Φρανκφούρτη: Φονική επίθεση κατά αμερικανών στρατιωτών

| Ετικέτες | Posted On Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Δύο αμερικανοί ιπτάμενοι της βάσης του Ράμσταιν έπεσαν νεκροί από επίθεση ενόπλου σε λεωφορείο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Νεκρός είναι ο οδηγός του λεωφορείου της βάσης και ένας στρατιώτης, ενώ άλλοι δύο στρατιώτες είναι σοβαρά τραυματίες.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 21χρονο ύποπτο από το Κόσοβο, όπως ανακοινώθηκε. Δεν είναι καθαρό ακόμη αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ούτε ποια ήταν τα κίνητρα του νεαρού. Πάντως η γερμανική εφημερίδα Local στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι το λεωφορείο που χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό, ήταν ο στόχος του ενόπλου...


Η επίθεση σημειώθηκε στις 15:20 τοπική ώρα (16:20 ώρα Ελλάδας) στο ανοιχτής πρόσβασης τμήμα του λεωφορειόδρομου στο Terminal 2 του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης. Ο δράστης ήταν οπλισμένος και με μαχαίρι. 

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου Μπαιράμ Ρεζεπί δήλωσε ότι ο ύποπτος είναι αλβανόφωνος και κατάγεται από τη Μιτρόβιτσα, στα βόρεια του Κοσόβου. «Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό. Προσπαθούμε να δούμε αν η επίθεση ήταν οργανωμένη και ποια ήταν η φύση της επίθεσης», πρόσθεσε.

Από την Πρίστινα ανώτατος αστυνομικός αξιωματούχος ανέφερε ότι πρόκειται για τον Αρίφ Ούκα. 

Η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ καταδίκασε το γεγονός. «Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαπιστώσουμε τι συνέβη», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. Έντονη απογοήτευση και δυσάρεστη έκπληξη εξέφρασε και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε από την δολοφονική επίθεση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε εξαιρετικά σοκαρισμένος από την αιματηρή επίθεση στη Γερμανία κατά την οποία δύο Αμερικανοί, μέλη της στρατιωτικής αεροπορίας της χώρας, έχασαν τη ζωή τους και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά. «Οι ΗΠΑ δεν θα φεισθούν προσπαθειών για να γίνει γνωστό πώς έγινε η επίθεση αυτή» , ανέφερε ο κ. Ομπάμα σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν αρκετές μεγάλες βάσεις στην περιοχή της Φρανκφούρτης, οι οποίες χρησιμοποιούνται συνδρομητικά σε επιχειρήσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν.Τον περασμένο μήνα το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε παράταση ενός έτους στην παρουσία στρατιωτών της χώρας στο Αφγανιστάν. Η Γερμανία έχει δύναμη 4.860 στρατιωτών στη χώρα.
nooz.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Φρανκφούρτη: Φονική επίθεση κατά αμερικανών στρατιωτών

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν