Αυλαία για Μουμπάρακ- Αναλαμβάνει ο στρατός (ΒΙΝΤΕΟ)

| Ετικέτες | Posted On Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Νέα σελίδα ανοίγει στην Αίγυπτο, καθώς μετά από 30 χρόνια στην εξουσία, 18 ημέρες έντονων διαδηλώσεων και κλιμακούμενων διεθνών πιέσεων, παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου ο Χόσνι Μουμπάρακ, αναθέτοντας τη διακυβέρνησης της χώρας στο ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο.

Την ανακοίνωση της παραίτησης έκανε ο αντιπρόεδρος, Όμαρ Σουλεϊμάν.Η είδηση προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού σε ολόκληρη τη χώρα, με τους πολίτες- που επί ημέρες έδιναν μάχη για την απομάκρυνση του Μουμπάρακ- να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς...



Ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου, Μοχάμαντ Χουσεΐν Ταντάουι, είναι επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου το οποίο ανέλαβε τον έλεγχο της διακυβέρνησης της χώρας. Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο πρόκειται να καθαιρέσει την κυβέρνηση και τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου.

Ο στρατός διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμεί να υποκαταστήσει "τη νομιμότητα στην οποία προσβλέπει ο λαός της Αιγύπτου". Στο στρατιωτικό ανακοινωθέν "χαιρετίζεται ο πρόεδρος Μουμπάρακ κι ό,τι προσέφερε στην Αίγυπτο- σε καιρούς ειρήνης και πολέμου- επίσης για την πατριωτική του στάση, που πάντοτε έθετε ως υπέρτερα τα συμφέροντα του αιγυπτιακού έθνους". "Λαμβάνουμε υπόψη μας τη λαϊκή απαίτηση, για μία ριζική αλλαγή, και το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο μελετά τις λαϊκές διεκδικήσεις".

nooz.gr 

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Αυλαία για Μουμπάρακ- Αναλαμβάνει ο στρατός (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν