Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Στειρίου διοργανώνει πεζοπορία στο ασκηταριό του Οσίου Λουκά

| Ετικέτες | Posted On Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Στειρίου διοργανώνει πεζοπορία στο ασκηταριό του Οσίου Λουκά στην ακρόπολη της Στείριδας, την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 και σας προσκαλεί να πάρετε μέρος.

Η όμορφη διαδρομή μας θα είναι:

Προφήτης Ηλίας, Κατουρλίθες, Σάρρες, Ξηροπόταμος, Γιαννιώτισα, Ακρόπολη Στείριδας (Ασκηταριό Οσίου Λουκά), Άγιος Γεώργιος και θα διαρκέσει 3,5 ώρες περίπου...

Θα θαυμάσουμε τις χαράδρες (σάρρες) από τη δυτική τους πλευρά, τον χείμαρο ΄΄Γιαννιώτισα΄΄ που αυτή την εποχή έχει νερά και στο λόφο της ακρόπολης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε: το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά, μέρος των τειχών ηλικίας 3.500 ετών, βασιλικούς τάφους, δεξαμενές και τον χώρο που ασκήτευσε ο Όσιος Λουκά.

Τέλος θα δούμε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που χρονολογείται από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.15΄ το πρωί στον προφήτη Ηλία.

·         Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να  μεριμνήσουν για τον κατάλληλο εξοπλισμό (νερό-σοκολάτα για τα παιδιά) και για να δείξουμε το σεβασμό μας στο περιβάλλον τα σκουπίδια μας δεν τα πετάμε παρά μόνο στους κάδους που θα υπάρχουν στον τερματισμό.
·         Και για να συμπληρώσουμε τις απολεσθείσες  θερμίδες, στο τέλος της διαδρομής λεωφορείο θα μας μεταφέρει στο χώρο του Οσίου Συμεών ,όπου θα προσφερθεί παραδοσιακή γίδα βραστή και βιταλιά. Θα ακολουθήσει μουσική.

Το Δ.Σ.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Στειρίου διοργανώνει πεζοπορία στο ασκηταριό του Οσίου Λουκά

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν