Δημοσίευμα της "Daily Mail" κατακεραυνώνει την Ελλάδα

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ιδιαίτερα προκλητικό δημοσίευμα κατά της Ελλάδας, με τίτλο «Διεφθαρμένο έθνος βάζει το πιστόλι στον κρόταφο της Ε.Ε.» φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα «Daily Mail».

 Το δημοσίευμα, αρχικά, επικρίνει την απόφαση του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου να προβεί σε δημοψήφισμα, επισημαίνοντας την τεράστια ανασφάλεια που θα αυτό θα προκαλέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς τη βιωσιμότητα του ευρώ...




Εξάλλου, όπως τονίζεται, φαίνεται ότι η πλειονότητα των Ελλήνων θα καταψηφίσει τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για παροχή επιπλέον βοήθειας εκ μέρους της Ευρωζώνης, αν κρίνει κανείς από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται σχεδόν καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας, καθώς και από τα αποτελέσματα ερευνών, σύμφωνα με τα οποία, έξι στους δέκα πολίτες της χώρας διαφωνούν με τις αποφάσεις της Συνόδου.


Ωστόσο, στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου, με την εν λόγω κίνησή του, πιθανόν να σκοπεύει να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο της Ε.Ε., προκειμένου να «αρπάξει» επιπλέον χρήματα για τη χώρα του. Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες φοβούνται το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας και άρα κατάρρευσης ολόκληρης της ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός θα πρόβαλε ως επιχείρημα την οργή των Ελλήνων για την περαιτέρω λιτότητα και την ευρωπαϊκή εποπτεία, ώστε να κερδίσει πιο ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής των δανείων και ενδεχομένως επιπλέον «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.


Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι δεν θα είναι άξιο απορίας αν, στο επερχόμενο δημοψήφισμα, οι Έλληνες αρνηθούν την οικονομική βοήθεια εκ μέρους της Ευρώπης, προκαλώντας καταστροφικές οικονομικές συνέπειες σε ολόκληρη την ευρωζώνη, διότι, όπως τονίζεται, ο συγκεκριμένος λαός δεν έχει τίποτα κοινό με τους άλλους, των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό συμβαίνει διότι η Ελλάδα βρισκόταν για αιώνες υπό Οθωμανική κατοχή και, συνεπώς, από ψυχολογική σκοπιά, μοιάζει να είναι περισσότερο κομμάτι της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής παρά της Δυτικής Ευρώπης.


Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η χώρα, η οποία τελούσε για δεκαετίες υπό την ηγεσία ανεύθυνων πολιτικών, δεν διαθέτει καθόλου ανταγωνιστική οικονομία, έχει υπέρογκο δημόσιο τομέα (οι υπάλληλοι του οποίου απολαμβάνουν προνόμια πολύ περισσότερα από εκείνους του ιδιωτικού), ταλανίζεται από το πρόβλημα ευρέως διαδεδομένης φοροδιαφυγής, ενώ επιβίωνε έως τώρα με χρήματα δανεικά από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, εξαπατώντας τους ως προς τον τρόπο με τον οποίο τα αξιοποιούσε.


Επιπλέον, οι Έλληνες, παρά τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, δεν ανησυχούν μήπως η χώρα πτωχεύσει, δεδομένου ότι έχει πτωχεύσει ήδη αρκετές φορές στο παρελθόν, ενώ σχεδόν 6 στους 10 προτιμούν να μείνει εκτός ευρωζώνης,

Στο τέλος του εν λόγω δημοσιεύματος αναφέρεται: "Σε κάθε περίπτωση, η Ευρώπη καλείται να πληρώσει με μεγάλο κόστος την μέχρι τώρα ανευθυνότητα των Ελλήνων. Και αν η χώρα παραμείνει στο ευρώ, είτε με θετική απάντηση στο δημοψήφισμα είτε με αλλαγή κυβέρνησης, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπει εύκολα τάξη στο εσωτερικό της. Γεγονός που επιβεβαιώνει πόσο επιπόλαια φέρθηκαν οι Βρυξέλλες, όταν επέτρεψαν σε αυτό το οπισθοδρομικό, ανεύθυνο, διεφθαρμένο έθνος να γίνει μέλος της ευρωζώνης....»

Σχετικές Αναρτήσεις :



1 σχόλιο:

  1. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΠΟΙΚΟΙΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΩΝ ΦΩΚΛΑΝΤΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ.ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΜΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΠΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΑΝΤΕ ΠΝΙΓΗΤΕ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ,ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ {ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ }ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΕΝΘΕΡΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΕ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν