ΧΑΛΚΗ: ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ

| Ετικέτες | Posted On Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

«Κλειστός»  είναι από τη Δευτέρα ο Δήμος Χάλκης, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου, απόφαση που έρχεται ως απάντηση-διαμαρτυρία στην ενέργεια του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου να αποσπάσει μία από τις τρεις υπαλλήλους του νησιού στο Δήμο Γαλατσίου.
 
Όπως σημείωσε στην aftodioikisi.gr ο αντιδήμαρχος Χάλκης Βασίλης Χειμωνέτος, ο δήμος ουσιαστικά θα μείνει με έναν υπάλληλο, με το δεδομένο ότι από τους τρεις ο ένας βγαίνει στη σύνταξη τον Οκτώβριο και από 15 Ιουνίου θα πάρει όλες τις άδειες που δικαιούται έπειτα από 37 χρόνια εργασίας...


Ο δήμαρχος Χάλκης Μιχάλης Πατρός, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ζητεί να ανακαλέσει στην τάξη το Γιώργο Ντόλιο και επιτίθεται κατά του υφυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ενέργεια του «ξεπερνά τα εσκαμμένα, τα προσωπεία έπεσαν, οι πολιτικές παρεμβάσεις στο μεγαλείο τους, η εφαρμογή των νόμων, όπως μας βολεύει, και μπροστά μας φαντάζει ο Γολιάθ και ο Δαυίδ, ο δυνατός (ο υφυπουργός) και ο αδύνατος (ο Δήμος), σας ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε».

Επίσης, δηλώνει πως ο δήμος δε θα υποχωρήσει, ζητεί την άμεση αντικατάσταση της υπαλλήλου και χαρακτηρίζει «εχθρό» του δήμου τον υφυπουργό Εσωτερικών.

Η επιστολή του δημάρχου Χάλκης Μιχάλη Πατρός

»Κύριε Υπουργέ,

»Το Δημοτικό Συμβούλιο Χάλκης συνήλθε στις 02-06-2011 και ώρα 20:00 συζητώντας επισταμένως την απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κυρίου Γεώργιου Ντόλιου με Αριθμ. Πρωτ. 11706/12-5-2011 που αποσπά τη μια (01) από τις δύο (02) υπαλλήλους που υπάρχουν στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου μας.

»Εμείς κύριε Υπουργέ, τη συμπεριφορά του υφυπουργού σας τη θεωρούμε απαράδεκτη να αποσπαστεί (έχει ήδη φύγει) η υπάλληλος, χωρίς να το γνωρίζει ο Δήμος. Αν θεωρείτε ότι ο Καλλικράτης που εσείς ονειρευτήκατε και θέσατε τη βάση για την εφαρμογή του μπορεί να υλοποιηθεί με την υποστελέχωση του Δήμου μας, θεωρούμε ότι κάνετε λάθος. Είναι εντιμότερο αφού σκοπός σας είναι να κλείσετε το Δήμο, να μας το πείτε, παρά να το κλείσετε με αυτόν τον τρόπο.

»Δεν σας ζητήσαμε χρήματα από αυτά που υποσχεθήκατε, τους λόγους τους γνωρίζετε και τους γνωρίζουμε, εμείς μπορούμε να κατανοούμε πράγματα και καταστάσεις, πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι είμαστε εδώ και μπορούμε να διεκδικούμε έστω και αν μας θεωρείτε μικρό Δήμο.

»Η ενέργεια όμως του Υφυπουργού σας, ξεπερνά τα εσκαμμένα, τα προσωπεία έπεσαν, οι πολιτικές παρεμβάσεις στο μεγαλείο τους, η εφαρμογή των νόμων όπως μας βολεύει και μπροστά μας φαντάζει ο Γολιάθ και ο Δαυίδ, ο δυνατός (ο Υφυπουργός) και ο αδύνατος (ο Δήμος), σας ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.

»Ο Υφυπουργός πέρα απ' το να δείχνει τη δύναμη της θέσης του, έπρεπε να δείξει (αν έχει άραγε) ευαισθησία προς τους μικρούς Δήμους. Να του θυμίσουμε από πού ξεκίνησε, να του θυμίσουμε τη νησιωτικότητα του Δήμου μας, να του θυμίσουμε το νόμο 3051 περί παραμεθορίου, να του θυμίσουμε το Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Μήπως τώρα που είναι Υφυπουργός τα ξέχασε;

»Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο του Δήμου Χάλκης επ' αόριστο (Απόφαση 87/02-06-2011), αντιδρώντας στην αδικία που υφίσταται αυτή τη στιγμή ο Δήμος.

»Κύριε Υπουργέ σήμερα υψώνουμε τη φωνή μας στο δίκαιο αίτημά μας, όχι επαιτώντας όπως θέλει η εκάστοτε εξουσία, αλλά απαιτώντας αυτά που δικαιούμαστε, αυτά που μας ανήκουν, αυτά που είχαμε.

»Ζητάμε την άμεση αντικατάσταση της υπαλλήλου που πήρε με το έτσι θέλω ο Υφυπουργός σας, για να στελεχώσει το Δήμο Γαλατσίου, που δεν έχει προσωπικό, ενώ ο Δήμος Χάλκης έχει υπεράριθμους.

»Γνωρίζουμε εξ αρχής τους τρόπους πίεσης από τη μεριά σας προς εμάς, αλλά δε θα κάνουμε πίσω.

»Απαιτούμε να δοθεί στο Δήμο η δυνατότητα κατ' εξαίρεση, κατ' επείγον και για ιδιαίτερους λόγους, να προκηρύξει δύο (2) θέσεις Δ.Ε. για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος.

»Εμείς είμαστε εδώ φυλάσσοντας Θερμοπύλες, περιμένοντας τη δίκαιη λύση στο πρόβλημά μας από εσάς. Να ξέρετε ότι στον Υφυπουργό σας δεν έχουμε πλέον εμπιστοσύνη και τον θεωρούμε επικίνδυνο και εχθρό του Δήμου μας. Ποιος μας εγγυάται πλέον ότι αύριο το πρωί δεν θα μας πάρει και την άλλη υπάλληλο για να στελεχώσει έναν άλλο «υποστελεχωμένο» δήμο της αρεσκείας του; Ακόμα τον περιμένουμε να μας δώσει εξηγήσεις, όπως μας είχε ενημερώσει ότι θα έπραττε έως την Πέμπτη 02/06/2011. Πού είναι άραγε η ευθιξία; Εμάς πλέον δεν μας ικανοποιούν ούτε η συγνώμη του, ούτε οι δικαιολογίες του
Περιμένουμε λύσεις και έργα από εσάς.

»Με τιμή
»
Ο Δήμαρχος Χάλκης
«
Πατρός Αντ. Μιχαήλ»

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΧΑΛΚΗ: ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν