"ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ"

| Ετικέτες | Posted On Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

"Δεν υπάρχει περίπτωση το ΓΕΝ να εγκρίνει πώληση ελληνικών νησιών σε Τούρκους ιδιοκτήτες. Αυτή η φάρσα πρέπει να τελειώσει"

δήλωσε στο defencenet.gr 

ανώτατη πηγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από την οποία ζητήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman, σύμφωνα με το οποίο Τούρκος επιχειρηματίας θέλει να αγοράσει τρία νησιά...



Η ίδια πηγή τόνισε ότι "Μπορεί για τους αιγιαλούς πλέον να μην είναι δεσμευτική η γνωμοδότηση του ΓΕΝ, αλλά για την παραχώρηση νησιωτικών εκτάσεων ειδικά στο Αιγαίο, όλα περνούν από το Επιτελείο. Και δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε ένας Έλληνας αξιωματικός του Ναυτικού που να εγκρίνει σήμερα ή στο μέλλον πώληση ελληνικού νησιού σε Τούρκο. Για να απελευθερώσουμε τα νησιά αυτά χύσαμε πολύ ελληνικό αίμα και το αίμα δεν αποτιμάται σε χρήμα, ούτε η τιμή της χώρας. Το ελληνικό αίμα δεν πωλείται. Αλλά δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει και Έλληνας πολιτικός που θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση (σ.σ. Για το τελευταίο, ας μας επιτρέψει το Ναυτικό να έχουμε τις αμφιβολίες μας...). Τα ελληνικά νησιά μόνο με όπλα κατακτώνται όχι με λεφτά. Όποιος θέλει να δοκιμάσει εδώ είμαστε." κατάληξε ο ανώτατος αξιωματικός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρόεδρος της τουρκικής κατασκευαστικής εταιρείας Fiyari, Φικρέτ Ίναν, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικά μεσιτικά δίκτυα για την αγορά τουλάχιστον (!) τριών ελληνικών νησιών, ενώ εξετάζει συνολικά τις περιπτώσεις τουλάχιστον έξι νησιών.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. η χερσόνησος Λιχνάρι, το Καλτσονήσι, η Μικρή Αμοργός, η Καρδιοτισα, η Ναυσικά και το Βούβαλο τα οποία καταλαμβάνουν έκταση από 10 χιλιάδες τ.μ. έως δύο εκατομμύρια τ.μ.

Το business plan του Τούρκου περιλαμβάνει την ανέγερση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και τη σύνδεση με ferry των τουρκικών νησιών με τα ελληνικά νησιά που ενδιαφέρεται να αγοράσει ο επιχειρηματίας της γειτονικής χώρας.
Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να ιδρύσει θυγατρική της εταιρείας του στην Ελλάδα, ενώ πρωταρχική επιδίωξή του είναι να αποκτήσει «discount» νησιά.
Πρόσφατα ο ίδιος αγόρασε ένα μεσαίου μεγέθους τουρκικό νησί (400 χιλ. τετραγωνικά) έναντι 35 εκατ.δολαρίων όπου σκοπεύει να κατασκευάσει πολυτελές ξενοδοχείο και βίλες.

Όπως αναφέρουν πηγές του defencenet.gr στα σχέδιά του αυτά έχει βρει Έλληνες συνεταίρους, σύγχρονους Εφιάλτες, οι οποίοι θα αναλάβουν την προώθησή τους στην ελληνική κυβέρνηση.


Σχετικές Αναρτήσεις :



6 σχόλια:

  1. Στο σφυρί νησιά του Αιγαίου


    http://www.press-time.com/new/index.php?option=com_content&view=article&id=981:2011-03-10-14-06-35&catid=13:featured-news

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΓΕΝ υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο προΐσταται πολιτικός, που στην χειρότερη των περιπτώσεων μπορεί να είναι κάποιος σαν τον Ε. Βενιζέλο. Συγκρατείστε λοιπόν την πατριωτική σας έξαρση. Το ζήτημα είναι κατά πόσον μετά την απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας, όπως ξεκάθαρα (και κάπως ωμά) μας πληροφόρησε ο κ. Γιούνγκερ θα υπάρξει πολιτικός έλεγχος στο τι θα βγει στο σφυρί.
    Το θέμα του πολιτικού ελέγχου της διαδικασίας αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προκαλεί εδώ και μήνες έντονες συζητήσεις, όχι μόνο στη Βουλή μεταξύ των κομμάτων, αλλά και μεταξύ τρόικας και υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και ελληνικής κυβέρνησης. Μέχρι πρόσφατα, η εντύπωση ακόμη και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ήταν ότι η κυβέρνηση δεν είχε υποχωρήσει εντελώς στις πιέσεις, καθώς στον Εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είχε ενσωματωθεί διάταξη, που έδινε τη δυνατότητα (χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό) να κυρώνονται από τη Βουλή οι συμβάσεις αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας που θα συνάπτει το νέο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο θα αναλάβει την εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.
    Όμως, στο... παρά πέντε της ψηφοφορίας, η διάταξη αυτή απαλείφθηκε! ΈΤΣΙ, ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. Αυτή η κοινοβουλευτική «ντρίμπλα» της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε συνεννόηση με την τρόικα, η οποία είναι εξαιρετικά ανήσυχη, μετά και την τελευταία θύελλα που ξεσήκωσε στην Αθήνα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, για το ενδεχόμενο πολιτικών εμπλοκών στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υλοποίηση του προγράμματος.
    Ένας παράγοντας που οδήγησε την κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση, με την οποία οι ιδιωτικοποιήσεις μπαίνουν πλέον σε... λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, είναι και η ίδια η δόμηση του νέου «πακέτου» χρηματοδοτήσεων, που αναμένεται να εγκρίνει την Κυριακή το Eurogroup για την Ελλάδα, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας μέχρι τουλάχιστον τα μέσα του 2014. Τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, ύψους τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ, εντάσσονται στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των δανειακών αναγκών της χώρας, μαζί με τα δάνεια από τους επίσημους πιστωτές και την ανακύκλωση (roll over) ομολόγων από ιδιώτες πιστωτές. Αυτό σημαίνει ότι κάθε υστέρηση στις εισπράξεις από ιδιωτικοποιήσεις θα κινδυνεύει να ανοίξει χρηματοδοτικές «τρύπες», που θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε χρεοκοπία. Σε αυτό το περιβάλλον ακραίας πίεσης για έσοδα, κυβερνητικά στελέχη λένε ότι δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια για συζήτηση των ιδιωτικοποιήσεων στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάστε το Μεσοπρόθεσμο με σχόλια στο περιθώριο.
    ∆ΕΝ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΞΩ. ΓΕΝΙΚΟΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!!!
    ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ Ο.Τ.Α (τοπική αυτοδιοίκηση) ακόμα και οι
    Αιγιαλοί , κατ’ αποκλειστική χρήση (πάνε και οι παραλίες μας).
    Μπράβο ΑΝΕΠΙΘΥΜΕΙΤΟΙ, ΒRAVO GIORGOS!!!

    http://www.kolivas.de/lefkadaat/Efarmostikos_nomos_sxolia.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να γυρίσουνε οι Τούρκοι,
    και η Αλίαρτος να ξαναγίνει Μούλκι.
    Ragiades kafaları koymak.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σχόλιο στο Άρθρο 4

    "3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου
    Εμπειρογνωμόνων, το οποίο
    αποκλειστικά εισηγείται την
    αξιοποίηση κάθε περιουσιακού
    στοιχείου, τοποθετούνται
    κατόπιν υποδείξεως των
    Παρατηρητών, είναι δηλαδή
    υπάλληλοι της Τρόικα.
    ΘΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ∆ΗΛΑ∆Η ΕΚΕΙ
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η
    ΤΡΟΪΚΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΜΑΣ
    ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ. Π.χ τα
    λιμάνια μας μπορεί να
    εισηγηθεί να πουληθούν
    στους Τούρκους, το
    αεροδρόμιο «ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑ»
    στους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ (αφού
    τους δώσει λεφτά υπογείως
    π.χ. ο Τζ. Σόρος). Αυτά, τους
    δίνουμε το δικαίωμα να τα
    κάνουν ή να μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ
    ότι θα τα κάνουν, αν δεν
    συμμορφωνόμαστε στο εξής
    και για όσα χρόνια αυτοί
    θέλουν, με τα άνομα ξένα
    συμφέροντα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=WsQV0mhAjp8&feature=player_embedded

    Από ένα πρώην πράκτορα της CIA μαθαίνουμε πως το Ισραήλ "έχει επεκτείνει τα χωρικά του ύδατα μέχρι το Πέραμα και το Κερατσίνι..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν