"ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ" ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

| Ετικέτες , , | Posted On Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Το βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη "Τανγκό των Χριστουγέννων", μεταφέρεται σύντομα στη μεγάλη οθόνη με ένα σπουδαίο καστ ηθοποιών από τον σκηνοθέτη Νίκο Κουτελιδάκη. Στην ταινία, η υπόθεση της οποίας εκτυλίσσεται σε ένα στρατόπεδο του Εβρου τα Χριστούγεννα του 1970, συμμετέχουν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Γιάννης Μπέζος, η Βίκυ Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Στάνκογλου (με καταγωγή από τον Εβρο), ο Αντίνοος Αλμπάνης, η Ελένη Κοκκίδου, ο Βασίλης Ρίσβας και άλλοι ηθοποιοί. 

Γυρίσματα της ταινίας  έχουν ήδη ξεκινήσει στα κτίρια του Οργανισμού Κωπαϊδος στους κήπους Αλιάρτου...«Αυτό που μου τράβηξε το ενδιαφέρον για να γυρίσω το βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη ταινία ήταν η δομή του, οι εκπλήξεις και το κλίμα της εποχής που εξελίσσεται η ιστορία. Φόντο της ταινίας είναι ένα ακριτικό στρατόπεδο την περίοδο της χούντας, ταυτόχρονα όμως υπάρχει διάχυτο το κλίμα και η ατμόσφαιρα του Εβρου. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται για ολόκληρη ταινία ο νομός Εβρου ως background. Πρόκειται για μία τρυφερή, αισθηματική ιστορία, μία ιστορία ανεκπλήρωτων ερώτων», λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας Νίκος Κουτελιδάκης.
«Το βιβλίο μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις σε ένα απομονωμένο στρατόπεδο στον Εβρο σε μία εποχή εξαιρετικά δύσκολη, αυτήν της δικτατορίας. Ενα τανγκό γίνεται αφορμή για να ανατραπεί ολόκληρη η ισορροπία κι ο «αμφίσημος» αισθηματικός κόσμος του στρατοπέδου. Ενας εξαιρετικά μονόχνωτος στρατιωτικός, πολύ πειθαρχημένος, αποφασίζει να μάθει τανγκό μέσα σε δύο μέρες, για να χορέψει με τη γυναίκα του διοικητή του. Ενας απελπισμένος, από την αρχή καταδικασμένος έρωτας, του λοχαγού με τη γυναίκα του διοικητή, ο οποίος όμως πρέπει να βρει διέξοδο και η διέξοδος έρχεται μέσω ενός τανγκό», λέει ο Γιάννης Ξανθούλης, συγγραφέας του βιβλίου.
Η ταινία πιστεύω ότι θα συμβάλει στην προβολή του Εβρου, αφού θα αναδείξει τις ομορφιές του», προσθέτει ο ίδιος. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο και θα πραγματοποιηθούν στον Εβρο και την Αττική. Η προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους, που είναι μία παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ και τη Nova-Filmnet, θα γίνει μέσα στο 2011 και στη συνέχεια η ταινία θα προβληθεί στην ΕΡΤ και στη Nova-Filmnet.
κείμενο : youropia
φώτο : Εν όψει Αλίαρτος

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for "ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ" ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν