Επείγουσα ανακοίνωση του δήμου Αλιάρτου για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

| Ετικέτες , , | Posted On Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο Δήμος   Αλιάρτου   ενημερώνει  τους μαθητές,  γονείς  και εκπαιδευτικούς  για τα εξής:

       Από Αύριο 17-01-2012 κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με το  ΚΤΕΛ Λιβαδειάς δεν θα διενεργείται  η μεταφορά των μαθητών  από το  ΚΤΕΛ στις σχολικές μονάδες. Σε εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ 35415/28/07/2011 και των εγκυκλίων 38/2011,39/2011 και 52/2011 του Υπουργείου Εσωτερικών  ενεργήσαμε βήμα-βήμα και απολύτως νόμιμα  προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η μεταφορά των μαθητών...     


       Το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς δεν δέχτηκε την επέκταση της σύμβασης που είχε  συνάψει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, την περασμένη Σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι μαθητές να μεταφερθούν στα σχολεία τους με τον συνήθη τρόπο. Για να λυθεί το οξύτατο  πρόβλημα που παρουσιάστηκε από την έναρξη του σχ.έτους  και μέχρι και την 31/12/2011 προχωρήσαμε στην υπογραφή διμερούς σύμβασης  με το ΚΤΕΛ της επαρχίας Λιβαδειάς  έως ότου διεκπεραιωθεί  η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού μεταφοράς των μαθητών.     

 
     Ο Δήμος Αλιάρτου προκήρυξε  διεθνή διαγωνισμό για την μεταφορά των μαθητών  σύμφωνα με την ΚΥΑ  35415/28/07/2011. Ο διαγωνισμός διεξήχθη την 01/11/2011 στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Αλιάρτου και απέβη άγονος λόγω μη συμμετοχής ενδιαφερομένων. Επαναλήφθηκε μια εβδομάδα μετά ,όπως ορίζει η παραπάνω ΚΥΑ  στις 08/11/2011 ΚΑΙ  επίσης  απέβη άγονος λόγω μη συμμετοχής ενδιαφερομένων. 

 
      Η περαιτέρω ανανέωση της  διμερούς σύμβασης  με τα ΚΤΕΛ κατέστη αδύνατη κατόπιν  επικοινωνίας  με τους υπευθύνους  του Υπουργείου Εσωτερικών, που έκριναν μια τέτοια δαπάνη μη επιλέξιμη  για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς.

 
     Οφείλουμε να ενημερώσουμε  την σχολική κοινότητα  ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τα θέματα παιδείας (άρθρο 94 παρ.4,18) του Ν.3852/2010) βρίσκει τους Δήμους να προσπαθούν  να εφαρμόσουν νόμους και εγκυκλίους  την στιγμή που στην πράξη αυτό παραμένει αδύνατον. Η σπουδή που επέδειξε η κυβέρνηση  στην κατάργηση  Σχολικών μονάδων σε πολλές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου , αποδεικνύεται πως έγινε χωρίς κανέναν σχεδιασμό και χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών  με τα αντίστοιχα κονδύλια, από τα καταργηθέντα σχολεία στα σχολεία υποδοχής.  

 
     Σύμφωνα με την  ΚΥΑ 35415/28/07/2011 όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς των μαθητών  εφαρμόζεται το άρθρο 3  που προβλέπει την καταβολή  επιδομάτων  για το διάστημα  που η μεταφορά μαθητών πραγματοποιείται με ευθύνη των γονέων-κηδεμόνων. Θεωρούμε ότι πρόκειται για τραγική εξέλιξη η όποια αποδιοργανώνει πλήρως τις οικογένειες των μαθητών και δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην οικονομική τους κατάσταση, καθώς και μέγιστο θέμα στην ασφάλεια και ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.

 
     Συμμεριζόμαστε πλήρως, την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στις οικογένειες των μαθητών, για την οποία δεν ευθύνεται η Δημοτική αρχή, η οποία κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια επίλυσής τους. 

 
     Καλούμε  την Σχολική Κοινότητα για περαιτέρω ενημέρωση την Τρίτη το απόγευμα και ώρα 18:00 στο  Λύκειο Αλιάρτου 

 
                                                                                                              

Ο Δήμαρχος 
 
Ντασιώτης Γεώργιος

Σχετικές Αναρτήσεις :



21 σχόλια:

  1. Καλημέρα,

    Χθές βράδυ ήμουν με ένα φίλο απο τον Ορχομενό, και εκεί που πίναμε καφεδάκι του αναφέρω ότι πρέπει να πάω και το παιδί μου στο σχολείο αύριο γιατί σταμάτησε η μεταφορά με το ΚΤΕΛ.
    Ευθείς μου απαντά,
    σε εμάς η μεταφορά γίνεται κανινικά.
    Πέρνω κανα δυό τηλ. σε άλλους Δήμους < εντός Βοιωτίας> και μου λένε ότι και σε μας η μεταφορά γίνεται κανονικά με το ΚΤΕΛ και μάλιστα έχει πάρει παράταση μέχρι τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!!!!!
    Μμμμ!!! Κάτι δεν πάει καλά σκέφτηκα.
    Προφανώς κάνανε για άλλη μια φορά πατάτα ως Δημοτική Αρχή. Δεν μπορεί Πανελλαδικά να μεταφέρονται όλοι οι μαθητές με το ΚΤΕΛ και στο Δήμο Αλιάρτου με τους γονείς τους!!!
    Βλέπετε σε αυτόν το Δήμο όοοολα τα ξέρουμε.
    ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΡΩΤΗΣΤΕ!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ: ΥΠΕΡΒΑΛΟΝ ΖΗΛΟΣ.
    ΡΩΤΗΣΤΕ!!!!!!
    Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ!!!
    ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γονιος που ταλαιπωρειται αλλα ξερει τι του γινεται17 Ιανουαρίου 2012 στις 9:34 π.μ.

    εισαι ψευτης ή ασχετος.ο ορχομενος απο σήμερα δεν εχει λεωφορεία γιατι απλά το κτελ λιβαδειας το σεπτεμβριο δεν ανανεωσε την συμβαση με την περιφέρεια και εκανε συμβαση με τον δημο εως 31-12-2011,οπως και ο αλιαρτος.το υπουργειο αυτη την συμβαση τωρα δεν την ανανεωνει.επίσηςη λιβαδεια και η αράχωβα απο τον σεπτεμβριο δεν εχουν λεωφορεια ,για τον ιδιο λογο και την μεταφορα των μαθητων την κανουν οι γονεις.οταν ξαναπιεις καφεδακι στον ορχομενο ρωτα και θα μαθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ston proto aresoyn oi dialimenoi dimoi opos palia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν ξαναπας για καφεδακι πες στο φιλο σου οτι ο δικος σου δημος τουλαχιστον σε ενημερωνει για την καταντια μας ωσ κράτος ,ενώ εμεις στο ακραίφνιο ολα τα μαθαίνουμε κατοπιν εορτης καημενε....που αντι να δεις το δάσος που καιγεται διπλα σου λασπολογείς απροκαλυπτα ....ΞΥΠΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9•11πμ ρώτα το φίλο σου απο τον ορχομενο ποιο ΛΕΩΦΟΡΕΊΟ παει το παιδι του στο σχολείο,γιατί εγώ είδα τον δημαρχο ορχομενου στην τηλεόραση να είναι απελπισμένος που το ΚΤΕΛ δεν μεταφέρει τα παιδια.τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια δεν το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαλλον ο πρωτος ανωνυμος ειναι δυσαρεστημενος ταξιτζης αλιαρτου.
    ο οποιος δεν μπορει να ξεπερασει την αθωοση του δημαρχου.
    περαστικα σου λεβεντη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συμφωνω και εγω οτι υπαρχει μια αμεσοτητα στην ενημερωση και οπωσδηποτε νεα ηθη απο την νεα δημοτικη αρχη.ηθη αξιοπρεπειας και σεβασμο οσο αυτο ειναι εφικτο σε ολους τους δημοτες κατι που στο παρελθον των τελευταιων 20 ετων το ειχε οικοιοποιηθη μια συγκεκριμενη καστα ανθρωπων .ενα συγκεκριμενο σημειο της πολης.και ολα αυτα με την επαναλαμβανομενη ηλιθια υποστηριξη των περισοτερων μας.αυτο ευτυχως πιστευω να ανηκη οριστηκα στο παρελθον και να μην ξαναεπιτρεψη το εκλογικο σωμα σε φαντασματα του παρελθοντος και νεκροθαφτες της πολης μας να γυρισουν πισω.και παλι μπραβο στην νεα δημοτικη αρχη γιατι σε δυσκολους καιρους σε σχεση με τα παλια που δεναμε τα σκυλια με τα λουκανικα στεκεται αξιοπρεπεστατα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aποψε πήγα στο συνεδριακό που ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος μας ενημέρωσαν για το θέμα.πέρα απο το πρόβλημα που έχουμε με τη μεταφορα των παιδιων και είναι πολυ σοβαρο νομίζω ότι η διοίκηση του Δήμου αντιμετωπίζει τα πράματα πολυ προσεκτικά και δεν μασάει τα λόγια της.είναι άτυχοι γιατί βρέθηκαν σε πολυ δυσκολη εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπράβο σε αυτά τα παιδιά που σεπολύ δυσκολους καιρούς τα πάνε πολύ καλά.Νομίζω πως ο τόπος θα είχε να κερδίσει πολλά αν υπήρχαν στην αυτοδιοικηση πριν 5 ΄χρόνια. Δυστυχώς τα πράγματα τώρα είναι πολύ δύσκολα. Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών πάντως, αν και πολύ δυσκολο, σε δύσκολες εποχές,δείχνουν να το έχουν δουλέψει και γνωρίζουν τα πάντα. Δεν είδα όμως στην συνάντηση κανέναν εκπαιδευτικό από το 2Ο Δημοτικό Σχολείο στο οποιο μεταφέρονται οι περισσότεροι μαθητές. Ηταν ο Γυμνασιάρχης ,ο Λυκειάρχης και μπράβο τους, καοι σύλλογοι γονεων και κηδεμόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 11.18μμ Συμφωνώ ότι τα πανε πολυ καλα και φαίνετε και η εργατηκοτητα και το ήθος τους, αλλα διαφωνώ ότι θα ήμασταν τυχεροί αν ήταν πριν πέντε χρόνια γιατί τους ικανούς στα δύσκολα τους θέλεις.είναι τύχη που έχουν αυτοί το τιμόνι του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά απ ότι κατάλαβα σαυτό το Δήμο μόνο δύο υπάρχουν; Εντάξει ικανοί ικανότατοι αλλά , που είναι οι υπολοιποι; Γιατί μας έχετε ζαλίσει με την νεα Δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. βρες και αλλους δυο απο τους προηγουμενους και το συζηταμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν είναι δυο μόνο,είναι κι άλλοι.απλώς οι δυο λόγω αρμοδιοτήτων και ικανοτήτων φαινοντε.μετα όταν τραβάνε τα άλογα τότε το κάρο τρέχει κι αυτο.πρώτη φορά μπήκε σειρά στις υπηρεσίες του Δήμου και πρώτη φορά ο δήμαρχος αλιαρτου έχει τόσο καλή εικόνα και εκτός του Δήμου.γυρναω όλο το νομό λόγω δουλειάς και μόνο καλα λόγια ακούω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 5.19 συμφωνω μαζι σου.αλλα υπαρχουν και οι νοσταλγοι του σαπιου παρελθοντος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η ανικανοτητα δεν λυνεται με αρθραα που οι ιδιοι γραφεται στο βημα αλιαρτου. εμειΣ οι γονειΣ θελουμε λυσειΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΡΕΕΕΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ανωνυμε των 12.28 εισαι τερας μυαλου και νοημοσυνης.
    Τις λυσεις ψαξε να τις βρεις απο αυτους που εχεις πρωτυπα
    και επισης στους πρωην κυβερνητες του δημου.
    ΜΕ ΤΙς ΥΓΕΙΕς ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. θα αναφερθω σε κατι παρεμφερες ως παραδειγμα και μετα θα καταληξουμε σε συμπερασματα του τυπου οτι καλλιον το προλαμβανειν του θεραπευειν.σε μια ομυγηρη μια μερα ενας υπαλληλος του ΙΚΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ελεγε σχεδον με τρομο οτι τωρα πρεπει να βγουμε στους δρομους και να απαιτησουμε να βρη ο δημος κτηριο να παραχωρηση με σκοπο να μην φυγη το ΙΚΑ απο εδω και παει ΛΙΒΑΔΕΙΑ η ΟΙΝΟΦΥΤΑ γιατι ετσι ακουγετε. ο ιδιος ομως το 1996 αν θυμαμαι καλα υποστηριζε αλλα για την μεταφορα του ΙΚΑ.ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.τωρα ομως κυριοι ειναι αργα για ολους μας και για μας και για σας που θα αναγκαστητε για να συμπληρωσετε τα οποια συνταξιμα να ξενιτευτητε.τι θελω να πω.η μη χρηστη διοικηση των προηγουμενων ετων εχει φερει τον ποιο ΚΕΝΤΡΟΒΑΡΗ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ σε αυτη την θεση.τα στερνα τιμουν τα πρωτα λεει ο θυμοσοφος λαος.ομως αυτα πληρωνουν οι γονεις τησ εκτος ΑΛΙΑΡΤΟΥ περιοχης.το υποβαθμισμενο πνευματικα και κοινωνικα ανυπαρκτο και χωρις προοπτικη ευοιωνη για το κοινωνικο συνολο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ σε ολες τις μορφες και βαθμιδες διακυβερνησης αυτου του τοπου.καντε ενα φλας μπακ με το μυαλο σας τι λεφτα εχουν πεταχτει απο καθε ειδους ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ.μερος των χρηματων να ειχε διαχειρηστη σωστα θα ειχαμε δικα μας λεωφορια να μεταφεραν τα παιδια,δικο μασ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ,και δικο μας βυτιο απορριματων.εννοειτε οτι οι δουλευοντες αυτα θα ηταν απο την περιοχη μας και θα ειχαν και το αναλογο ωφελος.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΜΕ Δ.Ε.Π.Ο.Α.Ν με οτι αυτο συνεπαγετε 150 κηπουρους στο κεντρο υγειας και 500 καντηλαναφτες στο νεκροταφειο τροπος του λεγειν.ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΩ........ΑΣΤΟ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. giati opios leei kati gia th dhmotikh arxh prepei na einai nostalgos ths palias dhmotikhs arxhs?kritikh ginetai k prepei na th dexestai.molis pei kapoios kati pou mporei na einai kapws arnhtiko gia th dhmotikh arxh amesws na tou th pesoume me asxhma logia k an xerame k poios htan tha ton dername kiolas.suzhthsh kanoume edw mesa.de xreiazetai na poronomaste toso polu.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. KAI H ΔΕΠΠΟΑΝ ΡΕ ΞΥΠΝΙΕ ΤΟΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΠΙΚΟ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ανωνυμε 10.35 που ειδες το επιπλεον προσωπικο? δεν μας λες ποσες χιλιαδες ευρω ηταν μεσα η δικια σου δεποαν?
    ρωτα τον γνωστο προεδρο κηπουρο να σου πει. Ασε την λασπη δικε μου οκ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν