Απέρριψαν τη χρηματοδότηση του «Καλλικράτη»

| Ετικέτες , , , | Posted On Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Το κλιμάκιο των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε ουσιαστικά και το αίτημα του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση για τη στήριξη του «Καλλικράτη», γεγονός που αποτελεί και το πρώτο
σοβαρό εμπόδιο στην αλλαγή του κράτους. Το σκεπτικό που ανέπτυξαν οι ελεγκτές της Ένωσης είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει το αναγκαίο σχέδιο. «Δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση» είπαν σε έντονο ύφος προς τα στελέχη της κυβέρνησης. «Μπορεί να στηρίξει ως έχει τις πολιτικές σας. Τι δράσεις θέλετε να αναπτύξετε για να στηρίξετε το πρόγραμμα “Καλλικράτης” που δεν μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση όπως έχει σήμερα; Αφού δεν έχετε πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή του Προγράμματος, πώς ζητάτε τώρα αναθεώρησή του; Είστε ακόμη στον σχεδιασμό. Οι αποφάσεις πρέπει να εφαρμοστούν ακόμη κι αν τις έχει λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θέλουμε πια άλλα σχέδια δράσης ή μελέτες. Είμαστε στη φάση των δράσεων εφαρμογής».
(Από το Βήμα)

Σχετικές Αναρτήσεις :



2 σχόλια:

  1. ΚΟΥϊΖ
    τι νομίζετε ότι θα ακούσουμε απ'τους δημοτικούς μας άρχοντες;

    Α.Το ξέραμε ότι δεν θα γίνει ο Καλλικράρης και γιαυτό δεν κάναμε τίποτα.

    Β.Κατόπιν ενεργειών μας (μυστικών φυσικά)ακυρώθηκε το σχέδιο.

    Όποιος απαντήσει σωστά κερδίζει πρόσκληση να παρακολουθήσει μια από αυτές τις υψηλού επιπέδου συζητήσεις που γίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καλλικράτης θα προχωρήσει και θα γίνει νόμος του κράτους για καθαρά οικονομικούς λόγους. Η χρηματοδότηση που θα αγγίξει περίπου τα τέσσερα δισεκατομμύρια Ευρώ θα είναι απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Σε διαφορετική περίπτωση στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που διανύουμε οι κρατικές επιχορηγήσεις και οι ενισχύσεις θα είναι πολύ μειωμένες σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Από το 2007 που ξεκίνησε το ΕΣΠΑ έχουν απορροφηθεί απειροελάχιστα χρήματα. Στη χώρα σήμερα μόνο 212 Δήμοι έχουν διαχειριστική επάρκεια, που μπορούν να απορροφήσουν χρήματα ενώ οι υπόλοιποι 850 δήμοι , σε περίπτωση που δε θα προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση, θα παραμείνουν θεατές και χωρίς χρηματοδότηση, μεταξύ των οποίων βέβαια και η Αλίαρτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν