Δ.Καζάκης: "Η Αστυνομία να συλλάβει τον δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας"

| Ετικέτες , | Posted On Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

kazakis333Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη

«Η Αστυνομία να συλλάβει τον δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τύποις. Οι Ενοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας στα στρατόπεδα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι να αναλάβουν τη διοίκηση της χώρας, στους χώρους εργασίας τους».


Ο Δημήτρης Καζάκης έχει πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα, μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου. Και το καταθέτει μέσω του newsbomb.gr, λίγες μόνο ώρες μετά την ψηφοφορία στη Βουλή. Ο πρωταρχικός στόχος του γνωστού αναλυτή, που έχει τεράστια απήχηση και ρεύμα στη μετά-ΔΝΤ Ελλάδα, είναι ένας και μοναδικός: πώς θα αποφευχθεί το αιματοκύλισμα της χώρας...Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


κ. Καζάκη, χτες είχαμε διαδηλώσεις, φωνές, επεισόδια, φωτιές. Το νέο μνημόνιο, όμως, πέρασε ακάθεκτο από τη Βουλή. Στα στόματα όλων των Ελλήνων, η ερώτηση είναι μία: «Και τώρα τι γίνεται;».

Υπάρχει τεράστιο ζήτημα. Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Στην ουσία. Οχι μόνο σε επίπεδο πρωθυπουργικού ανασχηματισμού, επειδή παραιτήθηκαν κάποιοι υπουργοί. Εχουμε παραδώσει τη χώρα ολοσχερώς στους ξένους δανειστές. Τώρα είναι η ώρα, οι δυνάμεις που αντιτάχθηκαν σε όλο αυτό να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Με μια κοινή δήλωση. Να εκφράσουμε την αντίθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Και περί της πλειοψηφίας πρόκειται, παρότι οι πραιτοριανοί της κυβέρνησης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη φανεί η χτεσινή λαοθάλασσα. Ηταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση από την απελευθέρωση, και είναι πραγματικά κρίμα που μπαχαλάκηδες και πραιτοριανοί κατάφεραν, με τις γνωστές τακτικές τους, να μη φτάσει ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος.

Τι θα λέει αυτή η κοινή δήλωση;

Θα καλέσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας μέσα στα στρατόπεδα. Θα καλέσουμε την Αστυνομία να συλλάβει το δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τύποις. Θα καλέσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, στο χώρο της εργασίας τους, να αναλάβουν τη δημόσια διοίκηση. Προσέξτε: δε μιλώ για συνταγματική εκτροπή. Το αντίθετο. Πρόκειται για μια κίνηση περιφρούρησης του Συντάγματος, βάσει του ακροτελεύτιου άρθρου του 120, διότι αυτά τα μέτρα δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν!

Διότι είναι αδιανόητο ακόμη και να το σκεφτώ ότι η χώρα θα συνεχίσει με ένα τέτοιο πρωθυπουργό, με μια τέτοια διακυβέρνηση. Ποιος αποδέχεται σήμερα τον Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών, την ώρα που το κόμμα του κατέρρευσε; Ποιος αποδέχεται τον Αντώνη Σαμαρά που έλεγε χτες αυτές τις κουταμάρες περί ανάπτυξης της χώρας, τις οποίες ο ίδιος κατήγγειλε πριν από λίγους μήνες;

Ποιοι θα υπογράφουν ένα τέτοιο κείμενο;

Οι ηγεσίες της Αριστεράς θα πρέπει αναλάβουν την ιστορική ευθύνη σε συντονισμό με τις υπόλοιπες δυνάμεις που αντιτάχθηκαν σε όλο αυτό. Οι δυνάμεις της Αριστεράς, που αντιτάχθηκαν στα μνημόνια, πρέπει να παραιτηθούν από το Κοινοβούλιο, ώστε να μη νομιμοποιούν με την παρουσία τους μια εκτεθειμένη στον ελληνικό λαό κυβέρνηση.

Και, άρα, να οδηγηθούμε σε εκλογές.

Δε φτάνει αυτό. Πρέπει και να περιφρουρήσουμε αυτές τις εκλογές. Γιατί, αν τις αφήσουμε να διεξαχθούν υπό τον Λουκά Παπαδήμο και την κυβέρνησή του, τότε η βία και νοθεία του ’61 θα μοιάζουν με παιδική χαρά.

Με ποιον τρόπο θα περιφρουρηθούν οι εκλογές;

Όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Να αναλάβουν οι δικαστές. Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναλάβουν τη διεξαγωγή των εκλογών, χωρίς τη διαμεσολάβηση της Singular ή οποιουδήποτε άλλου ιδιώτη καταμετρητή ψήφων. Ωστε να διασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που πραγματικά ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Να συμπεράνω ότι έχετε αναλάβει προσωπικά την πρωτοβουλία να έρθετε σε επαφή με την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα και να τους καταθέσετε την πρότασή σας;

Ναι. Βρίσκομαι ήδη σήμερα σε μια διαδικασία συνεννόησης με την κυρία Παπαρήγα και αύριο θα κάνω το ίδιο και με τον κ. Τσίπρα. Οι επαφές με τις υπόλοιπες, εξωκοινοβουλευτικές, δυνάμεις που βλέπουν θετικά μια τέτοια προοπτική έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Σε περίπτωση που οι δύο ηγέτες δε δεχτούν την πρότασή σας και κινηθούν πιο «θεσμικά» -όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα- τι προβλέπετε ότι θα συμβεί;

Να το ξεκαθαρίσω: Η πρότασή μου είναι μεν ακραία, αλλά είναι και θεσμική. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι δε ζούμε μια ομαλή κοινοβουλευτική περίοδο. Στόχος της πρότασης είναι η τήρηση του Συντάγματος, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αν δεν κινηθούμε γρήγορα, ακριβώς για να προστατεύσουμε το Σύνταγμα που παραβιάζεται από κόμματα και κυβέρνηση, θα χυθεί αίμα. Όχι μόνο από τους πραιτοριανούς, αλλά και από τον κόσμο που πια δε θα έχει καμία ελπίδα.

Η Αριστερά πρέπει να σκεφτεί ώριμα. Διότι, τι είναι η Αριστερά, αν όχι μια δύναμη ανατροπής; Ανατροπής, μιας κατάστασης που είναι χειρότερη από χούντα; Γιατί υπάρχουν, αν όχι γι’ αυτό;

Προσέξτε: δε λέμε να ενωθούμε. Δεν είναι αυτή η πρότασή μας. Μιλάμε για μια σύμπραξη, ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές. Ενόψει της κάλπης, κάθε κόμμα ξεχωριστά θα καταθέσει τις προτάσεις του και θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Ουσιαστικά, λέμε να εκβιάσουμε τους εκβιαστές και τους τρομοκράτες. Λέμε να προχωρήσουμε σε μα εκλογική διαδικασία που θα διασφαλίζει ότι θα καταγραφεί η πραγματική βούληση του ελληνικού λαού, γιατί αν την αφήσουμε στα χέρια αυτών των κυρίων…

Κι αν αυτό δε γίνει; Τι φέρνει η επόμενη μέρα, η εποχή του νέου μνημονίου, για τον Ελληνα πολίτη;

κ. Χριστοφορίδη, αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μνημόνιο και τα άλλα μέτρα που έρχονται, μετά από δύο-τρεις μήνες η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι αβίωτη. Είναι ζήτημα αν ο μισός πληθυσμός θα μπορεί να τραφεί. Αν θα έχει, δηλαδή, την αγοραστική δύναμη να αγοράσει έστω και τα απαραίτητα. Μην ξεχνάτε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 3 εκατομμύρια Ελληνες ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας το 2010. Προσθέστε σε αυτούς, τους ακόμη περισσότερους του 2011 και του 2012. Ο χειμώνας που ζούμε είναι χειρότερος από αυτόν του ’41-’42. Γνωρίζω προσωπικά την περίπτωση μιας 27χρονης μητέρας που αυτοκτόνησε, αφού αναγκάστηκε να κλείσει το ψιλικατζίδικό της και ο άντρας της ήταν άνεργος. Μιλάμε για αίμα που ήδη τρέχει. Καθημερινά. Ποιος εμποδίζει τους ανθρώπους που βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν επειδή δεν έχουν γάζες τα νοσοκομεία… Πόσο δύσκολα μπορεί να στρίψει η βίδα του κόσμου και το αίμα να χυθεί ποτάμια;

Σχετικές Αναρτήσεις :11 σχόλια:

 1. ase mas re kazaki trava kane kamia toumpa..ekmetaleuesai ton pono twn ellinwn kai mou diafimizesai!tha valloume tous dimosious na kuvernisoun pou einai sto dimosio epidi glifan kolous politikwn???lamogio!
  giaourtoma pou thes ki esu!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ...

   Διαγραφή
  2. esu den katalavaineis mou fenetai tipota, skepsou tis sunepeies!
   to giaourtaki eipa kai se auton mazi me ta alla ta lamogia!
   ta idia psemata pou akoume apo ton kazaki kai tin omada tou ta akoume kai apo ta alla lamogia (tsipra - papariga)

   Διαγραφή
  3. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΛΟΙΠΟΝ.......ΖΗΤΩ.....

   Διαγραφή
  4. eheis maura mesanuhta file mou!
   den eheis katalavei oti oloi ta idia skata einai!
   autos pou tha xehwrisei einai autos pou tha zitisei episima ta klemena me onomata
   (papandreou - samaras - simitis - karamanlis - laliwtis - rousopoulos - tsohatzopoulos k.a.) twn teleutaiwn 40 hronwn..
   oso uparhoun fwstires pou to paizoun epanastates kai den milane na xereis einai lamogia!!opws xereis esu ki egw poioi klepsan to xeroun kai autoi alla den milane gia theloun na kanoun to idio!

   Διαγραφή
 2. Αγαπητέ Καζάκη
  Λίγο σεβασμό, τουλάχιστο σ’ αυτούς τους συμπολίτες μας που δεν είναι με την έξοδο από το Ευρώ και την καθιέρωση της δραχμής, θα άρμοζε σε κάποιον που υποτίθεται ότι είναι μορφωμένος και επιθυμεί κοινωνική αναγνώριση. Οι τραμπουκισμοί είναι ίδιον του υποκόσμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. OΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΓΛΥΦΩΝΤΑΣ ΚΩΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ???
  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...
  ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ..
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΟΥ??
  ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΥΠΟΙΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ-ΠΑΠΟΥΛΙΑ..
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΟΥ??
  ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΥΤΟ???ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ???
  ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΚΩΛΟΧΩΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΔΕΟΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΜΑΣ!!!!
  ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2/2012 ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ...ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ???15 ΑΤΟΜΑ!!!
  ΣΤΟ "ΛΑΜΟΓΙΟ" ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ 250!!!
  ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. eiste thimata kateuthinomenwn site giauto pame kata diaolou!!!!palia isastan thimata twn efimeridwn kai tis tileorasis,den ehete apopsi gia tipota!poio einai to koinwniko ergo tou kazaki??????????thimise mou giati mou diafeugei!einai kai autos lamogio opws kai oi alloi pou einai idi stin vouli!giauto kai hrisimopoiei ton pono twn ellinwn kai ekmetaleutai ta provlimata mas gia na ginei gnwstos kai na poulisei kanena vivlio me taha mou oikonomikes analuseis pou tis xerei kai i teleutaia petra!esu den xereis poia einai ta provlimata tou topou eprepe na sto pei o kazakis??gia ton kazaki mono o papoulias kai o papadimos ftaiei??tous allous den tous aggizoume giati borei na paixei kai sunergasia eeee?
  tha paroun oi dimosioi tin dioikisi sta heria tous?autoi pou den xeroun na allazoun harti sto fwtotipiko tous mihanima kai mono tin tiropita skeftonte??
  ase mas re file me ton kazaki sou!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για προτεινε μας εσυ ρε φωστηρα τοτε κατι γιατι τοσα εχεις πει και στην ουσια δεν ειπες τιποτα . Και καταρχην φαινετε οτι δεν εχεις παρακολουθηση τον Καζακη γιατι εχει αναφερθει σε ολους αυτους που προαναφερες. Ψαξου λιγο και ασε της τυμπανοκρουσιες

   Διαγραφή
  2. ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΟΖΑΚΟΙ ΚΑΖΑΚΗΔΕΣ.

   Διαγραφή
 5. Ρε καημενε ανωνυμε 2.09 ο Καζακης προτεινει την συλληψη τυποις..
  Αυτο ειναι μια πολιτικη-συμβολικη κινηση,η ουσια ειναι η ανατροπη του πολιτικου συστηματος-κατεστημενου,που προφανως εσυ υπηρετεις(αν κρινω απο την τοποθετηση σου../
  Τα προβληματα του τοπου τα ξερω θεωρητικα,δεν ειμαι φωτεινος παντογνωστης σαν εσενα!!!
  Ο Καζακης αναλυει με ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ αριθμους την οικονομικη κατασταση της χωρας και προτεινει λυσεις..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν