Ελεύθερη Σάτιρα: "Βγήκαν τα ψαλίδια…… "

| Ετικέτες | Posted On Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Έκοψαν μισθούς μισθούς και συντάξεις.
Έκοψαν τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία, ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Έκοψαν τις δωρεάν μετακινήσεις σε ατομα με αναπηρίες.
Έκοψαν το Ε.Κ.Α.Σ και την πορτοκαλάδα για τους αιμοδότες.
Έκοψαν την ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία, το επίδομα ενοικίου στους φοιτητές.

Στις παραπάνω περικοπές η κυβέρνηση μας χρησιμοποίησε τους παρακάτω τύπους ψαλιδιών:...

 

1. Ψαλίδι χράτσα χρούτσα
Είναι ένα ψαλίδι ειδικό για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους με επίπεδη την κάτω άκρη για να μην σηκώνονται αντιδράσεις. Η  τιμή του είναι τσουχτερή όπως τα διόδια και τα  εκκαθαριστικά της εφορίας αλλά σίγουρα αξίζει τα χρήματα του. Με τα υπολείμματα από τις άγριες περικοπές μπορούμε να φτιάξουμε χειροποίητα πατάκια –κουρελούδες. Ευκαιρία λοιπόν να αξιοποιήσουμε και να μαζέψουμε τα κουρέλια μας. Aν περισσέψει  κάτι ακόμα μην ανησυχείτε θα το ψαλιδίσουν  και αυτό.

2. Μικρό μυτερό ψαλιδάκι
         Πρόκειται για το μικρό ψαλίδι με τη μυτερή μύτη που χρησιμοποιείται για το ξήλωμα των υπολειμμάτων του κοινωνικού κράτους μετά το πετσόκομμα των  παροχών και την επιβολή νέων φόρων. Παράλληλα με το μυτερό ψαλιδάκι ανοίγουν πολλές μικρές  τρυπούλες στο πάνω και κάτω μέρος του ασφαλιστικού και το κάνουν σουρωτήρι για μακαρόνια. Ταυτόχρονα προσέχουν να μην κόψουν τις παρανυχίδες των συνδικαλιστικών ηγεσιών.

3. Ψαλίδι ζιγκ ζαγκ
            Ψαλίδι ζιγκ ζαγκ με οδοντωτή μύτη, μακρύ (23 cm), μην ακούτε τι λένε το μέγεθος μετράει. Με αυτό κόβουν και καρικώνουν τους φορολογουμενους με ψιλό γαζί για να μη βγαίνουν ξέφτια από τους ξεφτίλες τους χειριστές του. Ταυτόχρονα με το ίδιο εργαλείο κόβουν και ράβουν τις προμήθειες από τα έργα που δεν γίνονται στις εθνικές οδούς, για αυτό οι δρόμοι μας είναι όλο συνεχείς, απότομες στροφές σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ. 

4. Ψαλίδι κλαδέματος 
Mε μακριές εργονομικές χειρολαβές για την αποφυγή τραυματισμών και  αντιολισθητική επίστρωση. Συμπαγές και ελαφρύ για ξεκούραστο πετσόκομα επιδομάτων, κοινωνικών παροχών και κλαδικών συμβάσεων. Με ανθεκτικά, ειδικά σχεδιασμένα δόντια για να διεισδύουν εύκολα και σε βάθος σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

 5. Xειρουργικό ψαλίδι
Ψαλίδι άψογης ποιότητας γερμανικής κατασκευής, κατάλληλο για τομές νεοφιλελεύθερης γωνίας. Αν θέλετε και εσείς να το αποκτήσετε μην μπείτε σε έξοδα και το αγοράσετε. Zητείστε ένα από τα δύο χειρουργικά ψαλίδια που είχαν ξεχάσει κατά τη διάρκεια της επέμβασης σε μια  άτυχη γυναίκα.

Θυμάστε το παιχνίδι που παίζαμε μικροί που το έλεγαν  «Πέτρα-ψαλίδι-χαρτί». Το ψαλίδι το έχουν αυτοί, πετάξτε το χαρτί  και πάρτε τους με τις πέτρες……..

Σχετικές Αναρτήσεις :



2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΧΑ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΗΣΕΙ ΟΛΑ.
    ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ
    ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν