Τα συμφέροντα ενώνονται...

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

...κατά της διαφάνειας και της εντιμότητας...
Καλή αρχή...Ο λαός ας κρίνει...

γράφει ο Νέστορας Παπαντώνης

Θα πεί κάποιος ότι ,ενώ ο  Παπανδρέου είναι πολύ μπροστά ο άνθρωπος. Μακράν από μωροφιλοδοξίες, κάνει αυτό για το οποίο τον ψήφισε ο Ελληνικός λαός το 2009, το ίδιο που έκανε και ο πατέρας του, σαν γνήσιος λαικός ηγέτης, ισχυροποιεί δηλαδή τους δεσμούς της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες, τώρα που βλέπει ότι η Ελλάδα το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, την ώρα αυτή , που η Ευρώπη και τα συμφέροντα προσπάθησαν να παίξουν στην πλάτη των Ελλήνων τα τελευταία 2μιση χρόνια το χειρότερο παιγνίδι της ιστορίας μας,( διότι μη ξεχνάμε ότι το 2009 ο Γιώργος ήταν εκείνος που τους έθεσε προ των ευθυνών τους, που τους προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν το οικονομικό χτύπημα της Ελλάδας και άλλες χώρες, εκείνος ήταν που τα έβαλε με τα μεγαλύτερα παγκόσμια συμφέροντα!!!)... 


Οι 6 πρώτοι μήνες του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στη διακυβέρνηση  της χώρας ήταν ενας εφιάλτης διότι η χώρα θα χρεοκοπούσε !!! Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά , μα πάρα πολύ καλά όλοι όσοι σήμερα θέλουν να πιστεύουν ότι θα σηκώσουν παράστημα εκ νέου για να διαπραγματευτούν τι? Τη κραιπάλη δεκαετιών, όταν ακόμα οι ίδιοι μέλη κυβερνήσεων σε νευραλγικές θέσεις, δεν έβλεπαν πέρα από την υπουργική τους καρέκλα. 
 
Εύκολο να χτυπάμε όλοι εκ του ασφαλούς , να δίνουμε χαρακτηρισμούς, να μειώνουμε ανθρώπους,, προσωπικότητες , χαρακτήρες, ναι είναι εύκολο. Δύσκολο όμως είναι  όταν θα ήμασταν στη θέση αυτού του ανθρώπου να πράτταμε διαφορετικά με ήσυχη την συνείδησή μας. 
 
Είδατε όλοι και είδαμε, ότι μόλις έδωσε στους βουλευτές της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ , την  συμμετοχή στη κυβέρνηση, άσπρισαν τα μαλλιά τους, τα βρήκαν ζόρικα, κατάλαβαν ότι το να κάνεις κριτική απ΄ έξω είναι πολύ καλύτερο, πιο αποτελεσματικό, και πιο ψηφοθηρικό απ΄ το να είσαι μέσα και να παίρνεις στις πλάτες σου τη τύχη ενός Λαού ολόκληρου. 
 
Εξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε….
 
Βλέπουμε όλοι πως προσπαθεί ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ..Καρατζαφέρης , να βρεί τρόπο να αποχωρήσει ηρωικά από την κυβέρνηση, το ίδιο και ο κ. Σαμαράς της Ν.Δ, διότι η φθορά τους είναι μεγάλη. Και ξέρουμε όλοι ότι δύσκολο να ξαναμπούν όλοι στη Βουλή. Δεν μου λέτε λαέ μου αγαπημένε και τιμημένε, νομίζετε ότι τους πήρε ο πόνος για την Ελλάδα? Όχι , ο πόνος τους πήρε και αγωνίζονται σκληρά το καταλαβαίνουμε απόλυτα όλοι αυτό, μικροί και μεγάλοι, για την βουλευτική τους σύνταξη, και για την εξασφάλιση της έδρας τους. Σου λένε, δε βαριέσαι, εγώ θα σώσω την Ελλάδα τώρα? Γι αυτό η προχειρότητα και οι λίγες κουβέντες, διότι αμφιβάλλω αν έχουν λύση , αμφιβάλλω αν μπορούν να σκεφτούν περα από τα κομματικά τους γραφεία. 
 
Είναι ο Παπανδρέου στην Ελλάδα, χαμός και καταποντισμός, γιατι να συναντιέται με τον Παπαδήμου, και γιατί συγκαλεί τους υπουργούς  του, γιατί να ναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς θα το λένε σε λίγο,  κτλ. Φευγει ο Παπανδρέου για να ασκήσει την εξουσία που του δωσε ο λαός του περα από οτιδήποτε άλλο, αλλά και ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και οι ίδιοι φωνάζουν , γιατί δεν είναι εδώ σε τόσο κρίσιμες ώρες, και δεν  λειτουργεί κομματικά, με τα καθήκοντα που έχουν αυτοί στο μυαλό τους,  Ποια δηλαδή,  μα την πλήρη χουντοδημοκρατικοσοσσιαλισμό που θέλουν να επικαλούνται, αλλάζοντας επιτελεία, στελέχη όπως είπε ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Βενιζέλος, ώστε να κάνουν πλύση εγκεφάλου πάλι όπως παλιά στους κομματικούς, λες και πιάνουν πια αυτά δηλαδή, και για να μη χάσουν το θεσμό της εξουσίας τους, έστω και χωρίς να ναι πίσω από τα έδρανα της Βουλής. 
 
Διότι χούντα είναι να καταλύεις ότι αποφάσεις παίρνονται στα θεσμικά όργανα , πολιτικό Συμβούλιο, Εθνικό Συμβούλιο, και να σε πιάνει πρεμούρα και άγχος να προλάβεις  τις εξελίξεις, ενώ ξέρεις πολύ καλά τι γίνεται , ώστε να επικρατήσεις και να ενωθείς με τον εχθρό σου για τον …..κοινό εχθρό τον Παπανδρέου!!!! Κοντόφθαλμοι, δικτατορίσκοι  που στο όνομα του σοσιαλισμού, και της δήθεν φιλο-κομματικής τους συνείδησης, προσπαθούν για το καλύτερο ντε και καλά…. 
 
Και ποιοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το καλύτερο των άλλων? Ποιοι είναι αυτοί που συμπράξαν με το σατανά ο ένας με τον άλλο, ώστε να πολεμήσουν ποιόν? Εκείνον που τους εμπιστεύτηκε? Που τους τίμησε με την επιλογή του? Που δεν κατόρθωσαν να σκεφτούν ούτε ένα  λεπτό διαφορετικά από την υπερφίαλη φιλοδοξία τους. Εκείνοι οι οποίοι δεν βλέπουν πέρα από τη Θεσσαλονίκη και πέρα από το Αιγάλεω ή το Περιστέρι!!! ?
 
Και ερωτώ κάθε λογικά σκεπτόμενο άτομο όπου και να ανήκει. Μα καλά ποια είναι η εμπιστοσύνη που μπορούμε να δείξουμε σε κάποιους που μόλις χθες σήκωσαν το πολιτικό τους ανάστημα φοβισμένα, και εγγυώνται για την ενότητα ενός κόμματος, και την ασφάλεια μιας χώρας? Μη τρελαθούμε τελείως κυρίες και κύριοι, ποιος τους ξέρει? Ποιος θα τους εμπιστευτεί στο εξωτερικό? Πολικές προσωπικότητες τέλος. Ξέρετε βέβαια ότι όταν ανέλαβε ο κ. Βενιζέλος υπουργός Οικονομικών, πήγε στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτεί πολιτικά λέει, εκ νέου το θεμα της χώρας μας. Και φυσικά θα μάθατε όλοι ότι δεν έβλεπε την πόρτα να φύγει μετά τη πόρτα που έφαγε από τους εκεί ομόλογούς του. 
 
Τι να πει κανείς, ή να πρωτοπεί. ,που παίζουν όλοι τους στην ανασφάλεια που μας δημιούργησαν ,και στις λύσεις που δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχουν, όχι όμως προς τη κατεύθυνση που βλέπουν αυτοί…..

Την ώρα λοιπόν που οι Βενιζέλος και Λοβέρδος έκλειναν την συμφωνία για το μέλλον του….δικού τους  ΠΑΣΟΚ -και το δικό τους- ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθούσε να αναβαθμίσει τις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ. 
 
Και δεν κατάφερε μόνο αυτό ο άνθρωπος. Φρόντισε να έχουμε παράλληλα και καλές σχέσεις και με τους Άραβες. Μεγάλο κόλπο. Εν τέλει ο άνθρωπος είναι μακράν…  αλλά ποιος να τον φθάσει. 
 
ΠΑΣΟΚ μάλλον ΤΕΛΟΣ με αυτά τα δεδομένα…. Πάμε για άλλα πια. Τίποτα δεν θα ναι το ίδιο αν γίνει η εκχώρησή του στη χούντα των συνταγματαρχών. Λοχαγοί Τσουκάτοι και Νεονάκηδες,Τσολιάδες και Μπίστηδες δουλεύουν μεθοδικά, μέσα από την ανοχή ενός ολόκληρου κόμματος, Κατσικαρέλης υπο την ιδιότητα που του έδωσε ο Παπανδρέου ως Τομεαρχη Αγροτικού τομέα, ο Λαλιώτης εξαφανισμένος να μη δίνει και δικαιώματα…….  πήραν ξανά τα ζάρια και ρίχνουν διότι οι λογαριασμοί τους μειώθηκαν, και διότι τα αφεντικά τους  οδεύουν προς εισαγγελικές έρευνες. Τρεχάτε να προλάβετεεεεεεεε , η χούντα που το 2004 μας παρέδωσε στη Δεξιά, για να μας αποτελειώσει , ξανάρχεται ενωμένη , δυνατή, και υποστηριζόμενη από όλους εκείνους που θίγονται τα συμφέροντά τους από τη Πολιτική Παπανδρέου. Μη νομίζετε, αλυσίδα είναι όλα, σκεφτείτε, Δήμοι, Δήμαρχοι, Διαύγεια δηλαδή όλα να αναρτώνται καθαρά και ξεκάθαρα στο διαδύκτιο , αλλιώς δεν υλοποιούνται, ξανά σκεφτείτε σε πόσους κόπηκε η μάσα, η μίζα , ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε..
 
Πάμε πιο πάνω? Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς κτλ, παλυ το ίδιο , αποφάσεις με τιμές ακριβώς του παρατηρητηρίου για διαγωνισμούς  σε νοσοκομεία, και διάφορα άλλα. Ξανασκεφτείτε πόσοι κρίκοι χάσανε τους δεύτερους και τρίτους μισθούς τους.. 
 
Ακόμα και κλητήρας να σαι σε υπουργείο , δεν έχεις πιά την δύναμη που είχες παλιότερα, μεγαλύτερη και από τον Υπουργό. 

Κανείς μας δεν θέλει να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα. Όχι , κανένας μας, και ξέρετε κάτι , θέλουμε όχι καινούργιο γάιδαρο όπως λεει και το ανέκδοτο, αλλά το γάιδαρο του γείτονα. Διότι έτσι μας μάθανε, έτσι μας βόλεψε, έτσι μας αρέσει…..

Ταμάμ?  Ταμάμ!!!!!! Γιαβάς , γιαβάς…..

Νέστορας Παπαντώνης

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Τα συμφέροντα ενώνονται...

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν