ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ... ΣΤΗΜΕΝΗ ΖΩΗ

| Ετικέτες , , , | Posted On Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

του Βενέτη Αντώνιου 
( Φιλόλογος )

Δε χρειάζεται πολύς χρόνος ούτε ιδιαίτερο μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι η ζωή μας είναι στημένη από αυτούς που έβαλαν στόχο να γίνουν εξουσία για να παίξουν ένα βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των απλών και καθημερινών ανθρώπων, που μεγαλώνουν με κάποιες αξίες και επιλέγουν μια εργασία για να βγάζουν εντίμως το ψωμί τους.

Καποια στιγμή λοιπόν καταλαβαίνεις ότι μέσα στον κοινωνικοπολιτικό χώρο κάποιοι σε κλέβουν επισταμένως και όλα είναι τακτοποιημένα και ρυθμισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε και αν ακόμα αντιληφθείς κάτι, οι εξουσιάζοντες να μπορούν να σκεπάζουν τις απάτες με τρόπο σκανδαλώδη...


Έτσι ζούμε στις μέρες μας οικονομική διαφθορά που ξεκινά από το θράσος κάποιων να ληστεύουν τα δημόσια ταμεία σε βάρος ανθρώπων που έχουν πληρώσει με τον ιδρώτα τους την ασφάλειά τους για παράδειγμα, μέχρι την εξαγορά πολιτικών κομμάτων από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, με αντίτιμο την επιλογή των προϊόντων τους όταν θα κυβερνούν τα κόμματα αυτά.Αποτέλεσμα, κέρδη δισεκατομμυρίων παρ’ αμφοτέροις.Κατ’ αυτό τον τρόπο γίνεται περίπου γνωστό ότι για το συμφέρον του χρήματος που κυβερνά και εξαγοράζει, πρέπει στην εξουσία να εναλλάσοντια τα κόμματα που ωφελούνται.

Κάποτε όμως όταν σφίγγει ο κλοιός και ο κόσμος αγανακτεί δικαιολογημένα, παρουσιάζονται κάποια εξιλαστήρια θύματα από τους συνήθεις υπόπτους, για να πληρώσουν δήθεν, σ’ ένα σύστημα όπου έχει στηθεί από τους ίδιους τους εξουσιάζοντες, με νόμους ειδικούς όπου τα αδικήματα παραγράφονται μετά την πάροδο κάποιου χρόνου, τα στοιχεία ενοχής δεν είναι επαρκή και αμέσως συζητήσεις επί συζητήσεων διαδέχονται η μια την άλλη σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου η γραμμή των διευθυνόντων είναι να θολώσουν τα νερά και μέσα από μια αποκάλυψη και προσπάθεια αποκατάστασης του δικαίου να πέσουν οι ένοχοι στα μαλακά, για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας και γιατί τα μέσα ενημέρωσης, λόγω του ότι εισβάλλουν στα περισσότερα σπίτια ανενόχλητα και καθορίζουν την κοινή γνώμη, μπορούν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνώντες, επιβάλλοντας έτσι ρόλο εξουσίας.

Ο κόσμος λοιπόν πιστεύει ότι οι υπαίτιοι θα πληρώσουν, αγνοώντας το πότε και με ποιο τρόπο και δεν αντιλαμβάνεται ότι ο μισθός του μειώνεται, η σύνταξή του εξανεμίζεται, ενώ την ίδια στιγμή οι καταχραστές ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για διακοπές σε μέρη μαγικά κι ονειρεμένα διότι τα παράνομα χρήματά τους βρίσκονται εξασφαλισμένα σε τράπεζες του εξωτερικού και η απάτη καλά κρατεί.

Έτσι στημένη αποβαίνει και η είδηση για την απεργία των δασκάλων για παράδειγμα όταν παρουσιάζονται γονείς οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν που ν΄αφήσουν τα παιδιά τους τα πρωινά όταν εργάζονται και βεβαίως η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον των «απερίσκεπτων» δασκάλων και κατά του αγώνα τους η των καθηγητών που απεργούν σε περίοδο εξετάσεων και οι ειδήσεις παρουσιάζουν υποψηφίους που αγωνιούν και γονείς που αγανακτούν.

Οι αγώνες των εκπαιδευτικών βαφτίζονται παράνομοι και καταχρηστικοί, διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα,ποδηγετείται η είδηση, ενώ η αλήθεια είναι ότι όταν απαξιώνεται η προσπάθεια για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τότε οι γονείς τεχνηέντως στρέφονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, που αυτό σημαίνει περισσότερη εργασία για τα δίδακτρα, λιγότερος χρόνος για τους ίδιους και αν αυτό περάσει και σε άλλους κοινωνικούς χώρους, όπως η υγεία για παράδειγμα, τότε ο εργαζόμενος μοχθεί νυχθημερόν για να πληρώνει οφειλές σε όλη του τη ζωή.

Άρα θα σπουδάζουν και θα επιβιώνουν από προβλήματα υγείας μόνο όσοι διαθέτουν επιπλέον χρήματα. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι εργαζόμενοι υφίστανται κρατήσεις στο μισθό τους για υγειονομική περίθαλψη όσα χρόνια εργάζονται.

Στημένη έγινε η ζωή μας και με τις τράπεζες, οι οποίες προσφέροντας εορτοδάνεια και διακοποδάνεια, δεσμεύουν τους ανύποπτους πολίτες που πίστεψαν στο όνειρο και στην «αγαθοεργία» των τραπεζιτών και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους όταν αδυνατούν να αποπληρώσουν τόκους επαχθείς που τους αφαιμάζουν, οδηγώντας τους πολλές φορές σε ψυχικό μαρασμό.

Όταν ακόμα ακούγεται ότι λειτουργοί από το χώρο της δικαιοσύνης που καλούνται να εξιχνιάσουν σκάνδαλα, εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα, τότε η απογοήτευση αλλά και η οργή μεγαλώνουν.Και αυτό γιατί μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να διαθέτει αδέκαστη δικαιοσύνη προσβάσιμη στον απλό πολίτη αλλα και δημόσια υγεία στο πλευρό των εργαζομένων.

Ακούσαμε λοιπόν και αυτό, ότι για να εισπράξουν οι φαρμακευτικές εταιρείες τεράστια κέρδη έστησαν τον πανικό πανδημίας γρίπης,ώστε να θησαυρίσουν οι πολυεθνικές από την κατανάλωση εμβολίων. Ντροπή στους επιστήμονες που σιγοντάρησαν με το αζημίωτο βέβαια, το σκοπό των εταιρειών.
Έτσι στήνεται η ζωή μας χρόνια τώρα και οι εξουσιάζοντες εφευρίσκουν εχθρούς για να επεμβαίνουν, παραπλανώντας τους απλούς ανθρώπους.Κια οι πλούσιοι αυξάνουν τις περιουσίες τους ενώ οι μικρομεσαίοι εξαθλιώνονται ολοένα και περισσότερο.

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών βαφτίζονται από τα μέσα ενημέρωσης ως απρεπείς, υπερβολικές, τρομοκρατικές πολλές φορές και έτσι βρίσκουν ευκαιρία να επέμβουν τα όργανα καταστολής και να στείλουν στο νοσοκομείο ένα Μανώλη Γλέζο που υπέστειλε μαζί με τον Σάντα τη χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη επί γερμανικής κατοχής.

Γιατί είναι απρεπές το να φωνάζουν οι αδικημένοι πολίτες έξω από τη Βουλή «κλέφτες», ενώ είναι ευπρεπές να αποκαλύπτεται ότι κάποιοι από τους τριακοσίους υπεξαίρουν δημόσιο χρήμα, μη καταβάλλοντας για παράδειγμα τους φόρους που τους αναλογούν;

Είναι θλιβερό να νιώθεις στις μέρες μας ότι πολλοί άνθρωποι ακόμα και στον έρωτα βρίσκονται μπροστά σ’ ένα στημένο παιχνίδι προδομένοι και αποσβολωμένοι όταν ανακαλύπτουν ότι για χάρη υλικών αγαθών ειπώθηκε η φράση «σ’ αγαπώ» κι ήταν ψέμα…

Πισωγυρνώντας στην Ιστορία το 1967 βλέπουμε να στήνεται ένα πολιτικό παρασκήνιο για να μετατραπεί η ζωή μας σε άθυρμα στα χέρια των συνταγματαρχών από το φόβο δήθεν επικράτησης κομμουνιστικού στοιχείου.

Ακόμα πιο πίσω στα 1830 ένα επίσης βάναυσο παιχνίδι στήθηκε σε βάρος της χώρας, όταν η Ελλάδα προσπαθώντας να αποκτήσει την πολιτική και κοινωνική της ανεξαρτησία, δεσμεύτηκε οικονομικά από δάνεια των μεγάλων δυνάμεων, δήθεν φίλων, που γνώριζαν καλά ότι όταν δεν μπορείς ένα λαό να τον ελέγχεις πολιτικά, γιατί κάποτε επαναστατεί, τον δεσμεύεις οικονομικά έμμεσα υποδουλώνοντας τον και έτσι τον σέρνεις ανδράποδο μέσα στην ιστορική του διαδρομή, ξεγελασμένο και προδομένο για άλλη μια φορά.

Στο όνομα της βοήθειας και του πολιτισμού με όλα αυτά να τα συνειδητοποιούμε κάθε τόσο δεν ξέρω πιά τι αξία έχουν οι εξελίξεις, τα κινητά τηλέφωνα, τα MΡ3 και η DIGIA. Ίσως και η τεχνολογία να είναι στο παιχνίδι για να νανουρίζει και να αποκοιμίζει εύκολους ανθρώπους, ανυποψίαστους, που δεν άκουσαν ότι το βαγόνι καίγεται και πρέπει να βγούν γρήγορα έξω, γιατί είχαν τα ακουστικά στ’ αφτιά τους και αφανίστηκαν.Άρτος και θεάματα, μόνο που κι αυτά λιγόστεψαν στις μέρες μας.
Οφείλουμε οι άνθρωποι να ψάχνουμε και να μαθαίνουμε. Όχι από μια εφημερίδα ούτε από ένα τηλεοπτικό σταθμό, αλλά από πολλές πηγές ενημέρωσης και να βρισκόμαστε να συζητάμε πολλοί μαζί πως θα μπορέσουμε επιτέλους να κάνουμε τη ζωή μας αξιοπρεπή.

Μπορεί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα να αποτελεί ένα πειραματόζωο στα χέρια αυτών που ελέγχουν την οικονομική κατάσταση παγκοσμίως, για να μετρήσουν αντιδράσεις των λαών και να ζυγίσουν μελλοντικές παρεμβάσεις και αλλού. Ας σταθούμε δυναμικά και υπερήφανα απέναντι σ’ αυτούς που μας προσβάλλουν με χυδαίο τρόπο.
alfavita

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ... ΣΤΗΜΕΝΗ ΖΩΗ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν