Η ελληνική απόγνωση στα διεθνή ΜΜΕ

| Ετικέτες , , | Posted On Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος. Ο διεθνής Τύπος μιλά για τα ποσοστά αυτοκτονίας που έχουν αυξηθεί, το πρόγραμμα λιτότητας που δεν «βγαίνει» και την απόγνωση που έχει καταλάβει τους Έλληνες.

Ο βρετανικός Telegraph συνδέει το περιστατικό με τις αντίστοιχες ανθρώπινες τραγωδίες που διαδραματίζονται σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, «προκαλώντας θυμό και θλίψη»...

Μεταφέρει δε το κλίμα από την πλατεία Συντάγματος, «διαβάζοντας» τα σημειώματα δίπλα στο δέντρο που αυτοκτόνησε ο συνταξιούχος. «Αρκετά» έλεγε το ένα σημείωμα, ενώ άλλο αναγράφει την ερώτηση «ποιος θα είναι ο επόμενος;» και ένα τρίτο λέει ότι «ήταν δολοφονία όχι αυτοκτονία».

Η Wall Street Journal επίσης αναφέρεται στα σημειώματα. «Μακάρι αυτός να είναι ο τελευταίος θάνατος ενός αθώου πολίτη. Ελπίζω οι επόμενοι να είναι των προδοτών πολιτικών» λέει ένα από αυτά.

Η οικονομική εφημερίδα τονίζει πως ο συνταξιούχος παρομοιάζει την σημερινή κατάσταση με όσα βίωσε η Ελλάδα τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο και αναφέρεται στην ελληνική κρίση που βαθαίνει και «επιδεινώνεται» όσο αυξάνονται τα μέτρα.

Περαστικός αναφέρει ότι «ήταν μία συμβολική αυτοκτονία». «Αν δεν το είχε κάνει εδώ, μπροστά στο Κοινοβούλιο, δεν θα το είχε προσέξει κανείς», προσθέτει.

Το Reuters αναφέρεται στις εκδηλώσεις μνήμης και στο σημείωμα που βρέθηκε στην τσέπη του, στο οποίο κατηγορεί τους πολιτικούς για τα βάσανα της χώρας.

Τονίζει ότι οι αυτοκτονίες στη χώρα έχουν σημειώσει « άλμα» και ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου αποκάλυψε πως του τηλεφώνησε μία συνάδελφός του και του είπε πως εκείνη θα είναι η επόμενη.

Το Reuters μιλά με πολίτες που περιγράφουν το κλίμα. « Σε αυτό το σημείο μας έφεραν. Περιμένουν από έναν συνταξιούχο να ζήσει με 300 ευρώ;» λέει η 54χρονη Μαρία Παράσχου, από την πλατεία Συντάγματος.

«Μας έκοψαν τους μισθούς, μας ταπείνωσαν. Έχω μία κόρη που είναι άνεργη και ο άνδρας μου έχει χάσει το ήμισυ των εισοδημάτων του. Όμως δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να απελπιστεί» λέει.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Η ελληνική απόγνωση στα διεθνή ΜΜΕ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν