Δύο άγνωστοι οπλοφόροι κατάφεραν και διείσδυσαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα...

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

...και κατευθύνθηκαν προς τα σέλτερ όπου βρίσκονται τα Mirage 2000 της 332Μ, όταν έγιναν αντιληπτοί από περίπολο της Μονάδας Φύλαξης Αεροδρομίου η οποία προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει, αλλά μάταια: Οι δύο άγνωστοι πυροβόλησαν 4-5 φορές προς την κατεύθυνση της περιπόλου και κατάφεραν να διαφύγουν.
 
Η είσοδός τους έγινε στην βορειοδυτική πλευρά και αφού είχαν έρθει νωρίτερα πάλι σε "θερμή επαφή" με την αστυνομία: Τους είχαν εντοπίσει κοντά στο αεροδρόμιο, επιχείρησαν να τους σταματήσει να τους ελέγξει και αυτοί απάντησαν πάλι με βροχή πυροβολισμών και προς τους αστυνομικούς...



Μέσα στο αεροδρόμιο καραδιωκόμενοι από την περίπολο, αλλά πυροβολώντας εναντίον των ανδρών της περιπόλου (η οποία δεν ανταπέδωσε τα πυρά...) εξήλθε νοτιοδυτικά του αεροδρομίου. 

Το περιστατικό είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικό δεδομένου ότι επρόκειτο περί δραστών οι οποίοι έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένοι να μην πιαστούν ζωντανοί ενώ κάθε φορά που ένιωθαν ότι τους πλησίαζαν απαντούσαν με βροχή πυροβολισμών. 
Σημειώνεται ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας κάλυκας μέχρι τώρα! Στην βάση έσπευσε εν συνεχεία  μεγάλη αστυνομική δύναμη και εισαγγελέας, αλλά και κλιμάκιο της 31 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων, που προέβη σε έρευνες στο χώρο.

Ιδού και η επίσημη ανακοίνωση της Αεροπορίας:

"Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 και ώρα 01:50 περίπου, εντοπίστηκαν από περίπολο δύο άγνωστα άτομα να κινούνται σε χώρο εντός της 114 Πτέρυγας Μάχης στο αεροδρόμιο Τανάγρας.
Οι δύο άγνωστοι με τον εντοπισμό τους τράπηκαν σε φυγή, ενώ πυροβόλησαν για εκφοβισμό πέντε με έξι φορές.
 Στις έρευνες για τη σύλληψή τους εκτός από τα όργανα Ασφαλείας του αεροδρομίου συμμετείχαν και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.  Μέχρις στιγμής τα δύο άτομα διαφεύγουν την σύλληψη. Οι έρευνες συνεχίζονται".

Σχετικές Αναρτήσεις :



1 σχόλιο:

  1. Ο σκύλος-Ράµπο της Αεροπορίας


    Ο Ρόκι το τελευταίο 24ωρο είναι ο ήρωας της Πολεµικής Αεροπορίας. Χθες τη νύχτα κατά τη διάρκεια της περιπολίας του έκανε το καθήκον του στον απόλυτο βαθµό. Ως «ζωντανό σύστηµα ασφαλείας» µε ακοή, όραση και όσφρηση στον µέγιστο βαθµό ευαισθησίας, εντόπισε αµέσως και ειδοποίησε µε τον δικό του τρόπο για την εισβολή δύο οπλισµένων, όπως αποδείχθηκε εν συνεχεία, υπόπτων στον ύψιστης πολεµικής αξίας χώρο ευθύνης του – µια από τις Μοίρες των µαχητικών αεροσκαφών πρώτης γραµµής Μιράζ 2000, στην Τανάγρα! Απέτρεψε µια ενδεχόµενη ενέργεια δολιοφθοράς, µε την οποία ασχολούνται τοΒ’ Γραφείο του Πενταγώνου, ηΕΛ.ΑΣ., αλλά και άλλες Αρχές ασφαλείας. Ο Ρόκι είναι ένας από τους 800 και πλέον «στρατιωτικά εργαζόµενους σκύλους»που «υπηρετούν» στις Ενοπλες ∆υνάµεις. Καθήκον σχεδόν όλων τους είναι η φρούρηση υψηλής πολεµικής αξίας στρατιωτικών εγκαταστάσεων και οπλικών συστηµάτων και των τριών Κλάδων – λίγοι εξ αυτών ασχολούνται ως ανιχνευτές επιζώντων, εκρηκτικών, ναρκών και ναρκωτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν