Μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα

| Ετικέτες , | Posted On Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα, στην περιοχή της Χασιάς στη θέση Μαύρη Ώρα, καθώς και στην Άνω Γλυφάδα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οχτώ οικισμοί στη Λευκίμμη Έβρου και το Μεσολόγγι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στις Φυτείες, την Αιτωλοακαρνανία, τα Ιωάννινα, τη Ζάκυνθο και την Αμφιλοχία.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας στη περιοχή των Άνω Λιοσίων, κοντά σε νταμάρι και πάνω από τον οικισμό Γεννηματά. Στο σημείο παραμένουν ωστόσο δυνάμεις της πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης...



Τη μάχη με τις φλόγες κατάφεραν να κερδίσουν οι πυροσβέστες και στην Άνω Γλυφάδα, όπου η πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (25/8) λόγω των ισχυρών ανέμων έφτασε έως το Πανόραμα Βούλας. Η φωτιά απείλησε κατοικίες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής, προκλήθηκαν ζημιές σε αυλές σπιτιών, σε ένα παράπηγμα, μια αποθήκη και μια οικοδομή, ωστόσο στο σημείο μεταβαίνουν αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος για να διερευνήσουν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις τρεις τα ξημερώματα και η δασική πυρκαγιά στην Αργυρούπολη.

Όσον αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οχτώ οικισμοί στη Λευκίμμη Έβρου και ο δήμος Μεσολογγίου.

Στον Έβρο έχει συντελεστεί τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς η φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης, έχει ήδη κάψει περισσότερα από 25 χιλιάδες στρέμματα δασικών και γεωργικών εκτάσεων. Παρά την ένταση της πυρκαγιάς δεν απειλείται το δάσος της Δαδιάς, ούτε υπάρχει κίνδυνος για οικισμούς.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση, ενώ γνωστοποίησε ότι τις πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνδράμουν το απόγευμα αεροπλάνα από τη Γαλλία και την Ισπανία. Η φωτιά -όπως είπε ο δήμαρχος- ξεκίνησε από την εξάτμιση τρακτέρ, το οποίο κινείτο σε δασικό δρόμο και στην πορεία του πέταγε σπινθήρες.

Με απόφαση τέλος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα δημοτικά διαμερίσματα Ευηνοχωρίου και Αγίου Θωμά στο δήμο Μεσολογγίου λόγω της πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή από την Πέμπτη.

Σε εξέλιξη τέλος βρίσκονται οι φωτιές στο Κοιλιώμενο Ζακύνθου, το Στάνο Αιτωλοακαρνανίας, στις Νεγράδες Ιωαννίνων, στις Φυτείες και την Αμφιλοχία.

Για σήμερα Παρασκευή (26/8), σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως στην Αττική, στην Βοιωτία, στην Εύβοια, στην Φθιώτιδα, στην Κόρινθο, στην Αργολίδα, στην Αρκαδία, στην Λακωνία, στην Μεσσηνία, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα, στην Ηλεία, στην Άνδρο, στην Τήνο, στην Μύκονο, στη Σύρο, στην Κύθνο, στην Μήλο, στη Νάξο, στην Πάρο, στη Σαντορίνη, στην Πρέβεζα, στη Λήμνο, στην Λέσβο, στη Χίο και στον Έβρο.

Από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ζητηθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή έως και την Κυριακή, ενώ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βρίσκονται στην ύπαιθρο και να μην ανάβουν φωτιές για κανέναν λόγο.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν