ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΔΚ - ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΛ. ΒΙΤΣΗΣ

| Ετικέτες , , | Posted On Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Στη συνεδρίαση της ολομέλειας των Δημάρχων της ΤΕΔΚ Βοιωτίας αναδείχθηκε η έντονη δυσφορία αυτοδιοικητικών έναντι των σεναρίων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε ότι αφορά το χωροταξικό τη στιγμή που δεν έχουν αποσαφηνιστεί οικονομικά και θεσμικά.  
   Ενδεικτική είναι η στάση του Δημάρχου της Αράχωβας που ναι μεν λέει ναι στον Καλλικράτη αλλά όχι με όρους και προϋποθέσεις που οδηγούν στην αναρχία. Επίθεση εξαπέλυσε και για το χωροταξικό που γίνεται όπως είπε για τις τοπικές κοινωνίες χωρίς όμως τις τοπικές κοινωνίες.   Από τα ορεινά Δερβενοχώρια ο Δημήτρης Καλπένης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των οικισμών και των μικρών χωριών ως προς την εκπροσώπησή τους στους νέους Δήμους.   Ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Βίτσης, προτάσσει οικονομικά και θεσμικά ζητήματα για τη νέα Δομή,  ενώ στο χωροταξικό μέρος εμμένει στη θέση του για 6 Δήμους στη Βοιωτία, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το σενάριο που φέρνει Αλίαρτο και Ορχομενό στη Λιβαδειά. Έμμεσα μομφή κατά της Λιβαδειάς κατέθεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Θήβας για τα όσα διαδραματίζονται αυτό το διάστημα για το χωροταξικό προκρίνοντας ο ίδιος για τη Θήβα κέραια ζητήματα που αφορούν αρμοδιόρτητες και πόρους. Στην ουσία της συνεδρίασης έμεινε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ καθώς η νεότερη σύσκεψη των Δημάρχων αφορούσε τις παρατηρήσεις επί του προσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση με στόχο αυτές οι παρατηρήσεις να παρουσιαστούν στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στις Αρχές Μαίου.
starlamias

Σχετικές Αναρτήσεις :



3 σχόλια:

  1. ώδινεν όρος και έτεκε μυν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε δήμαρχε αν γίνουν 6 δήμοι όπως λέτε εσείς ,και πολλοί άλλοι μιας και τους βολεύει αυτό το σενάριο, πιστεύετε πως ο δήμος μας θα είναι βιώσιμος; Μας ενδιαφέρει μόνο η έδρα και όχι η βιωσιμότητα; Αν γίνουν έξι δήμοι στην καλύτερη των περιπτώσεων να πάρουμε Θεσπιές και Βάγια. Πιστεύετε πως ένας τέτοιος δήμος έχει προοπτική και βιωσιμότητα; Στη Βοιωτία πρέπει να γίνουν 4 δήμοι και εμείς να διεκδικήσουμε έδρα ,διαφορετικά δεν πρέπει να γίνουμε έδρα ενός αδύναμου δήμου μόνο και μόνο για να διεκδικήσουμε θέσεις και αξιώματα. Οι μικροί δήμοι σε 10 το πολύ χρόνια θα ζητήσουν συνένωση με τους γειτονικούς μεγαλύτερους, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις των καιρών. Οι χρηματοδοτήσεις από την κεντρική εξουσία κόβονται και οι δήμοι θα γίνουν αυτοσυντηρούμενοι. Στο νέο δήμο που φιλοδοξούμε να είμαστε εμείς η έδρα του, πρέπει να συμμετάσχει οπωσδήποτε ο δήμος Θίσβης, ως ανερχόμενη οικονομική κυρίως δύναμη παρά πληθυσμιακή. Αν γίνουν 6 δήμοι που επικαλείστε είναι σίγουρο πως η Θίσβη θα πάει στη Θήβα. Ο Αλίαρτος πρέπει δικαιούται και μπορεί να είναι η έδρα ενός εκ των τεσσάρων ισχυρών δήμων του νομού και εκεί πρέπει όλοι να παλέψουμε. Μόνο ένας τέτοιος δήμος συναποτελούμενος από τους 4 προαναφερόμενους και το δήμο Ακραιφνίας ,που θα έχει έδρα την Αλίαρτο, και ίσως ονομάζεται δήμος Θεσπιών ή Θίσβης για ιστορικούς λόγους, έχει δυναμική προοπτική και βιωσιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να γυρίσουμε πάλι στις κοινότητες και ωριά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν