Άρχισαν οι ψεκασμοί στο Μελισσοχώρι

| Ετικέτες | Posted On Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

 Δελτίο Τύπου Δήμου Θηβαίων

Ενημέρωση των κατοίκων για προστασία από τα κουνούπια 

 

Στα πλαίσια της καταπολέμησης των κουνουπιών και έπειτα από ένα περιστατικό μόλυνσης στην περιοχή του Μελισσοχωρίου Θηβών, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει ξεκινήσει ψεκασμούς σε εστίες που εντοπίστηκε αύξηση του πληθυσμού κουνουπιών στην τοπική κοινότητα καθώς και προληπτικά σε επιλεγμένες εστίες σε όλο το Δήμο Θηβαίων με σκοπό την προστασία της υγείας των κατοίκων...


Μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων το πρωί της Παρασκευής, ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Κων/νος Μπακομήτρος ενημέρωσε ΑΜΕΣΑ τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου για το περιστατικό και το απόγευμα της ίδιας μέρας προκάλεσε, με τη βοήθεια του Δήμου Θηβαίων, συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού για ενημέρωση από ιατρό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και προσωπικό της εταιρείας που έχει αναλάβει τους ψεκασμούς σ' όλη τη Βοιωτία.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Μπακομήτρου, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Νικολάου, του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Πλαταιών κ. Ζερικιώτη και τοπικών παραγόντων. 

Το πρωί του Σαββάτου τα συνεργεία που έχουν αναλάβει εκ μέρους της Π.Ε. Βοιωτίας τους ψεκασμούς, πραγματοποίησαν παρεμβάσεις-ψεκασμούς σε βόθρους, φρεάτια ομβρίων, χαντάκια στα οποία είχαν μείνει στάσιμα νερά και γενικότερα σε εστίες που τους υποδείκνυαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Επιπλέον, τη Δευτέρα το βράδυ θα γίνουν παρεμβάσεις με εκνέφωση, μια ειδική τεχνική στην οποία το μέγεθος του σταγονιδίου είναι πολύ μικρό με αποτέλεσμα το ψεκαστικό διάλειμμα να αιωρείται στον αέρα για λίγες ώρες. Οι ψεκασμοί θα αρχίσουν σε περιμέτρο 100 μέτρων από το χωριό και θα γίνουν με παρουσία ειδικών. Η ενέργεια αυτή είναι έκτακτη, γίνεται για λόγους πρόληψης και είναι συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων.

Η μέθοδος δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία, απαιτείται όμως να ληφθούν από τους κατοίκους τα παρακάτω μέτρα προφύλαξης:

• Να παραμείνουν στα σπίτια τους από τις 23:00 μ.μ. έως τις 05:00 π.μ. , ώρες κατά τις οποίες θα γίνει ο ψεκασμός.
• Να κλείσουν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και για μία ώρα μετά τον ψεκασμό.
• Να μαζέψουν τα απλωμένα ρούχα.
• Να απομακρύνουν ή να σταβλίσουν τα ζώα σε προφυλαγμένους χώρους
• Οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.


Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Άρχισαν οι ψεκασμοί στο Μελισσοχώρι

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν