Μειώσεις μισθών-συντάξεων, περισσότεροι φόροι και η περιουσία της Ελλάδας σε ξένα χέρια
| Ετικέτες Ελλαδικά, Κρίση-Παγκόσμια Διακυβέρνηση | Posted On Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011
Η συμφωνία έκλεισε, το νέο δάνειο θα δοθεί στην Ελλάδα, αλλά οι τόκοι θα είναι τοκογλυφικοί και μάλιστα θα ξεπληρωθούν με το αίμα των εργαζόμενων που πλέον χάνουν τα βασικά εργασιακά δικαιώματα, χάνουν επιδόματα (στο Δημόσιο), χάνουν υπερωρίες (στον ιδιωτικό τομέα) και όλοι μαζί καλούνται να πληρώσουν παραπάνω φόρους.
Φόροι που έμμεσα ή άμεσα θα μειώσουν το μισθό, αφού η αιμορραγία θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου και αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου με τη μείωση του μισθού μέσω μείωσης του αφορολόγητου και θα συνεχίσει στο διηνεκές με αυξήσεις σε φόρους ακινήτων, αυξήσεις σε τέλη κυκλοφορίας, αλλά και υπηρεσιών και προϊόντων με νέο ΦΠΑ στο 23%...
Ιδού γιατί παίχτηκε το παιχνίδι της στάσης πληρωμών. Έπρεπε να υπογραφεί η συμφωνία για όλα τα παραπάνω. Για να εκταμιευτεί η 5η δόση έπρεπε η Ελλάδα να πει “ναι σε όλα” και αυτό το “ναί” σημαίνει εργασιακό πρώτα απ' όλα εργασιακό μεσαίωνα για χιλιάδες νέους, για μια στρατιά νέων κάτω από τα 25
Η Ελλάδα των 500 ευρώ
-Όσοι προσλαμβάνονται χωρίς επαγγελματική εμπειρία θα αμείβονται με μισθό χαμηλότερο κατά 20% από το όριο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Δηλαδή για ανειδίκευτους εργάτες ο βασικός μισθός μειώνεται από τα 750 ευρώ στα 600 ευρώ.
-Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου γίνονται καθεστώς: η διάρκειά τους θα είναι έως 3 έτη, με έως 3 ανανεώσεις. Επίσης δεν θα υπάρχει καμία διασφάλιση ότι μετά τις ανανεώσεις της σύμβασης, η σύμβαση θα γίνεται αορίστου χρόνου ή μόνιμη, ούτε ότι ο εργαζόμενος θα μπει κανονικά σε μισθολόγιο.
-Το οκτάωρο θα μπορεί να γίνεται πλέον δεκάωρο, για 6 μήνες αντί για 4 που ισχύει σήμερα. Αυτό επηρεάζει κυρίως όσους δουλεύουν εποχικά (πχ την καλοκαιρινή περίοδο).
Τι χάνουν οι μισθωτοί
Ο φόρος που θα παρακρατείται κάθε μήνα στους μισθούς θα υπολογίζεται με τη νέα κλίμακα και το μειωμένο αφορολόγητο όριο το οποίο θα είναι μεταξύ 6.000 ή 8.000 ευρώ.
Παράλληλα οι Δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν το 1/5ο των μισθών τους από την περικοπή των επιδομάτων, των αυξήσεων που τους δόθηκαν δηλαδή πλαγίως επί δεκαετίες.
Ταυτόχρονα η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων μπαίνει υπό αμφισβήτηση αφού καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί (οι πρώτοι 73 μπαίνουν στο τραπέζι σήμερα), πολλοί “αορίστου χρόνου” θα απολυθούν ενώ χιλιάδες άτομα κοντά στη σύνταξη θα μπουν σε “εφεδρεία” με το μισθό μισθό για χρόνια.
Οι συνήθεις “ύποπτοι” συνταξιούχοι
Κόβεται «μαχαίρι» κατά 10% το εφάπαξ στο οποίο υπολόγιζαν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποβάλλει αίτηση από το 2009 και μετά.
Μειώνεται 8% κατά μέσο όρο και το εφάπαξ στα ελλειμματικά ταμεία Δημοσίου και ΔΕΚΟ.
Αυξάνεται το ποσοστό παρακράτησης ΛΑΦΚΑ σε όλες τις συντάξεις άνω των 1450 ευρώ, από 4% έως 10% που είναι σήμερα, σε 6% έως 14%.
Επιβάλλεται ειδική εισφορά κατά μέσο όρο 8% σε όσους συνταξιούχους παίρνουν πάνω από 1700 ευρώ και είναι κάτω των 60 ετών.
μειώνεται κατά 6% έως 10% η σύνταξη για όσους συνταξιοδοτήθηκαν με προγράμματα εθελουσίας εξόδου, σε ηλικίες 45 έως 50 ετών
Στις επικουρικές πάνω από 300 ευρώ επιβάλλεται ΛΑΦΚΑ 3% έως 10%.
Στις επικουρικές που θα απονεμηθούν μετά το 2012 θα ακολουθήσουν επιπλέον μειώσεις, ανάλογα με τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών.
Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών.
Θα διακοπούν περίπου 12.000 αναπηρικές συντάξεις, από τις συνολικά 330.000.
Έμμεσοι και άμεσοι φόροι
Με το εισόδημα στα ... τάρταρα μετά απ' όλα αυτά οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν αυξημένα αναψυκτικά ποτά καύσιμα, διπλάσιο το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και αυξημένο το φυσικό αέριο, από 50 ως και 200 ευρώ επιπλέον τέλη κυκλοφορίας, χιλιάδες προϊόντα πιο ακριβά αφού ο Φ.Π.Α. θα πάει στο 23%, αλλά και μεγάλο φόρο για τα ακίνητά του καθώς το αφορολόγητο μειώνεται ως και 100.000 ευρώ. Μείωση μισθών από 1η Ιουλίου – Αυξήσεις-φωτιά σε τρόφιμα,τέλη και ακίνητα
Οι αποκρατικοποιήσεις
Οι φόροι και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων όμως δεν φτάνουν. Οι τροικανοί θέλουν “ενέχυρο” για το δάνειο. Θα εποπτεύουν τις αποκρατικοποιήσεις (μάθαμε) όπως εποπτεύουν, δηλαδή επιβάλουν τα μέτρα. ΔΕΚΟ, Ακίνητα, Ενέργεια προς πώληση υπό το βλέμμα της τρόικας και μάλιστα άμεσα και ίσως ... όσο, όσο.
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.