"112 " Ο αριθμός που αγνοούν οι περισσότεροι Ελληνες

| Ετικέτες , | Posted On Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Το 112 είναι ο Πανευρωπαϊκός αριθμός εκτάκτου ανάγκης και είναι απαραίτητος σε αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορούν να λάβουν άμεση βοήθεια.

Επίσης, όσοι ταξιδεύουν και δεν γνωρίζουν την ακριβή θέση που βρίσκονται σε περίπτωση του ατυχήματος, το τηλεφωνικό κέντρο του 112 εντοπίζει τη θέση του καλούντος...


Και χωρίς σήμα
Η χρησιμότητα του 112 όμως δεν εξαντλείται εκεί. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτός ο αριθμός μπορεί κληθεί από οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή. Ακόμη και από κινητό τηλέφωνο που έχει φραγή ή που δεν διαθέτει κάρτα SΙΜ ή που βρίσκεται εκτός δικτύου (δεν έχει σήμα). Επίσης μπορεί κανείς να καλέσει το 112 από τηλεφωνικό θάλαμο χωρίς κάρτα. Είναι χρήσιμος όχι μόνο σε περίπτωση προσωπικής έκτακτης ανάγκης αλλά και όταν επιθυμεί κάποιος να ειδοποιήσει τις αρχές για ένα επικίνδυνο συμβάν.

Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να δει μια πυρκαγιά. Και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ενημερώσει για το συμβάν καλώντας το 112. Η συμβουλή των ειδικών σε περίπτωση που ένας πολίτης καλεί το 112 επειδή έχει χαθεί είναι να μη μετακινείται από το σημείο. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνει τις αρχές να ανακαλύψουν το στίγμα του.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for "112 " Ο αριθμός που αγνοούν οι περισσότεροι Ελληνες

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν