Απ’ την… τηλεόραση

| Ετικέτες , | Posted On Σάββατο 16 Απριλίου 2011

του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
 
ΕΙΧΕ και η αριστερά τα προβλήματά της. Με το μόνιμο πρόβλημα την ηγεσίας της. Απ’ την εποχή που την έσερναν σε Λιβάνους και Γκαζέττες και δεν το’ παιρναν χαμπάρι τι υπέγραφαν οι «ηγέτες» της. Κι αν σήμερα τα πολιτικά παιχνίδια έχουν να κάνουν με μισθούς και συντάξεις , «τότε» έπαιζαν με τη ζωή χιλιάδων αγωνιστών και ιδεολόγων κατά των κατακτητών, είτε παραπλανημένων και πειθαναγκασμένων να βγουν στο βουνό «για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά»...


ΕΧΕΙ, λοιπόν, τη συνέχειά της η (λεγόμενη) ηγεσία της σημερινής (λεγόμενης) αριστεράς, έχει και τους ανθρώπους της. Μοντέρνους όσο οι καιροί το επιβάλλουν, αλλά παρωχημένης ιδεολογίας. Κι αν σήμερα είναι ώρα της αριστεράς ενάντια στην αμερικανοκρατία, η Αλέκα με τους πιστούς της κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνουν τα  ποσοστά μονοψήφια και το Κόμμα «εκτός παιδειάς». Γι αυτό τους παρατάμε και πάμε σε πιο… σύγχρονους, ευέλπιδες και νεώτερους. Και ήταν η ηλικία του κ. Τσίπρα κριτήριο και σημάδι πως οι ιδεολογικοί απόγονοι του κ. Κύρκου θα βελτίωναν την ιδεολογία και τα …ποσοστά τους. Κι αν, σε μια φάση ο ΣΥΝ άγγιξε το 17% απ’ τη φαγωμάρα (βάλε και τις μίζες «πλουτησάντων») και την ανεπάρκεια των πασόκων, έσπευσαν να το μειώσουν δραστικά. Με διασπάσεις του… ατόμου, για να φτάσουν στο «τίποτα».

ΣΗΜΕΡΑ δίνει ο κ. Τσίπρα τον «αγώνα», χωρίς να θυμίζει Αλαβάνο. Με την πολιτική του ηθική και τον πολιτικό του λόγο να απέχουν παρασάγγες από εκείνα του κ. Κουβέλη. Ο «μικρός»… μεγάλωσε πρόωρα και πασκίζει να φανεί μεγάλος. Με την παρέα του, με τις ατάκες του στη βουλή, με την επιλεκτική του πρόθεση να στοχοποιεί  «φίλιες δυνάμεις» έχοντας ξεχάσει τον παραδοσιακό τους αντίπαλο. Και, βέβαια, η «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει κάτι ν’ αλλάξει γιατί όλα δουλεύουν… ρολόι, μη πειραχτούν τα κεκτημένα και οι «κατακτήσεις» των εργαζομένων και όλων(!) των «εργαζομένων».

ΩΣΤΟΣΟ, ο «αγώνας» παίρνει κι άλλες μορφές. Κι όταν χρειαστεί ο «αρχηγός» να πει την αλήθεια, την κρύβει! Ο κ. Τσίπρας με την ομάδα του αμύνονται. Και ελπίζουν. Πως ο κοσμάκης τρώει… κουτόχορτο, πως ο καχύποπτος έλληνας δεν θα τους μυριστεί, πως τα ποσοστά τους θα αυξηθούν και οι ίδιοι θα απογειωθούν. Γι αυτό και ζητάει… επίμονα εκλογές! Για να’ ναι, οσονούπω, ο ίδιος εκτός… ηγεσίας, το «κόμμα» τους εκτός βουλής κι όλοι τους να παρακολουθούν τα γεγονότα απ’ την… τηλεόραση.

Σχετικές Αναρτήσεις :



5 σχόλια:

  1. k.Θανάση , σε παρακολουθώ στις αναρτήσεις σου,και μέχρι σένα σημείο τα αναλύεις σε σωστές συλλογιστικές συμφωνόντας μαζύ σου στις διαπιστώσεις,αλλά στο δια ταύτα...δεν σε αντιλαμβάνομαι.
    'Ομως επιτρεψέ με να βγάλω ένα συμπέρασμα ...ότι επειδή είσαι από τους ανθρώπους του πρώην 'καλού'ΠΑΣΟΚ
    και σήμερα το ΠΑΣΟΚ το βλέπεις και σύ
    ότι αν δέν είναι προδοτικό ,αλλά είναι για κλωτσιές,....δέν βολεύεσαι να υπάρχουν άλλες δυνάμεις , που να είναι ικανές να
    μας βγάλουν από τα αδιέξοδα που μας δημιούργησαν οι δημαγωγικές ντουντούκες της Πασοκοκρατίας.
    Συμφωνώ ότι η Αριστερά έχει τις
    ευθύνες της , αλλά από την Αριστερά
    είναι οι ελπίδες μας.
    Γιατί ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ σημαίνει ΑΡΙΣΤΟΣ,΄΄αλλο που σήμερα το καπηλευεται το Πασόκ ότι είναι Αριστερά και μάλιστα ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΌ
    ξευτιλίζοντας το νόημα του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ που πάει να πει όλα τα μέσα παραγωγής να ειναι κοινωνικά αλλά τα δίνει όλα στούς Ιδιώτες με το να ξεπουλά ότιδήποτε κρατικό ότιδήποτε κοινωνικό στούς ληστές και δολοφόνους των εργαζομένων.
    Μπορεί νά έχω άδικο ,δέν σε κατακρίνω σε θέλω σύμμαχο και συναγωνιστή στο καινούργιο που γεννιέται και αυτό είναι έξω από ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ, αυτό που γεννιέται και θέλει υποστήριξη μέσα από την Αριστερά έξω από το σημερινό κατεστημένο της ολιγορούσης Αριστεράς.
    Με φιλική επίθεση. Ξ.Μέλις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρίες και κύριοι των παραπάνω σχολίων. Νομίζω ότι είναι λάθος να παίζεται με ιδεολογικά σχηματα. Πρακτικά έχετε κάτι σωστό να προτείνετε; Απέναντί μας δεν είναι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ, άλλά οι άλλοι, Μέρκελ και ... Μπορείτε να βρείτε ένα αντίδοτο γιαυτούς; Καλή η αριστερά,άλλά δυστυχώς πολύ μικρή για να αντιμετωπίσει το μεγαθήριο που θα το έχουμε για δεκαετίες ακόμα στο σβέρκο μας. Αν σας κούρασα ζητώ συγνώμη...αλλά νομίζω ότι αυτοί είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβέρνησαν τόσα χρόνια δεν έχουν καμία ευθύνη; πΟιός οδήγησε την χώρα μας στα νύχια των τοκογλύφων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Μέλις,
    ευχαριστώ για την καλόπιστη κριτική σας. Συμφωνώ με την ανάλυσλη σας, όχι με την κατακλείδα.
    Να εξυγιανθούν πρώτα τα κόμματα κι ύστερα φοράμε το τανμπελάκι τους στο πέτο.
    Φιλικά
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν