ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΤΟΣ ΤΩΝ 700 ΘΕΣΠΙΕΩΝ

| Ετικέτες , , , | Posted On Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010


κλικ στις εικόνες
















Σχετικές Αναρτήσεις :



1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί αναγνώστες,

    ενόψει των επικείμενων Δημοτικών Εκλογών, για πρώτη φορά στα χρονικά, έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναταραχή και αγανάκτηση στις Θεσπιές.

    Μικροί, μεγάλοι, άνδρες, γυναίκες και νέοι, αγρότες κι επιστήμονες, είναι αποφασισμένοι να μην προσέλθουν στις κάλπες. Νιώθουν προδομένοι.
    Η πολιτεία για μία ακόμα φορά τους παραγκώνισε.
    Η πολιτεία για μία ακόμα φορά διέπραξε μια ιστορική αδικία.

    Η εθελοντική θυσία των 700 Θεσπιέων, αυτή η μοναδική στον κόσμο πράξη αυτοθυσίας, δεν ελήφθη καθόλου υπόψη από τους εφαρμοστές του σχεδίου "Καλλικράτης" και κανένας από αυτούς δεν μπήκε στον κόπο να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

    Υψηλά ιδανικά πέρασαν στο περιθώριο. Η ιστορία των αρχαίων Θεσπιών, με τις ιδιαιτερότητές της και τον πολιτισμό της, βρίσκεται στο πουθενά.

    Για πρώτη φορά οι Θεσπιείς δηλώνουν ΑΚΥΡΟ. Για πρώτη φορά οι Θεσπιείς θα τιμωρήσουν. Και δεν διστάζουν. Ούτε φοβούνται. "Τουλάχιστον, λένε, να διασώσουμε την αξιοπρέπειά μας. Αρκετούς εξεφτελισμούς και προδοσία έχουμε δεχτεί."

    Ορισμένοι προβληματίζονται και ρωτούν: "Μα κανείς δεν θα εκπροσωπήσει το χωριό μας στο νέο Δήμο;" Όλοι με μια φωνή και αγανάκτηση απαντούν "ΟΧΙ. Δεν χρειάζεται. Χαμένοι για χαμένοι. Τους είδαμε τόσα χρόνια."

    Οι Θεσπιείς είναι αποφασισμένοι για όλα. Θα ψηφίσουν μόνον και μόνον ΤΟΤΕ, αν βρεθεί υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που θα στηρίξουν την αλλαγή του ονόματος του Δήμου σε "Δήμος 700 Θεσπιέων (λόγω μοναδικότητας) - Αλιάρτου" με ιστορική έδρα τις Θεσπιές (λόγω ιδιαιτερότητας, αρχαιολογικών χώρων και μουσείου) και έδρα τον Αλίαρτο.

    Ας το σκεφτούν πολύ καλά, λοιπόν, όσοι επιθυμούν την ψήφο των Θεσπιέων. Ως απόγονοι και συνεχιστές της ιστορίας των 700 Θεσπιέων, φωνάζουνε για μία ακόμα φορά "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν