ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. ΤΣΙΦΗΣ

| Ετικέτες , | Posted On Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Στα χέρια του δημάρχου Λεβαδέων Δ. Τσιφή βρίσκονται οι παραιτήσεις 10 δημοτικών συμβούλων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της Λιβαδειάς μέσω του χωροταξικού του «Καλλικράτη». Τις  παραιτήσεις τους υπέβαλλαν, ο πρόεδρος του Δ.Σ Δ. Καλλιαντάσης, ο αντιδήμαρχος Σ. Καλογήρου, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Γ. Αποστόλου, Η. Τζαμτζής ,Κ. Σωτηρόπουλος,  οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Γ. Πούλου, Γ. Κωτσαδάμ, Β. Ζητουνιάτου, Α. Μητάς, και ο ανεξάρτητος Η. Γκριτζάπης....


Με παραίτηση απείλησε και ο δήμαρχος Δ. Τσιφής εάν δεν γίνει δεκτή η πρόταση που διαμορφώθηκε από το Δ.Σ για συνένωση για συνένωση της Λιβαδειάς και με τους δήμους Αράχοβας, Διστόμου καθώς και την κοινότητα Αντίκυρας.

Η απόφαση πάρθηκε, κατά πλειοψηφία ,στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ. Σ, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι φορείς της πόλης. Επίσης αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ και εκπροσώπων των φορέων η οποία θα καθορίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων που αναμένεται να ακολουθήσουν.

Μοναδική εξαίρεση ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ν. Κοτσικώνας, ο οποίος από την αρχή έχει διαφωνήσει με το Σχέδιο «Καλλικράτης» χαρακτηρίζοντας αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό.
Κοινή αφετηρία για όλους ότι η Λιβαδειά έχει αδικηθεί στο χωροταξικό του Υπουργείου Εσωτερικών, υπό το σκεπτικό ότι δημιουργούνται 4 δήμοι στην ευρύτερη περιοχή Λιβαδειάς και μόνο 2 στην περιοχή της Θήβας.

Ενδεικτική του κλίματος που επικράτησε στη συνεδρίαση του Δ.Σ η τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Α. Ρούσσαρη ότι «θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρεαδάκη, του Περγαντά και του Παλαιολόγου, που έκαναν μεγάλους αγώνες για την πόλη, με την σε βάρος της κατάσταση που σήμερα κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν- είναι χρέος όλων να υπερασπιστούμε και να αγωνιστούμε για τη Λιβαδειά».
Το κλίμα ήταν βαρύ και για τους βουλευτές, κυρίως το Λειβαδίτη Β. Τόγια, οι οποίοι αν και είχαν προσκληθεί απουσίαζαν από τη συνεδρίαση, καθώς τους καταλογίζονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις  για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αιρετών.

seiriosfm.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



1 σχόλιο:

  1. Αρκετοί εκ των παραιτηθέντων συμβούλων καθότι κολλητοί του κυρίου Τόγια διαλαλούσαν, πως στην Βοιωτία θα γίνουν 6 δήμοι. Μάλιστα έλεγαν πως θα γίνουν 4 στην επαρχία Λιβαδειάς και 2 στην επαρχία Θήβας. Τώρα διαμαρτύρονται και παραιτούνται. εε δεν υπάρχει ούτε ιερό ούτε όσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν