Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ συγκλονίζει την Τουρκία (βίντεο)

| Ετικέτες | Posted On Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ισχυρή σεισμική συντάραξε την Κυριακή, περιοχή η οποία βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πόλης Βαν, στην ανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού υπάρχουν πολλοί  νεκροί και έχουν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Ο σεισμός μεγέθους
7,3 βαθμών έγινε αισθητός και σε πολλά χωριά του βορειοδυτικού Ιράν, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς το Βαν βρίσκεται στην ιρανική μεθόριο...

Οι εκτιμήσεις για το μέγεθος του σεισμού είναι ποικίλες. Το σεισμολογικό κέντρο Κandilli που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν της τάξεως των
6,6 βαθμών και πως σημειώθηκε σε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων ενώ το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο που είχε δώσει αρχικά 7,6 Ρίχτερ κατέβασε το μέγεθος στα 7,3 Ρίχτερ.

Το
επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στο χωριό Ταμπανλί, της επαρχίας Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Αρκετά κτήρια έχουν καταρρεύσει ενώ εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς.

«Οι νεκροί είναι τόσοι πολλοί... Αρκετά κτήρια έχουν καταρρεύσει, η καταστροφή είναι μεγάλη» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο δήμαρχος της πόλης Έρτζις, Ζουλφικάρ Αράπογλου. «Χρειαζόμαστε επείγουσα βοήθεια, χρειαζόμαστε γιατρούς» είπε ο ίδιος.


Σύμφωνα με το πρακτορείο
Anadolu αρκετά σπίτια έχουν καταρρεύσει και ότι οι μετασεισμοί δεν έχουν σταματήσει ενώ συνεργεία διάσωσης έχουν σπεύσει στην περιοχή και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που βρίσκονται στα συντρίμμια ενός επταώροφου κτηρίου.

Η παροχή τηλεφώνου και ρεύματος έχει διακοπεί ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το αεροδρόμιο της πόλης δυσκολεύοντας τη διακίνηση σωστικών συνεργείων.


H ηλεκτρονική έκδοση της
Hurriyet μεταδίδει ότι ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην επαρχία Χακιάρι, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:42 το μεσημέρι.


Στην περιοχή έσπευσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.



Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ συγκλονίζει την Τουρκία (βίντεο)

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν