Ύποπτο δημοσίευμα του Spiegel "στέλνει" την Ελλάδα εκτός ευρώ

| Ετικέτες , | Posted On Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Οργή στην Αθήνα και ερωτηματικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλεί διαδικτυακό δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει έξοδο από το ευρώ και ότι για το λόγο αυτό γίνεται το απόγευμα σύσκεψη στις Βρυξέλλες. Το δημοσίευμα διαψεύδεται κατηγορηματικά από το υπουργείο Οικονομικών, ευρωπαίους αξιωματούχους και τη γερμανική γερμανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το δημοσίευμα περί εξόδου της χώρας από το ευρώ πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με ελαφρότητα, παρά το γεγονός ότι έχει κατηγορηματικά διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση και από άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης... 


"Τέτοια δημοσιεύματα, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας και ολόκληρης της ευρωζώνης και εξυπηρετούν κερδοσκοπικά παιχνίδια"

Χωρίς να παραθέτει τις πηγές του, το Spiegel αναφέρει ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα συναντιούνταν το βράδυ της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο για να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης και εξόδου - όπως αναφέρει - της Ελλάδας από το ευρώ.

Το δημοσίευμα διαψεύστηκε στη συνέχεια και από τη γερμανική κυβέρνηση και από ευρωπαίους αξιωματούχους.

Εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι το δημοσίευμα δεν έχει βάση. "Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπάρχει συνάντηση, αυτού του είδους τα δημοσιεύματα είναι εντελώς ψευδή" ανέφερε ο Γκι Σούλερ.

Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι "δεν υπάρχει ούτε υπήρξε σχέδιο" για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι διάσπαση της Ευρωζώνης είναι "απολύτως εκτός σκέψης"."Η Αυστρία είναι μέλος της Ευρωζώνης και εμείς δεν ξέρουμε για κάποια τέτοια συνάντηση και δεν προσκαλεστήκαμε, οπότε συμπεραίνω ότι δεν υπάρχει τέτοια σύσκεψη" δήλωσε ο Τόμας Βάιγκλαιν.

Παρ' όλα αυτά το δημοσίευμα προκάλεσε πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Ύποπτο δημοσίευμα του Spiegel "στέλνει" την Ελλάδα εκτός ευρώ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν