"Φυγαδεύτηκαν" οι βουλευτές...

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δια μέσου του Εθνικού Κήπου και υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων κατάφεραν να εγκαταλείψουν το Κοινοβούλιο, αργά το βράδυ, οι βουλευτές που είχαν εγκλωβιστεί από ομάδες "Αγανακτισμένων", οι οποίοι είχαν αποκλείσει τις πύλες του προαυλίου χώρου και την κεντρική είσοδο της Β. Σοφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές διέφυγαν μέσα από το χώρο του Κήπου με τη συνοδεία αστυνομικών και πυροσβεστών που κρατούσαν φακούς για να τους καθοδηγούν, ενώ με τον ίδιο τρόπο αποχώρησαν και υπάλληλοι της Βουλής... 


Από την κεντρική είσοδο βγήκαν οχήματα, με την αστυνομία να έχει απωθήσει νωρίτερα διαδηλωτές και να έχει σχηματίσει "διάδρομο". Οι επιβάτες αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους παρευρισκόμενους.
 
Η Βουλή βρέθηκε υπό "πολιορκία" για μερικές ώρες την Τρίτη. Ένταση σημειώθηκε στην κεντρική είσοδο επί της Β. Σοφίας, καθώς οι συγκεντρωμένοι προσπαθούσαν να εισέλθουν. Δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά από την πύλη για να αποτρέψουν την απειλούμενη εισβολή και ακολούθησαν διαπραγματεύσεις με τους πιο ψύχραιμους.

Την ίδια ώρα προκλήθηκε έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε όλους τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Οι "Αγανακτισμένοι" ανήλθαν την Τρίτη -σύμφωνα με την αστυνομία- σε 30.000 σε μία πρωτοφανή σε πλήθος και παλμό κινητοποίηση, καθώς επρόκειτο για την 7η συνεχή ημέρα.

Τεράστιο πλήθος παρακολούθησε και την ομιλία του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στην ανοιχτή εκδήλωση που οργάνωσαν πανεπιστημιακοί φορείς στα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε το λαό να ξεσηκωθεί κατά του Μνημονίου. "Χαιρετίζουμε το πρώτο ελπιδοφόρο κίνημα της ανεξάρτητης ελληνικής νεολαίας" είπε, προσθέτοντας ότι ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί άμεσα πριν είναι πολύ αργά.

Μετά το πέρας των ομιλιών χιλιάδες "Αγανακτισμένοι" από τα Προπύλαια κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα όπου ενώθηκαν με τους εκεί συγκεντρωμένους.

Και στη συγκέντρωση της Τρίτης τον τόνο έδωσαν τα κατσαρολάκια, οι σφυρίχτρες και οι βουβουζέλες, ενώ το πλήθος έψαλλε τον εθνικό ύμνο και φώναξε συνθήματα.

Το κίτρινο πανό - απάντηση στους Ισπανούς που βρισκόταν στην "πρώτη γραμμή" έχει αντικαταστήσει ένα άλλο που αναφέρει: "Δεν φεύγουμε από εδώ, αν δεν φύγουν τρόικα, μνημόνιο και χρέος".
 
Στο Σύνταγμα, στο κέντρο της πλατείας, οι "Αγανακτισμένοι" έχουν δημιουργήσει ομάδες εργασίας, ενώ συνεχίζεται με όλο μεγαλύτερη συμμετοχή η "Ανοιχτή Συνέλευση", στην οποία όσοι λαμβάνουν μέρος συναποφασίζουν για την πορεία των κινητοποιήσεων, τους στόχους και τις εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, υπάρχουν καλλιτεχνικές ομάδες, ομάδες τεχνικής υποστήριξης, ιατρείο, γραμματεία.

Ψηφιακές διαβουλεύσεις

Την ίδια ώρα, στο site των "Αγανακτισμένων" έχουν ανάψει οι συζητήσεις μεταξύ των χρηστών, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το περιεχόμενό του μεταφράζεται - σε εθελοντική βάση- σε14 γλώσσες.

Η "Ανοιχτή Συνέλευση" έλαβε την περασμένη Δευτέρα (30/5) τις εξής αποφάσεις:

1. Τα ψηφίσματα της Λαϊκής Συνέλευσης να τυπωθούν και να μοιράζονται σε ΟΛΗ τη Πλατεία.

2. Τα θέματα της Λαϊκής Συνέλευσης, να αποφασίζονται και να ανακοινώνονται την προηγούμενη ημέρα κατά τη διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης και αν είναι δυνατόν πριν τις 00:00.

3. Να δημιουργηθεί ταμείο για την βελτίωση και επέκταση της ηχητικής εγκατάστασης στην Πλατεία.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ογκώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα, η οποία εντάχθηκε σε ένα πανευρωπαϊκό κάλεσμα. Αυτό ανανεώθηκε για την Κυριακή 5 Ιουνίου. 

nooz

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for "Φυγαδεύτηκαν" οι βουλευτές...

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν