ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" - ΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

| Ετικέτες , , | Posted On Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Έντονες είναι οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτών της Βοιωτίας για το χωροταξικό του "Καλλικράτη", όπως αυτό παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο υπουργικό συμβούλιο και είδε το φως της δημοσιότητας. 

Οι πρώτες φωνές ακούγονται από Λιβαδειά , Αράχωβα , Αλίαρτο και θίσβη ...





Η Λιβαδειά καλεί σήμερα στις 20:00 τους πολίτες της σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο , για το απαράδεκτο του "μαγειράματος" και της "κοπτοραπτικής" του χάρτη. Ο αντιδήμαρχος Σ. Καλογήρου και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Πούλου εξαπέλυσαν επίθεση κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Τόγια και του προέδρου της ΤΕΔΚ Ν. Παπαγγελή κατηγορώντας τους ότι συνέβαλαν στο «έγκλημα» κατά της Λιβαδειάς. Ο πρώτος, που εκλέγεται κυρίως από τη Λιβαδειά, καταγγέλλεται ότι υπέκυψε σε πιέσεις από Δίστομο και Ορχομενό και ο δεύτερος ότι στήριξε τω σενάριο των 6 δήμων προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς. 

Ο δήμαρχος της Αράχωβας, κ. Λεόντιος Ανδρέου  χαρακτήρισε ως "γελοιότητες" τα όσα συνέβησαν χθες βράδυ με την αλλάγη της ονομασίας του δήμου, από δήμο Αράχωβας σε δήμο Διστόμου. Παράπονα υπάρχουν και για τον χαρακτηρισμό ως ορεινού δήμου , ενός δήμου δηλ. απομακρυσμένου και αποκομμένου από τα "βουνά" της Λιβαδειάς, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν το μικρό πληθυσμό του. Τώρα, κατά πόσο ορεινός είναι ένας δήμος με Αντίκυρα και Δίστομο, αυτό είναι άλλη ιστορία.

Στην Αλίαρτο οι αντιδράσεις και οι απόψεις  είναι διφορούμενες . Απ΄την μία υπάρχει  αισιοδοξία και ικανοποίηση για την διατήρηση του δήμου και απ΄την άλλη , οι φωνές για μικροπολιτικά συμφέροντα που δημιουργούν έναν μικρό και μη βιώσιμο δήμο.

Αντιδράσεις έχουμε και από τη Θίσβη για τη συνένωσή τους με την Θήβα. Περισσότερο για αυτό το θέμα στην παρακάτω ανάρτηση.


Οι τρείς νέοι δήμοι  Αλιάρτου, Διστόμου και Ορχομενού, είναι πληθυσμιακά μικρότεροι από το νέο δήμο της Θήβας ... αυτό μελλοντικά ... μας λέει κάτι ;


Ειναι καιρός οι πολίτες να εισακουστούν !!!

Γράψτε τις απόψεις σας , πείτε τη γνώμη σας , σχολιάστε και εμείς θα μεταβιβάσουμε τη φωνή των πολιτών στον Δήμαρχο Αλιάρτου.

Είναι βιώσιμος ένας τέτοιος δήμος (Αλίαρτος-Θεσπιές); 

Συμφωνείτε να συνενωθεί  η Θίσβη , ή το Ακραίφνιο ή τα Βάγια, ή και οι τρεις δήμοι , με το δήμο μας;






Σχετικές Αναρτήσεις :



24 σχόλια:

  1. Είμασταν τόσα χρόνια έδρα φίλε dk και δεν κάναμε τίποτα τώρα που πήραμε δυό χωριά παραπάνω τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε; Αν αναφερω τι κάναμε τόσα χρόνια που είμαστε έδρα , τρεις τετραετίες εννοώ, θα λακίσουν και τα δυό χωριά που ήρθαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΜΕ ΔΗΜΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΟΓΩ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΘΕΛΑΝΕ 6 ΔΗΜΟΥΣ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΕΤΟΙΟΝ.ΕΓΩ ΟΧΙ .ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΜΕ ΔΗΜΟΣ.ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ. ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΑΘΟΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι καιρός για ένα δυνατό ψηφοδέλτιο με νέους ανθρώπους και από τους δύο νυν δήμους,οι οποίοι με νέες ιδέες να βάλουν στην άκρη τους αεριτζίδες.Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν και δεν έχουν δικαίωμα να αδιαφορούν ή τώρα ή ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω απόλυτα φίλε από το Λεοντάρι. Ο καινούργιος δήμος χρειάζεται όραμα , ανανέωση και όχι πισωγυρίσματα, και απ΄οτι είδα για να γίνει ένα ψηφοδέλτιο δεν χρειάζεται και κάποιος απαγορευτικός αριθμός συμβούλων, το κατεστημένο μόνο την ανανέωση φοβάται.Το ακούω και από άλλους και νομίζω πως θα πάρει σάρκα και οστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκιώδης αντιδήμαρχος29 Απριλίου 2010 στις 11:40 μ.μ.

    Μήπως γνωρίζει κάποιος αν γίνει κάποιο δημοτικό συμβούλιο για να διαμαρτυρηθούμε, όπως στη Λιβαδειά, για τους δήμους που χάσαμε, ή γίναμε έδρα και δεν μας νοιάζει για τίποτα άλλο, άρα ούτε και για το μέλλον του δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αντιδήμαρχος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης29 Απριλίου 2010 στις 11:57 μ.μ.

    εδώ δεν γινόταν δημοτικό συμβούλιο τότε που δεν παίζαμε για έδρα,θα γίνει τώρα που εξασφαλίσαμε τις θεσούλες και μάλιστα αναβαθμισμένες;υπερβολικό σε βρίσκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά γράψτε κάτι και για το Ακραίφνιο.μας πουλήσαν και δεν μιλάει κανένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σύντομα αναμένεται ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ που θα συζητηθεί.Το γνωρίζω γιατί συμμετείχα σε συζητήσεις.δεν μπορώ να πω περισσότερα τώρα, μόνο ότι υπάρχουν άτομα και από τον δήμο Θεσπιών.Ο επικεφαλής πρόσωπο εκπληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαίρομαι που διαβάζω αυτά τα σχόλια.
    Θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί και εγώ.
    Στόχος μας θα πρέπει να είναι οι απαντήσεις από την δημοτική αρχή.
    Η επικοινωνία έχει χαθεί και δεν μπορούμε άλλο να τρώμε τα ρούχα μας σε βασικά ερωτήματα χωρίς απαντήσεις.
    Μπράβο dk για την συγκρότηση των ιδεών μας. Μακάρι να έχουμε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο νέο Καλλικράτειο δήμο Αλιάρτου εκλέγονται 25 δημοτικοί σύμβουλοι. Για να γίνει ένα ψηφοδέλτιο χρειάζονται από 25-38 υποψήφιοι, συν τα τοπικά συμβούλια τα οποία είναι 3μελή συν τον πρόεδρο. Δημοτικές κοινότητες δεν έχουμε στο μικρό μας δήμο, επειδή είναι όλοι κάτω από 2000 κάτοικοι. Υπάρχει η ποσόστωση για τις γυναίκες αλλά δεν ισχύει μεμονωμένα στις τοπικές κοινότητες, παρά στο σύνολο του ψηφοδελτίου. Αν δεν υπάρχει υποψήφιος στις μικρές κοινότητες δεν συντρέχει λόγος ακύρωσης του συνδυασμού. Επομένως είναι εφικτό να γίνει ένα ψηφοδέλτιο, μιας και δεν χρειάζεται πάρα πολλούς υποψηφίους. Αν θέλουμε να αλλάξει σελίδα ο τόπος μας, πρέπει να στείλουμε αυτούς που μας διοικούν τις 4 τελευταίες τετραετίες στα σπίτια τους , φτάνει πια. Ο καθένας από μας είναι υπεύθυνος και προετοιμάζει το δικό του μέλλον και το μέλλον των παιδιών του με τις επιλογές του. Εξάλλου η τωρινή δημοτική αρχή πριν 8 χρόνια διαλαλούσε πως ενδιαφέρεται για 2 τετραετίες. Φτάνει πια, είδαμε τα έργα σας και την φιλοσοφία που έχετε για την ανάπτυξη της περιοχής. Καταλογίζω δε μεγάλη ευθύνη στη δημοτική αρχή που δεν άσκησε πιέσεις και βέτο, ώστε να ενταχθούν στο δήμο το Ακραίφνιο, η Θίσβη και τα Βάγια. Παίχτηκαν παιχνίδια ,πήραν υποσχέσεις και χρίσματα από τους μάγειρες του χωροταξικού, και σιώπησαν μέσα στην ιδιοτέλεια που τους διακρίνει.
    Πιστεύω πως στον Καλλικράτειο Δήμο θα έχουμε αρκετές υποψηφιότητες και θα συμφωνούσα να πρωταγωνιστήσουν και οι νέοι συμπολίτες μας. Θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό θα ήταν να υπάρχουν και προτάσεις. Μην είμαστε μονόπλευροι.
    Επίσης να υπάρχει ξεκάθαρο θέμα που υποστηρίζουμε.
    Έχω χάσει μεσα στα μηνυματα μας ποιο ειναι το θέμα μας.
    1. Η ανυπαρξία τους?
    2. Γιατί είμαστε ο μικρότερος δήμος στο νομό?
    3. Γιατί η θίσβη είναι με την Θήβα?
    4. Γιατί το Ακραίφνιο έκανε δήμο τον Ορχομενό?
    5. Γιατί Βίτσης και ο Περήφανος είναι οι μόνοι ευχαριστημένοι?
    6. Γιατί γίναμε δήμος ενώ καλύτερα θα ήταν να έιμαστε με Λιβαδειά Θήβα?
    Συμφωνώ με τον ανώνυμο ότι απαντήσεις πρέπει να τιδιεκδικήσουμε για όλα αυτά, αλλά ο σκοπός μας πρέπει να είναι κοινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καποιος που μεγαλωσε στις παραγκες30 Απριλίου 2010 στις 11:12 π.μ.

    ανωνυμε των 1.05 εαν ειναι τα προσωπα αυτα που πιστευω οτι ενοεις
    θα πεθανωωωωωωωωω
    δεσαμε και σωθηκαμε.............
    ενοεις εναν ανεργο μουλκαιο εναν ανεργο μαυροματαιο και εναν συρομενο και φερομενο ........
    ρε δεν παμε καλα.........
    φυσικα και δεν ειμαι με τα αιωνια λαμογια που μας διοικουν τωρα
    ας ξυπνησουμε και να τραβηξουμε μπροστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρόταση .καινούργιο φηψοδέλτιο μιας και υπάρχει η θετική αύρα, και η ζημιά που έκαναν αυτοί που μας διοικούν τόσα χρόνια, δεν πάει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Oχι δεν εννοώ αυτούς.Εννοώ νέους ανθρώπους με ιδέες και όρεξη που θα ταρακουνήσουν την τοπική κοινωνία.περίμενε λίγο και θα δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρέπει να γράψουμε εδώ τις απόψεις μας και να έχουμε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις, όσον αφορά τον "καλλικράτη", που θα μπορούσαν να μεταβιβαστούν στη δημοτική μας αρχή. Ενημερώστε φίλους και γνωστούς, για να μας στείλουν και αυτοί τις δικές τους. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφού η δημοτική αρχή δεν καλεί τους δημότες της σε ανοιχτό λαϊκό συμβούλιο, θα περάσουμε μόνοι μας απ'το "παράθυρο". Τέλος θα πρέπει η δημοτική αρχή να καταλάβει, ότι δεν πρέπει τους δημότες να τους έχεις απέναντι αλλά δίπλα , να πορευόμαστε μαζί στα καλά και στα άσχημα. Η σιωπή δεν είναι καλή, η συνεργασία όμως, είναι προς όφελος όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θισβη-Ακραιφνιο κλπ ειναι εκει για τον αγωνα που εκανες εσυ.
    Ουτε μια θετικη αποψη και σχολιο.
    Εισαι ο μοναδικος Αλιαρτινος που θελεις να πας Λιβαδεια η θηβα.
    Απορω αλλη δουλεια δεν εχεις απο το να κανεις nickname και mail?Με αλλα προσωπα και στηθη..ειναι καλος ο νεος καλλικρατικος Δημος?
    γεια σου Κυριε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δε σε αφορα dk το παραπανο σχολιο.
    Στο ΔΗΜΟ τι θελεις να στειλεις δε καταλαβα παραπονα γιατι εγινε ο Α λιαρτος εδρα? και εγκαλεις επειδη δε κανει λαικο συμβουλιο να κανει παραστασεις στον υπουργο ? για καντο πιο λιανα να το κατανοησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πιστεύεις ότι υπάρχει Αλιαρταίος που δεν θα ήθελε η Αλίαρτος να παραμείνει δήμος; Δε νομίζω. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με αυτό ως δεδομένο και πάμε παραπέρα. Πιστεύεις ότι ένας δήμος Αλίαρτος-Θεσπιές , που όπως φαίνεται είναι ο πληθυσμιακά μικρότερος(μετά το Δίστομο) στο νέο χάρτη της Βοιωτίας , είναι βιώσιμος και θα αντέξει στο χρόνο; Ποιος είπε ότι τα σχόλια και οι απόψεις των δημοτών πρέπει να είναι αρνητικά με την εξέλιξη που έχει πάρει το θέμα; Αν η πλειοψηφία δέχεται και επικροτεί έναν δήμο , όπως αυτός που δόθηκε στη δημοσιότητα, τότέ έχει καλώς και θα πρέπει να λάβει το θετικό μήνυμα η δημοτική αρχή. Αν όμως το σύνολο των δημοτών ή ένα μεγάλο μέρος αυτού, δε συμφωνεί, δε θα έπρεπε πάλι να το γνωρίζουν οι αρμόδιοι; Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα , καλό θα ήταν να μεταβιβαστεί και να πράξουν αναλόγως. Και κάτι τελευταίο Ανώνυμε των 2:36. Για κάντο μου κι εσύ πιο λιανά, δε θέλεις να ακούσεις τις απόψεις των συμπολιτών σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το τυράκι το είδαμε όλοι αλλά κανένας δεν είδε τη φάκα.Τέτοιες μέρες που γίνεται η πιο σκληρή και χυδαία επίθεση κατά των εργαζόμενων,άνεργων και φτωχων από μια κυβέρνηση πολιτικών απατεώνων και τις διεθνείς συμμορίες που προσέρτρεξαν για βοήθεια,ο λαός αντι να είναι στο δρόμο και να τους δείχνει την πόρτα εξόδου,συζητάει αν το χωριό θα γίνει έδρα δήμου κι αν γίνει πλέει σε πελάγη ευτυχίας,ενω αν δεν γίνει χεστηκε η φοράδα στ'αλώνι,οι πολίτες, όσοι ακόμα αντιστέκονται στην απαγόρευση της κυκλοφορίας που επέβαλε η οικονομική χούντα και βγαίνουν απ' τα σπίτια τους,συζητούν για τον καλλικράτη ,για συνενώσεις ,συγχωνεύσεις και άλλα φαιδρά την ώρα που η κοπτοραπτική για την ζωή τους και τις οικογενειές τους απ'τους μαέστρους του είδους δίνει και παίρνει.Όταν κάποια στιγμή καταλάβουμε το παιχνίδι τους θα είναι αργά,γιατί μπορεί να έχουμε δήμο αλλά είναι αμφίβολο αν θα επιβιώσουν οι δημότες, η,δε,τηλεοπτική μας δημοκρατία με μία πανελλαδική δημοσκόπηση που θα βγάλει ,τις όποιες απώλειες θα τις καταλογίσει σε πιθανή μετακίνηση του εκλογικού σώματος ή σε στατιστικό λάθος,ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός θα είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ και έτσι όλοι θα ξεχρεώσουν και κανένας δεν θα φταίει για τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έτσι ακριβώς είναι ποντικέ , όπως τα λες. Είναι ένα ζήτημα που αφορά εμάς τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών. Αν δεν ενεργοποιηθούμε τώρα, που είναι νωρίς ακόμα, θα δούμε να χάνονται όλα, κάτω από τα πόδια μας. Τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της Ελλάδας από έξω αλλά και από μέσα και τα χτυπήματα που δεχόμαστε είναι ισχυρά. Είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολούμαστε καθημερινά στο βήμα, προσπαθώντας να αφυπνίσουμε τους συμπολίτες μας. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασχολούμαστε με ζητήματα, ναι μεν μικρότερης σημασίας, αλλά σημαντικά για την τοπική μας κοινωνία. Ναι, να βγούμε στους δρόμους πριν να είναι αργά. Και συνιστώ σε όσους δεν είδαν τα βίντεο που ανέβασα, να τα δουν.

    Εδώ είναι ο σύνδεσμος:
    http://aliartos-city.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ποιος ειπε για τη καραμελα των αποψεων και να μη τις ακουμε και περα δωθε?
    ειναι πανελλαδικη πρωτοτυπια να καλεις σε λαικο συμβουλιο τη στιγμη που ο δημος και η εδρα θα ειναι εδω.
    Πως προεξοφλεις οτι δε θα τα βγαλουμε περα?
    Δε θα τα βγαλουμε με αυτη τη Δημοτικη αρχη εννοεις?..αλλα με αλλη θα ειναι ενταξει?.
    Φωναζουν στη Θισβη και θελουν ενιαιο δημο μαζι μας και εμεις θα φωναζουμε γιατι μας ορισατε Δημο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. dk
    η παγίδα που δεν υπολόγισες εσύ και ο Βίτσης είναι η Θίσβη.
    Θίσβη και θεσπιές είναι χωριά της επαρχίας της Θήβας με ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους εδώ και πολλά χρόνια σε σημείο μαζί να τα πίνουν στις ταβέρνες οι κάτοικοι.
    Η Αλίαρτος θωρείτο κατα Λιβαδειά μεριά.
    Σκέψου τώρα οτι και οι δύο αυτοί Δήμοι έχουν πληθυσμό πάνω απο 10.000 κατοίκους που σημαίνει οτι:
    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΑΛΙΑΡΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ!!!
    Χάρισμά σας η Θίσβη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμε τον 5:48. Θέλεις να ανοίξεις διάλογο μου φαίνεται. Να σχολιάζω εγώ επώνυμα κι εσύ ανώνυμα. Έλα όμως που τέτοιος διάλογος δεν μπορεί να σταθεί. Με γνωρίζεις-δε σε γνωρίζω. Ένα θα πω όμως για τελειωνουμε με τη "καραμέλα" της ανωνυμίας. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΘΗΚΕ Η ΣΙΩΠΗ.

    Για τον ανώνυμο των 6:34. Το "εσύ και ο Βίτσης" που ακριβώς κολλάει;

    Ο πρώτος ανώνυμος με τοποθετεί, απέναντι απ'τον Βίτση. Κι εσύ ανώνυμε των 6:34 , δίπλα στον Βίτση. Όχι λοιπόν κύριοι, είμαι με τον Παναλίαρτο, όσο περίεργο και να σας φαίνεται και τις ταμπέλες να τις κολλήσετε αλλού.

    Και λέω ναι στο Ακραίφνιο, ναι στις Θεσπιές, ναι στη Θίσβη, ναι σε έναν δήμο που θα έχει διάρκεια χρόνου. Και αυτό το λέω, γιατί τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει. Αν πάλι μείνουμε ως έχει, καλώς να μείνουμε. Κάτι είναι και αυτό, όχι το επιθυμητό, αλλά τουλάχιστον παραμείναμε Δήμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Νομίζω πως δεν έχουμε προσεγγίσει σωστά το θέμα των συνενώσεων και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ποιος θα πάρει την έδρα του δήμου. Το σημαντικότερο είναι πως ένας δήμος πρέπει να έχει δυναμική, προοπτική και να αντέξει στο χρόνο. Ο δικός μας δήμος είναι ολοφάνερο πως είναι ο πιο αδύναμος μαζί με αυτόν του Ορχομενού. Οι πιο ισχυροί δήμοι είναι αυτός του Σχηματαρίου, του Διστόμου ασχέτως αν έχει λίγους κατοίκους και της Θήβας που είναι ήδη μια βιομηχανική και γεωργικά δυναμική περιοχή, ενώ της προσφέρεται σχεδόν ολόκληρος ο κορινθιακός κόλπος, με πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη, λιμάνι, μεγάλες βιομηχανίες και οι παραλίες σε μια ακτογραμμή περίπου 60 χιλιομέτρων με πάρα πολλά ακίνητα. Η Λιβαδειά δεν ενισχύθηκε και θα είναι μια από τα ίδια. Από δω και στο εξής τα χρήματα των δήμων θα είναι μέρος του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος και του ΤΑΠ. Εμείς θα εισπράξουμε πολλά στο μικρό μας δήμο από τους παραπάνω φόρους; Και ποιος από μας θα έχει να πληρώσει φόρους από δω και στο εξής ,όπως λέει και ο ποντικός πιο πάνω; Με μαθηματική ακρίβεια θα ζητήσουμε μόνοι μας να ενσωματωθούμε σε κάποιον άλλο πιο ισχυρό δήμο. Στη Βοιωτία έπρεπε να γίνουν 4 το πολύ δήμοι και για αυτό ευθύνονται κάποιοι με τις κοπτοραπτικές τους ενέργειες.. Στη ρόδο έγινε μόνο ένας δήμος και έχει 108.000 κατοίκους και έκταση λίγο λιγότερη από το δικό μας νομό. Αυτή ήταν και η πρόταση της τοπικής ΤΕΔΚ , οι άνθρωποι κοιτάζουν την ανάπτυξη, την προοπτική και το βάθος χρόνου. Τέλος ο Αλίαρτος μαζί με Ακραίφνιο που επιθυμούσε λυσσαλέα να ενσωματωθεί μαζί μας, αλλά έπεσε θύμα του Ορχομενού, η Θίσβη, Θεσπιές και Βάγια θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν ισχυρό δήμο με μέλλον και με 26000 κατοίκους, με έδρα την Αλίαρτο που θα ονομάζονταν δήμος Θεσπιών για ιστορικούς λόγους. Οι 3 τελευταίοι δήμοι όμως με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων δεν ήθελαν την συγκεκριμένη συνένωση-πλην 3 τοπικών διαμερισμάτων- οπότε όλα αυτά είναι υποθετικά. Πολύ φοβάμαι πως όσο ικανή και να είναι η δημοτική αρχή που θα προκύψει στο νέο μας δήμο, χωρίς έσοδα και πόρους είναι αναγκασμένη να κινηθεί στη μετριότητα. Συγνώμη που μακρηγόρησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν