Τι θα κάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών;

| Ετικέτες | Posted On Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Τρία κέντρα κλειστής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σε κάθε περιφέρεια της χώρας, εκτός της νησιωτικής, δηλαδή 30 κέντρα στην ηπειρωτική χώρα, περιλαμβάνει το επιχειρησιακό και στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που παρουσίασε τη Δευτέρα ο υπουργός Μ. Χρυσοχοίδης στους περιφερειάρχες.
 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, απηύθυνε έκκληση προς τις τοπικές κοινωνίες και στους εκπροσώπους των ΟΤΑ, προκειμένου να συνεργαστούν και μαζί να δοθεί απάντηση στην αγωνία των πολιτών για ασφάλεια, δημόσια υγεία, κοινωνική ειρήνη και κοινωνική συνοχή...


Ζήτησε από τους περιφερειάρχες να του προτείνουν τους κατάλληλους χώρους για τα κέντρα φιλοξενίας, εντός ολίγων ημερών και προέβαλε ως δέλεαρ το ανταποδοτική οφέλη, κυρίως αυτό της απασχόλησης 1000 ατόμων, σε κάθε κέντρο, με βασικό κριτήριο την εντοπιότητα. 

Σημείωσε δε ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση από την Ε.Ε, ύψους 250 εκατ. ευρώ, για την τριετία 2011-2013.

Το θέμα προβληματίζει έντονα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με το περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά να παραπέμπει στη συνολική στάση που θα τηρήσει η Ένωση Περιφερειών αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Σε κάθε περίπτωση εκτιμά ότι δεν μπορεί να λαμβάνονται τόσο δύσκολες αποφάσεις υπό την πίεση του χρόνου και χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστική διαβούλευση.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Τι θα κάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών;

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν