ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ;

| Ετικέτες , , | Posted On Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Σημαντική είδηση που δημοσιεύτηκε στην "Εσπρέσο"

Αναγνώστης

Πρέπει εντός της προθεσμίας να πάρουν θέση, να ενημερώσουν και να κινηθούν αρμοδίως, ο Περιβαλλοντικός σύλλογος, ο απερχόμενος δήμαρχος Αλέκος Βίτσης και ο νέος δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης.

Υ.Γ. Η ανακοίνωση έγινε στην εφημερίδα ΕΣΠΡΕΣΟ στις 2 Δεκεμβρίου

Σχετικές Αναρτήσεις :



19 σχόλια:

  1. Αν ο Νομικός εχει σκοπο να εγκαταστήσει τη μονάδα αυτή στο παλιό εργοστάσιο τότε φανταστείτε τι μας περιμένει. Από τη μία το ντοματαδικο από την άλλη η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όλο το χρόνο. Η ζωή στην Αλίαρτο θα είναι τέλεια. πρέπει η νέα δημοτική αρχή να αντιδράσει άμεσα καθώς και οι σύλλογοι περιβαλλοντικοί κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ,ΤΙ ΔΕΚΑ; ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝΕ. ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ; ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθε δημοτική αρχη θα πρεπει να ειναι υπερ των επενδύσεων αλλά συγχρονως να εξασφαλιζει την τηρηση των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών όρων.Επομένως πληρη ενημερωση και ξεκαθαρη άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κινηση να γινει? Οταν θα ερθει η ωρα της εγκρισης θα ζητηθεί η αποψη της δημοτικής αρχης. Απαραιτητη προυπόθεση η γνωμοδότηση του δημοτικου συμβουλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΑΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ. τΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ Η ΡΑΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ. ΕΤΣΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΘΙΣΒΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΤΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ!!ΛΕΩ, ΜΗΠΩΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είδα τον «Αγιο Βασίλη»,
    πέταγε πάνω από την Αλίαρτο, έριχνε τα δώρα για το νέο έτος, έριχνε στον τόπο μας κακάκια
    και σκατούλες και
    έκανε χο χοχο χοχοχο,
    η δημοτική αρχή (παλιά και νέα) σφύριζε σε... εορταστικούς ρυθμούς και ο περιβαλλοντικός έπαιζε το... τριγωνάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν κρίνω απο την ανακοίνωση "καταπέλτη" του περιβαντολογικού για την βρωμα του καλοκαιριού μην περιμένετε να υπάρξει κάποια σοβαρή αντιδραση..συζητιέται άλλωστε απο το καλοκαιρι η συγκεκριμένη κίνηση της εταιριας..
    Την επιλογή της εσπρέσσο για τη δημοσιευση μιας τοσο σημαντικής ανακοίνωσης δεν μπορω να καταλάβω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι όλοι προτρέχουμε και γινόμαστε ειδικοί, ξέρουμε τα πάντα και ισοπεδώνουμε τα πάντα.Αν πρόκειται για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές θα πρέπει να μην μας ανησυχεί η δημιουργία του εργοστασίου. Να δούμε πρώτα τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιεί.Αν πρόκειται για ενσύρωμα καλαμπόκι,σιτάρι,αγριοαγκινάρα κ.λ.π. όχι μόνο είναι οικολογικό αλλά συμβάλει και στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.Τέτοιες πράσινες επενδύσεις τις χρειαζόμαστε και μακάρι να γίνουν και άλλες.Θέλει όμως ψάξιμο απο ειδικούς και μόνο απο ειδικούς.Και όχι απο τον οποιονδήποτε χωρίς να γνωρίζει το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ενταξει ανωνυμε παραπανω το ξερεις το θεμα καταλαβα πολυ καλα.
    συμφωνω με επενδυσεις και ''ψαξιμο απο ειδικους''
    Αν και πιστευω θα επρεπε να προηγηθει ενημερωση του κοσμου για να μη γραφει ο καθενας οτι θελει αν και μερικοι που εγραψαν πιο πανω εχουν δικιο.
    Δεν νομιζεις μας φορα ολους? τι με νοιαζει εμενα αν καιει αγκιναρες και πατατες θηβας ? αν δε ξερω ποσα αυτοκινητα θα γεμιζουν το χωριο αν θα μυριζουν κλπ.
    πες μας μονο ποσους θα απασχολησει τουλαχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν καίει λιθάνθρακα ή οποιοδήποτε άλλο ορυκτό κάυσιμο την βάψαμε.Τέτοιου είδους εργοστάσιο σταμάτησε στην Δομβραίνα. Ακούστηκε όμως πως καίει αγροτικά και κτηνοτροφικά προιόντα.Αλλά άλλο ακούστηκε και άλλο΄΄΄΄΄΄΄εδώ είναι Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.rae.gr/ εδω βγαζει ακρη κανεις? μπορει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε των 5:08 μ.μ.

    Είμαι άσχετος αλλά σίγουρα το «μίγμα οργανικών αποβλήτων και υπολειμμάτων που προέρχονται από κτηνοτροφικές μονάδες, βιομηχανίες», δεν μπορεί να προέρχεται από αγριοαγκινάρες. Από τις καλλιέργειες μπορεί από τις βιομηχανίες όμως και τα ζωντανά δεν νομίζω. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Άλλο όχι ειδικός, άλλο ηλίθιος. Άλλο πράσινες επενδύσεις και άλλο... πράσινα άλογα.
    Και αν οι εμπλεκόμενοι άρχισαν από τώρα να υποτιμούν τη νοημοσύνη των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής αυτό δεν είναι καθόλου καλό σημάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαφώς και απαιτείται ενημέρωση για το θέμα. Οι αρμόδιοι οφείλουν να κινηθούν ΑΜΕΣΑ. Μιλάω για την νέα δημοτική αρχή. Και η επιχείρηση έχει υποχρέωση να ενημερώσει τον κόσμο. Στο κάτω- κάτω είναι ήδη ένα εργοστάσιο μέσα στα σπίτια μας. Το καινούριο που θα γίνει; Γνωρίζει κάποιος. Μήπως στο παλιό; Και αυτό πάλι πολύ κοντά είναι στα σπίτια μας. Που θα αποθηκεύονται και που θα βρίσκονται τα υλικά; Πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το πρόβλημα όλο εχει να κάνει, νομίζω, κυρίως με την υποδοχή των υλικών που θα χρησιμοποιεί. Οπως συμβαίνει και με το άλλο εργοστασιο της ντομάτας. Τουλάχιστον εκεί ρίχνουν το βάρος. Οτι η βρώμα είναι από τα φορτηγά που είναι σε αναμονή. Για να παραχθούν 3ΜW φαντάζομαι ότι θα κουβαλάει υλικά από πολλές περιοχές. Που θα κινούνατι όλα αυτά; που θα αποθηκεύονται; Λένε οτι βρωμάνε παρα πολύ. Μάλιστα κάποιος είπε ότι μπορεί να χρησιμοποιεί και λυματολάσπη από μονάδες βιολογικών καθαρισμών. Όσο αφορά στο Δημοτικό συμβούλιο μόνο γνωμοτοδότηση δίνει η οποία με τον Καλλικράτη δεν είναι πλέον απαραίτητη. Αρα, πρέπει να μπλοκαριστεί τώρα αν όντως υπάρχει πρόβλημα. Στην ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) μπορεί να παρέμβει η Δημοτική Αρχή παλιά και νέα. Αυτό όμως πρέπει να γίνει στις επόμενες 2 μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πράγματι αυτό πρέπει να γίνει τις επόμενες δύο ημέρες αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν κάνει την παραμικρή κίνηση. Οι δημοτικές αρχές παλιά και νέα ούτε φωνή ούτε ακρόαση, ο δε περιβαλλοντικός σύλλογος τι λέει; Ή μήπως τώρα έκλεισε ο κύκλος του; Τελικά σε αυτόν τον τόπο υπάρχει ή μεγάλη αδιαφορία ή μεγάλη ανικανότητα ή... δεν ξέρω τι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελλάς το μεγαλείο σου. όλοι ειδικοί όλοι ειδήμονες, ξέρουν δεν ξέρουν. Δηλαδή ρε ανωνυμε αν είναι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που δεν είχαμε τόσα χρόνια και δεν βλάπτει κανέναν και είναι φιλικό προς το περιβάλλον πρέπει να κάνουμε ένσταση για να μη γίνει; Ζήτω το πετρέλαιο , ο λιθάνθρακας, ο λιγνίτης και τα υπόλοιπα ορυκτά καύσιμα. αλίμονο στον πλανήτη γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τρελαθήκαμε τελείως μας έκανε το ΔΝΤ να παραμιλάμε. Μπορεί αυτοί οι παντογνώστες που είναι ουσιαστικά κατα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να μας πουν,Προσέξτε και την κομποστοποίση που γίνονται απο τα αποφάγια και υπολοιπα οικιακά απόβλητα που σκοπό έχουν να μειώσουν τον όγκο των σκουπιδιών στους ΧΥΤΑ.Μη τους βάζετε στα σπίτια σας και στις αυλές σας θα καταστρέψουν τον πλανήτη.Μια ζωή αντίδραση για την αντίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και το ντοματάδικο νόμιμα λειτουργεί αλλά η βρώμα παραμένει βρώμα. Οικολογική ξεοικολογική η βρώμα δεν μυρίζει αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν