατό του δείγματος των 5.000 εκλογικών τμημάτων, που θα είναι τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος (με μικρή απόκλιση κοντά στο 0,5%) οφείλεται στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), που χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σε βουλευτικές εκλογές.

Επίσης, οι άνθρωποι της εταιρίας είπαν ότι θα υπάρξει μία σαφή εικόνα για την εκλογική δύναμη των κομμάτων, αλλά ίσως να ξενυχτήσουμε σε περιπτώσεις κομμάτων που οριακά θα μπουν ή όχι στην επομένη Βουλή.

Τέλος, για το θέμα της ασφάλειας του συστήματος, διαβεβαίωσαν ότι είναι απόλυτα ασφαλές και ότι επιθέσεις από hackers έχει δεχθεί η εταιρία και σε προηγούμενες εκλογές, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Στις 11 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη ασφαλής πρόβλεψη για τις εκλογές

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν