ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Άμεση  ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος  στο αίτημα του Συλλόγου Ελικωνίων για συνάντηση και ενημέρωση του Υπουργού για τα προβλήματα που προκύπτουν από την εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στην κορυφογραμμή του Ελικώνα και στη θέση Μεγάλη Λούτσα. 

Τετραμελής επιτροπή με επικεφαλή τον πρόεδρο του Συλλόγου συναντήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα με την Ειδική γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος στην οποία παρέδωσε σχετικό φάκελο με όλα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την μεγάλη περιβαντολλογική  καταστροφή που θα γίνει στον Ελικώνα από την εγκατάσταση του συγκεκριμένου Αιολικού Πάρκου.

Η ειδική γραμματέας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, συζήτησε με την αντιπροσωπεία του Συλλόγου όλες τις λεπτομέρειες του θέματος, υποσχόμενη να διαβιβάσει στον νέο Υπουργό το φάκελο με όλα τα στοιχεία, για να δοθεί άμεση λύση στο μεγάλο αυτό περιβαντολλογικό πρόβλημα.

Σχετικές Αναρτήσεις :



3 σχόλια:

  1. Ο Ελικώνας στο βωμό της πράσινης ανάπτυξης του ΓΑΠ:
    "Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ακόμη πως επιταχύνεται η διαδικασία για την κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών σε όλη τη χώρα, ότι αναθεωρείται η δασική νομοθεσία, ώστε να γίνει η σύνδεση της με την περιβαλλοντική νομοθεσία και «ανοίγει η συζήτηση για το είναι δάσος αλλά και τι θέλουμε να είναι δάσος»".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011
    Το μνημόνιο του περιβάλλοντος...

    ...να τους κεράσουμε λίγο νερό Ασωπού? [οεο]
    Γράφει ο Γιάννης Ζαμπετάκης

    .....

    Από την άλλη, ο Παπακωνσταντίνου ήταν απλά ένας πολύ κακός υπ. οικονομικών...Οι πράξεις του έδειξαν μια απύθμενη υποτέλεια στις τροϊκανές βουλές, δεν είχε ποτέ σχέδιο δικό του...απλά ήταν το "καλό παιδί" - "το-ποτιρη-τής" που το ΔΝΤ σίγουρα θα επιθυμούσε να έχει σε κάθε χώρα που έχει δανείσει money...
    Μαθαίνω τώρα ότι είναι υπέρμαχος του λιγνίτη...φευ...τότε είναι σε λάθος υπουργείο...ή το ΥΠΕΚΑ (υπουργείο περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής) πρέπει να αλλάξει όνομα και να γίνει ΥΠΕΔΑ (υπουργείο περιβάλλοντος και διοξειδίου του άνθρακα)...
    Εν κατακλείδι, άνθρακες ο θησαυρός του ανασχηματισμού για το Περιβάλλον, αγαπημένο μου ιστολογιάκι...
    Αλλά όπως είπε και ένας αγαπητός δάσκαλος σήμερα...από έναν πολιτικό τυμβωρύχο (που ξέθαψε τον Παπαϊωάννου του βαθέος παΣΟΚ!) τι καλύτερο θα μπορούσαμε να αναμένουμε?

    o tempora o "environmentalis" mores...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ante re oloi oi kobleksikoi. Apo ti mia paraponiontai gia to oti den uparxoun enalaktikes piges kai gia to ligniti kai apo tin alli pane blockaroun kathe prospatheia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν