Τι απαντούν οι φαρμακοποιοί στην επιστράτευση

| Ετικέτες | Posted On Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Οι φαρμακοποιοί απειλούν και με απεργία διαρκείας ενώ σε λίγες ώρες αποφασίζουν αν θα κόψουν τα φάρμακα των ασφαλισμένων σε Ταμεία που χρωστάνε.

Στη μέση ενός σκληρού παζαριού μεταξύ φαρμακοποιών και υπουργείου Υγείας βρίσκονται οι πολίτες που κάνουν χιλιόμετρα και περιμένουν σε ουρές για ώρες για τα φάρμακά τους μετά την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το πρωί του Σαββάτου. Τα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη ως την Παρασκευή και αυτή την εβδομάδα, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου "ο αγώνας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες"...

"Ζητούμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου" δήλωσε ο κ. Αμπατζόγλου ο οποίος προανήγγειλε
προσφυγή σε ευρωπαϊκά όργανα.

Την Δευτέρα ο ΠΦΣ θα αποφασίσει
αν θα ακολουθήσει την τακτική των φαρμακοποιών του Πειραιά να μην χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους Ταμείων που χρωστούν για πάνω από πέντε μήνες. Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν δίνουν φάρμακα πλέον στους ασφαλισμέους σε ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Υγείας θα απαντήσει με επιστράτευση των φαρμακείων στα νοσοκομεία στον Πειραιά που θα εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα

Στον Πειραιά έχει μπει λουκέτο επ' αόριστον ενώ ο πρόεδρος του ΦΣΠ Κ. Κούβαρης απάντησε στις κατηγορίες Λοβέρδου περί "εκβιαστών". "Αν εμείς είμαστε εκβιαστές τι είναι όλοι εκείνοι που καταθέτουν νομοσχέδια τα οποία εξαντλούν έναν ολόκληρο κλάδο;" ανέφερε.

Ο ίδιος έδωσε
απάντηση και στην προειδοποίηση Λοβέρδου ότι θα δώσει εντολή να ανοίξουν τα φαρμακεία των νοσοκομείων. Ο κ. Κούβαρης δήλωσε: "Εδώ τα φαρμακεία με πέντε υπαλλήλους μέσα δεν προλαβαίνουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες. Όχι το φαρμακείο του νοσοκομείου που έχει έναν άνθρωπο. Με χαρά να τα ανοίξει". 
newsit.gr 


Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Τι απαντούν οι φαρμακοποιοί στην επιστράτευση

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν