ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ...

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Με τρεις περιοχές της Αττικής ξεκινάει η διαδικασία κύρωσης των νέων δασικών χαρτών από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και την Κτηματολόγιο ΑΕ. Ειδικότερα, πρόκειται για περιοχές 95 χιλιάδων στρεμμάτων στον Μαραθώνα, εκ των οποίων τα 53 χιλ. στρέμματα χαρακτηρίζονται ως δάση, 3.413 στρεμμάτων στη Νέα Πεντέλη, όπου ως δασικές εκτάσεις χαρακτηρίζονται τα 3.121 στρέμματα και 23.914 στρεμμάτων στην Παλαιά Πεντέλη με προτεινόμενα δάση τα 22.204 στρέμματα...

    Οι δασικοί χάρτες Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μαραθώνα είναι αναρτημένοι στο διαδίκτυο (ιστοσελίδα ΥΠΕΚΑ, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και Κτηματολόγιο ΑΕ), στα δασαρχεία Πεντέλης και Καπανδριτίου, καθώς και στα δημοτικά ή διαμερισματικά καταστήματα των περιοχών αυτών. Όπως αναφέρθηκε κατά της διάρκεια συνέντευξης Τύπου της υπουργού ΠΕΚΑ, Τίνας Μπιρμπίλη, η ανάρτηση αυτή αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας του Υπουργείου με τη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και την Κτηματολόγιο AΕ.

    Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες έχουν περιθώριο να υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους εντός 45 ημερών ή 65 ημερών αν κατοικούν στο εξωτερικό. Η υποβολή των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτηθέντος δασικού χάρτη αφορά αποκλειστικά τον χαρακτήρα κάποιας εμφανιζόμενης στον χάρτη έκτασης και όχι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της, το οποίο δεν εξετάζεται κατά την παρούσα φάση. Ειδικότερα, αντίρρηση μπορεί να υποβληθεί, είτε επειδή μία έκταση έχει χαρακτηριστεί δασική (ενώ δεν είναι) ή και αντίστροφα, επειδή κάποια έκταση δεν έχει χαρακτηριστεί δασική (ενώ είναι).

    Μαζί με την αίτηση κατατίθεται και χρηματικό παράβολο, το ύψος του οποίου ξεκινά από 50 ευρώ και αυξάνεται έως τα 4.000 ευρώ, ανάλογα με την επιφάνεια του ακινήτου. Σημειώνεται πως δεν έχει προβλεφθεί η επιστροφή του παραβόλου ακόμη και σε περίπτωση δικαίωσης του ιδιοκτήτη, που υποβάλλει την αντίρρηση.





ΑΠΕ

Σχετικές Αναρτήσεις :



1 σχόλιο:

  1. Όταν χάνονται τα δάση στον Ελικώνα και τον Παρνασσό (βλέπε Βοιωτοπέδι), τα λαμόγια των Αθηνών φροντίζουν να μην χαλάσει το πράσινο γύρω από τις βίλλες τους στα βόρεια προάστια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν