"Να λειτουργήσει ξανά η Αγία Σοφία"

| Ετικέτες , , , | Posted On Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Το βρήκαμε στο ....http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_6708.html

Να λειτουργήσει ξανά η Αγία Σοφιά», ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας για την Αγία Σοφία, Κρις Σπύρου, που ηγείται της κίνησης για την επαναλειτουργία του μεγάλου ναού της Ορθοδοξίας, στην Κωνσταντινούπολη. Όπως υπογράμμισε....

κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «να επανέλθει η Μητέρα Εκκλησία της Χριστιανοσύνης στην αρχική της λειτουργία, όπως ήταν πριν 557 χρόνια. Ως ο Καθεδρικός της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης. Ως ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία».
     Αναφερόμενος στην ίδρυση της Παγκόσμιας Ενορίας τόνισε πως... «άτομα με διαφορετική εθνική καταβολή και θρησκευτικό προσανατολισμό ξεκινήσαμε αυτή την πορεία το 1995. Αυτό που μας συνέδεε και μας συνδέει, όμως, ήταν η ακλόνητη προσήλωση στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ελευθερία» και πρόσθεσε ότι: «Η Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας αναγνωρίζεται, ήδη, απο το αμερικανικό κράτος ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Αρχικός της σκοπός ήταν και είναι η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως ορθοδόξου χριστιανικού ναού, υπό την εποπτεία των ενοριτών της απ΄όλο τον κόσμο».
Ο κ. Σπύρου έκανε λεπτομερείς αναφορές για τι έχει γίνει επί του θέματος τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, που ιδρύθηκε η ενορία, τονίζοντας ότι αριθμεί πλέον χιλιάδες μέλη απ΄όλο τον κόσμο, τα οποία συμφωνούν σε ένα: «Καμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να προσδιορίζει τη χρήση ιερών χώρων, να διορίζει θρησκευτικούς ηγέτες, να καθορίζει την αμφίεση ιερέων, να επιβάλει, ή να καθορίζει, την αρμόζουσα θρησκευτική συμπεριφορά στους πολίτες της».

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for "Να λειτουργήσει ξανά η Αγία Σοφία"

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν