Νέα Υόρκη: Περιμένοντας το «χτύπημα» του τυφώνα - Τουλάχιστον 10 νεκροί - Live από ΗΠΑ

| Ετικέτες | Posted On Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Εξασθενημένος στην κατηγορία 1 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον. αλλά εξίσου επικίνδυνος, ο τυφώνας Αϊρίν έχει φτάσει ήδη στα ανοικτά της Νέας Υόρκης και κατευθύνεται απειλητικά προς το Μανχάταν.

Περίπου σε δύο ώρες θα φτάσει το «μάτι» του Αϊρίν στην Νέα Υόρκη, η οποία ήδη πλήττεται από σφοδρές καταιγίδες...


Ο τυφώνας αυτή την ώρα χτυπάει την πολιτεία Maryland και κατευθύνεται βορειότερα, με ανέμους που τρέχουν περίπου με 150 χιλ την ώρα, ενώ απέχει από την Νέα Υόρκη 313χιλιόμετρα.

Στο Ocean City της Maryland, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει με 15 πόντους νερό ενώ η Άμεση Δράση και η Πυροσβεστική έχουν σταματήσει να δέχονται κλήσεις για βοήθεια, καθώς δεν μπορούν να μετακινηθούν τα οχήματα λόγω των καταιγίδων και των ισχυρότατων ανέμων.

Οι φόβοι και η ανησυχία κατοίκων και αρχών αυξάνεται, μετά τις ειδήσεις για τουλάχιστον 10 νεκρούς σε τρεις πολιτείες της Ανατολικής Ακτής, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Βιρτζίνια και τη Φλόριντα.

Η Νέα Υόρκη θυμίζει – για πρώτη φορά στην ιστορία της - πόλη φάντασμα καθώς οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν διακοπεί, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια έχουν κλείσει, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους.

«Μην βγαίνετε στους δρόμους, μείνετε στα σπίτια σας ή στα κέντρα υποδοχής», επανέλαβε, σε συνέντευξη Τύπου τα ξημερώματα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ο οποίος τόνισε ότι είναι «πολύ αργά να φύγουν» όσοι δεν υπάκουσαν στις εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν για περιοχές που κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν.

Σε κατάστασης ανάγκης έχει κηρυχθεί και το παραλιακό Long Island , όπου πριν λίγο έκλεισαν οι οι γέφυρες Broad Channel, Cross Bay και , Marine Parkway .

Μόνο στο Νιου Τζέρσεϊ, πάνω από 1 εκατ. πολίτες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, ενώ στα υπόλοιπα παράλια 350.000 άνθρωποι έχουν εκκενώσει τις περιοχές που απειλούνται περισσότερο, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε τμήματα του Μπρούκλιν και του Κουίνς και του κέντρου του Μανχάταν.

Ο μεγάλος φόβος των αρχών είναι οι πιθανές καταστρεπτικές πλημμύρες – όχι μόνο από τις καταιγίδες του τυφώνα- αλλά περισσότερο από τα κύματα που σηκώνουν οι σφοδροί άνεμοι.

Ενδεικτικά, οι New York Times αναφέρουν ότι τα κύματα του ωκεανού θα πλημμυρίσουν τις ακτές τις Νέας Υόρκης, φτάνοντας μέχρι και τους ουρανοξύστες του νότιου Μανχάταν και την Γουόλ Στριτ.

Δείτε ζωντανά τι συμβαίνει αυτή την ώρα στις ΗΠΑ

         

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Νέα Υόρκη: Περιμένοντας το «χτύπημα» του τυφώνα - Τουλάχιστον 10 νεκροί - Live από ΗΠΑ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν