ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΤΝΑΣ

| Ετικέτες , | Posted On Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ηφαιστειακή στάχτη εκτοξεύθηκε στον ουρανό από το απρόσμενο ξύπνημα της Αίτνας, ενώ λάβα κατέβηκε τις ανατολικές πλαγιές του μεγαλύτερου και πιο ενεργού ηφαιστείου της Ευρώπης τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η αρχή πολιτικής αεροπορίας ENAC αναγκάστηκε να κλείσει τα δύο αεροδρόμια της πόλης της Κατάνιας που βρίσκεται στους πρόποδες της Αίτνας, μέχρι να αξιολογηθεί καταλλήλως η διάρκειας δύο ωρών έκρηξη του ηφαιστείου, ανοίγοντάς τα όμως πάλι αργότερα το πρωί της Πέμπτης... 


Ετοιμότητα Οπως τόνισε η ENAC, τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται σε ετοιμότητα. Το ινστιτούτο ηφαιστειολογίας της Κατάνιας είχε ανακοινώσει πριν από την έκρηξη πως η κανονική σεισμική δραστηριότητα, που μέχρι πρότινος ήταν ελάχιστη, είχε αυξηθεί. Αργότερα, μετά την έκρηξη, οι άνθρωποι του ινστιτούτου ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την ηφαιστειακή δραστηριότητα, χωρίς όμως να έχουν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο και χωρίς να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες εκρήξεις.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη της Αίντας είχε σημειωθεί το 1992 χωρίς θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές στους γύρω οικισμούς. Οι περισσότερες εκρήξεις του ηφαιστείου δεν είχαν θύματα, όμως η πιο βίαιη καταγεγραμμένη έκρηξη της Αίτνας σημειώθηκε το 1669 και από αυτήν είχαν χάσει τη ζωή τους περίπου 15.000 άνθρωποι.
ethnos.gr
φωτογραφίες από 7news.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΤΝΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν