ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ - ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ

| Ετικέτες , , , | Posted On Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Άνηκω κι εγώ πλέον στη νέα γενιά Έλληνων μεταναστών, αφού τον περασμένο Μάρτιο αναγκάστηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

Πριν λίγες μέρες ήρθα ξανά στην Ελλάδα με αφορμή τις εκλογές. Αυτή τη φορά ήρθα (όπως και θα φύγω) δωρεάν φυσικά. Οι ίδιοι ξεφτιλισμένοι άνθρωποι που με έδιωξαν από την Ελλάδα, τώρα μου πρόσφεραν δωρεάν εισητήριο μετ'επιστροφής και μάλιστα για τις μέρες, τις ώρες και με την αεροπορική εταιρεία που εγώ ήθελα. Όλ' αυτά βέβαια έγιναν με σκοπό την εξαγορά της ψήφου μου...

 

Αυτή τη φορά όμως, αμ δε που θα πάρετε. Τούτη τη φορά ήρθα να τους εκδικηθώ. Ήρθα για να ψηφίσω εναντίον όλων εκείνων που κατασπάραξαν και συνεχίζουν να κατασπαράζουν τη χώρα μου. Με άλλα λόγια ήρθα για να καταψηφίσω κάθε γαλαζοπράσινο (και κόκκινο και τιρκουάζ και σομόν) πολιτικό (τρομάρα τους), πολιτευτή, πολιτικάντη και κομματόσκυλο. Και τους το λέω: 

"ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ."

Σήμερα περπατούσα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και μου έκαναν τρομερή εντύπωση όχι τα κακώς κείμενα της πόλης (αυτά δεν μπαίνω καν στον κόπο να τα σχολιάσω. Από πού να αρχίσεις και να πού να τελείσεις άλλωστε;) αλλά, τα πρόσωπα των ανθρώπων. Πόσο θλιμένοι μου φάνηκαν οι Έλληνες! Ένας λαός καταθλιπτικός. Βλέμματα ψυχρά και ανέκφραστες φάτσες. Σαν κι αυτές που συναντά κανείς στα σκανδιναβικά κράτη. Παγωμένες ψυχές.

Ξέρετε στο Λονδίνο ο καιρός είναι μουντός, ο ήλιος κάνει την εμφάνιση του για λίγες ώρες, μερικά λεπτά ή και καθόλου μέσα στη μέρα και η διάρκεια της μέρας είναι αρκετά μικρή. Αντίθετα στην Ελλάδα η μέρα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη και ο ήλιος ακόμα και τις πιο χειμωνιάτικες μέρες γυρνοβολά πάνω από τα κεφάλια μας.

Στο Λονδίνο όμως οι άνθρωποι μοιάζουν πιο χαρούμενοι, είναι συνήθως ευγενικοί και σέβονται τους νόμους και κυρίως το συνάνθρωπο τους. Βέβαια απολαμβάνουν ένα εξαιρετικό σύστημα υγείας, αξιοζήλευτο εκπαιδευτικό σύστημα, πολύ καλές συγκοινωνίες και μεταφορές, σεβασμό σε κάθε δημόσια συναλλαγή τους, καθαριότητα, ασφάλεια. Κι όλα αυτά σε μια πόλη 12-14 εκατομμυρίων.

Τώρα σκεφτείτε πώς θα ήταν μία αντίστοιχη σε πληθυσμό ελληνική πόλη...γελάτε, ε;

Άραγε "τίς πταίει;" και οι Έλληνες κατάντησαν (δεν το λέω 'γω, οι έρευνες) ένας από τους πιο καταθλιπτικούς λαούς;

Μην απαντάτε βιαστικά. Αναρωτηθείτε βαθιά μέσα σας και απαντήστε την Κυριακή με την ψήφο σας. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.

Ελπίζω κάποια μέρα να πάρουν οι απλοί και τίμιοι πολίτες τις τύχες στα χέρια τους. Γιατί από τίμιους ανθρώπους έχει ανάγκη αυτός ο τόπος,όχι από "ικανούς", "χαρισματικούς" και άλλα κουραφέξαλα. ΙΚΑΝΟΙ είμαστε ΟΛΟΙ.

Κείνη τη μέρα θα γυρίσω με χαρά πίσω στο σπίτι μου, έχοντας μαζί μου δωρεάν αεροπορικά εισητήρια για τα πιο μακρινά μέρη του κόσμου, γι' αυτούς που πλήρωσαν τώρα τα δικά μου. Μόνο που αυτά... θα 'ναι δίχως επιστροφή.

mhpronomiouxos.blogspot.com

Σχετικές Αναρτήσεις :



8 σχόλια:

  1. Σε καταλαβαίνω ΚΟΡΙΤΣΙ μου, γιατί αυτή η γενιά ,Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΣΕ ΈΣΤΕΙΕΛ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΚΑΙ ΣΕ ΈΦΕΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥς ΞΑΝΑΨΗΦΊΣΕΙς ΚΑΙ ΕΣΎ ΚΑΛΆ ΈΚΑΝΕς ΚΑΙ ΤΟΥς ΦΑΣΚΈΛΩΣΕς, μας έφερε στο χάλι που ήμαστε σήμερα, έφαγε τα λεφτά των πατεράδων τους, τα δικά της και των παιδιών της. Ο λαλίστατος ΛΑΛΙΩΤΗΣ που είναι να μας πει" τις πταίει;¨" Δυστυχώς όταν κυριαρχεί ο ευδαιμονισμός χάνονται οι αξίες. Ο ευδαιμονισμός δεν ειναι αξία, αλλά ποντάρει στα άγρια ενστικτά μας και εύκολα κυριαρχεί. ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ. καποιος απο την γενια του πολυτεχνειου που δεν εξαργυρωσε τα ονειρα σε βιλες, κοτερα και βεβαια δεν εγινε επιτροποσ στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γενιά του Πολυτεχνείου, ΄΄οπως μαρτυρά η λέξη "γενιά", δεν είναι οι μερικές δεκάδες επώνυμοι που πούλησαν τα όνειρα ή αλλοτριώθηκαν από το σύστημα.
    Είναι οι χιλιάδες από επιλογή τους αφανείς αγωνιστές, που και σήμερα και αύριο θα κρατάνε γερά την σκυτάλη των κοινωνικών αγώνων και ανατροπών.
    Μην ξεχνάμε και τον ποιητή:
    Ένας δεν είμαι μα χιλιάδες
    Όχι μονάχα οι ζωντανοί
    Κι πεθαμένοι με ακολουθάνε
    Σε μιαν αράδα σκοτεινή.

    "άλλος, από Θεσπιές τούτη τη φορά, απο την γενια του πολυτεχνειου που δεν εξαργυρωσε τα ονειρα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ποιός ψήφιζε την γενιά του Πολυτεχνείου που μα κυβέρνησε και μας κατάστρεψε σαν χώρα. Εγώ που είμαι 20 χρονών, που μου φάγατε το ψωμί, που μου καταστρέψατε το μέλλον...φέτος στην πορεία του πολυτεχνείου το κεντρικό πανό πρέπει να γράφει ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ, και από κάτω να είναι ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ, ΔΑΜΑΝΑΚΗ, ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ κ.λ.π. Όλοι αυτοί οι βολεμένοι, που το κακό δεν είναι ότι βολεύτηκαν αλλά ότι μας οδήγησαν στην ξέρα, διότι έκαναν τον ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟ σημαία...
    ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΛΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ksexasate ton Theodorakh H kanw lathos??????????eseis den hsastan kurioi pou tous vravevate sta kanalia me idiaiterh sugkinhsh???den eimai xountikos kai kurios akrodeksios alla mallon tha ginw ...are Papadopoule den prolavais na oloklhrwseis to ergo sou...pou na zouses twra na evlepes ta ergostasia pou esu anoikses px.Michailidis,Panompel ktl kai alloi ta kleisane,pou na deis daskalous kai kathigites na leipoun apo ta thrania tous kai ta paidia olh mera stis kafeteries...kai oso gia tous allous....fagane-fagane-fagane-fagane...den skasane????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και όμως αυτοί που κατηγορείς τόσο άδικα (οι δάσκαλοι και οι καθηγητές) δίνουν το παρόν παντού. Αν ήταν απλώς βολεμένοι θα συνέχιζαν να κάνουν το μάθημα τους και δεν θα τους ένοιαζε για τίποτα άλλο. Και όμως κάποιοι νοιάζονται και δεν 'κοιτάν τη δουλειά τους' και τη θεσούλα τους και αγωνίζονται για τον τόπο τους. Απλά νομίζω ότι είσαι άδικος ανώνυμε των 11.31.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και είναι κατάσταση αυτή τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ 1 ΜΈΡΑ για εκλογές αιρετών, 4 ημέρες για εκλογές, γιατί το κράτος που δόμησε η γενιά του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ θέλει ο δήμαρχος να έχει 50%+1, ενώ ο ΓΑΠ μας κυβερνά με λιγότερο-αλήθεια την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ γιατί κλείνουν τα σχολέια προ των εκλογών την ΔΕΥΤΕΡΑ το καταλαβαίνω- και 1 ημέρα για να ερορτάσουμε το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙο-τι ειρωνεία ΘΕΕ μου να γιορτάζουμε αυτούς που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ- βάλε και 1 εκδρομή-έτσι για να ξεκουραστείτε- καθόσαστε τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ 7 ημερούλες, και ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ είναι από τους πιο παραγωγικούς μήνες δηλαδή. Να γιατί πήγαμε στο ΔΝΤ, εσύ λοιπόν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕ, και οι λοιποί εκπαιδευτικοί κάντε μια δήλωση που να λέτε έλεος πολιτεία αφήστε μας να δουλέψουμε, θέλουμε να μάθουμε γράμματα τα παιδιά μας. Να εκεί θα διαφέρεις από τους υπόλοιπους, ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το να κλείνουν τα σχολεία για τις ημέρες των εκλογών δεν νομίζω οτι είναι επιλογή των εκπαιδευτικών. ετσι για την ιστορία.
    Το αν το κράτος ήθελε ποτέ να έχει καλά οργανωμένα σχολεία, άρτια οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα και να πατάξει το σύστημα της παραπαιδείας (μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό) είναι ένα πολύ μεγάλο ερώτημα που σκεφτείτε το και απαντήστε το μόνοι σας.
    Όσο για το πολυτεχνείο δεν νομίζω ότι όλη αυτή η γενιά ξεπουλήθηκε. Τα υπόλοιπα δική μας επιλογή ήταν όλα. Εμείς δεν ψηφίσαμε τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που μας οδήγησαν εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλη αυτή η γενιά βολεύτηκε, και τώρα είναι στην σύνταξη και μάλιστα και με παχυλές συντάξεις που τις πληρώνουν τα παιδιά μας και οι μετανάστες. Το μαζί τα φάγαμε του ΠΑΓΚΑΛΟΥ σε αυτούς απευθυνόταν π.χ. είναι γνωστό ότι ο ΑΚΡΙΒΑΚΗΣ έβαλε στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ περίπου 2000 Βοιωτούς που τώρα όλοι γύρω στα 50 βγήκαν στην σύνταξη. φαντάσου τώρα ότι κάτι τέτοιο έγινε σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν