Κ. ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ : ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

| Ετικέτες , | Posted On Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010


Την ικανοποίησή του για το σχέδιο «Καλλικράτης» που έδωσε για διαβούλευση η κυβέρνηση εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Ν.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με την συμμετοχή πολιτικών και κοινωνικών φορέων ο νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς τονίζοντας οτι καλύπτει τις προτάσεις της ΕΝΑΕ...



 
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αριστείδης Ρούσσαρης εξέφρασε αμφιβολίες ως προς την κάλυψη των οικονομικών ζητημάτων ενώ αντίθετος με το σχέδιο «Καλλικράτης» εμφανίστηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Γκικόπουλος κάνοντας λόγω για προώθηση  αντιλαϊκών σχεδίων.  
 
«Υιοθετούμε το σχέδιο Καλλικράτης όσον αφορά στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, με εκλεγμένο περιφερειάρχη και περιφερειακό συμβούλιο», τόνισε ο νομάρχης Κλέαρχος Περγαντάς και πρόσθεσε: «το σχέδιο είναι απολύτως εναρμονισμένο με τις αποφάσεις της συνέλευσης της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στη Δράμα και αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικά σημαντικό ». Παράλληλα ο κ. Περγαντάς τάσσεται  αναφερόμενος στο σχέδιο που προβλέπει 13 περιφέρειες επισημαίνει ότι είναι απολύτως λογικός αυτός ο σχεδιασμός  και ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρέπει μα μείνει ως και να αποτελέσει μια από αυτές τις 13 περιφέρειες. 

Επίσης ο Κλέαρχος Περγαντάς απευθυνόμενος στους νομαρχιακούς συμβούλους και τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη έκανε γνωστό ότι επιθυμεί να διεκδικήσει την περιφέρεια.  «Επειδή θεσμικά όφειλα να το κάνω δήλωσα στους συναδέλφους μου, τους νομαρχιακούς συμβούλους αλλά και τους δημάρχους ότι θα διεκδικήσω την κάθοδό μου στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ότι θα δόσω την μάχη με όλες τις δυνάμεις μου ώστε κατά πρώτο λόγο η θεσμική εξέλιξη του θεσμού να είναι αυτή που προσδοκούμε όλοι μας. Δήλωσα λοιπόν την πρόθεσή μου, έχω εμπειρία, γνωρίζω τα ζητήματα, έχω κάνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο πάρα πολλά χρόνια γνωρίζω την περιφέρει και με γνωρίζει », σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Περγαντάς. 

Ωστόσο ξεκαθάρισε: «από εκεί και πέρα είναι προφανές οτι θα υπάρξουν κομματικές διαδικασίες και είναι αυτονόητο ότι κάθε απόφαση του κόμματός μου θα είναι από εμένα απολύτως σεβαστή». 

Ο Αριστείδης Ρούσσαρης δήλωσε σχετικά με το σχέδιο που ήδη έχει δοθεί για διαβούλευση:  «Ο σημερινός πρωθυπουργός σε δύο προηγούμενα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ που έγιναν στη Κυλλήνη και τη Θεσσαλονίκη είχε πει κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας χωρίς να έχει λυθεί το οικονομικό ζήτημα, το χωροταξικό και της πρόσληψης προσωπικού αποτελεί ασπιρίνη για την μεγάλη αρρώστια της αυτοδιοίκησης . Σήμερα ξέρουμε ότι Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2009 η κυβέρνηση παρακράτησε 330 εκατομμύρια από την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό δείχνει ότι λόγω και της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της κρίσης της χώρας μας αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα η διοικητική αναδιάρθρωση που όλοι την θέλουμε θα φέρει περισσότερα προβλήματα όσα υπάρχουν σήμερα. 

Ο Γιώργος Γκικόπουλος εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του με τον «Καλλικράτη» «Εκφράσαμε την άποψη μας ως Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασίας σε σχέση με τον« Καλλικράτη »και τις νέες περιφέρειες και δήμους που προβλέπει λέγοντας ότι η νέα διοικητική διάρθρωση στήνεται για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που είναι ήδη εγκατεστημένες στην περιοχή ή σκέφτονται να εγκατασταθούν », σημείωσε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Μέσα σε αυτά τα κριτήρια θα λειτουργεί και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη νέα μορφή της. Μια λειτουργία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, είτε είναι εργαζόμενο, με την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων, είτε είναι αγρότες, με την διάλυση της μικρομεσαίας αγροτιάς, είναι είτε μικρομεσαίοι έμποροι και βιοτέχνες με τη διάλυση όλων αυτών των εργαζομένων. Είμαστε αντίθετοι διότι το κράτος είναι αντιλαϊκό άρα και η αυτοδιοίκηση του φτιάχνει θα είναι το ίδιο αντιλαϊκή ». 

Και κατέληξε: «Καλούμε τους δημάρχους να εναντιωθούν να διεκδικήσουν πόρους και αρμοδιότητες, απλή αναλογική, δημοκρατία ουσιαστική και οχι κατ επίφαση».

diavima.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



6 σχόλια:

  1. Στη συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων του νομού και προς μεγάλη μου έκπληξη από το Δήμο μας, το δήμο Αλιάρτου εννοώ, δεν υπήρχε κανείς. Και μη κοροϊδευόμαστε η καυτή πατάτα στο σχέδιο Καλλικράτης είναι το Χωροταξικό που δεν θέλουν να το συζητήσουν μεν προς το παρόν , αλλά όλοι εκεί το πάνε.
    Παραβρέθηκαν Δήμαρχοι , αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ . Όσο βέβαια για τον <> στο χωροταξικό Δήμο Ορχομενού, παραβρέθηκαν σύσσωμοι και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης , ήρθαν όλοι μαζί και αφού τοποθετήθηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αποχώρησαν συντεταγμένα όλοι μαζί, έδωσαν και συνέντευξη στα δυο τοπικά κανάλια και μας καληνύχτισαν. Τα ακούτε κύριοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης της Αλιάρτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥς ΣΥΜΒΟΥΛΟΥς.
    ΕΝΑς ΑΠΟ ΑΛΙΑΡΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑς ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΑς ΠΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To ότι έχουμε δύο νομαρχιακούς συμβούλους δεν λέει τίποτα,τα συμφέροντα του δήμου μόνο η δημοτική αρχή θα τα υπερασπιστεί.Δεν επιτρέπεται σε τόσο σημαντικές συνεδριάσεις και με το χωροταξικό ανοικτό,να απουσιάζει η δημοτική αρχή.Ακόμη και βεβαιοι να ήμαστε,ότι ο δήμος θα παραμείνει,οι εκπροσωποί μας πρέπει να είναι εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις.Γιαυτό τους εκλέγουμε και γιαυτό τους πληρώνουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ανώνυμε ο ένας Νομαρχιακός που έχουμε ήταν εκεί και υποστήριξε τις θέσεις της Αλιάρτου στα όρια του επιτρεπτού, σαν Νομαρχιακός σύμβουλος και όσο γινόταν με κάποια διακριτικότητα, επειδή εξ αρχής έπρεπε οι Νομαρχιακοί να τοποθετηθούν στο Θέμα του Καλλικράτη μόνο για την κατάργηση των νομαρχιών και την ίδρυση της περιφέρειας. Για την καυτή πατάτα του χωροταξικού μίλαγαν μόνο οι εκπρόσωποι της Α΄Θμιας αυτοδιοίκησης. Να ξέρεις όμως και τα Βάγια και οι Θεσπιές και ο Ορχομενός και το Κυριακι και όλα τα μεγάλα χωριά έχουν Νομαρχιακούς Συμβούλους. Το θεσμοθετημένο όμως όργανο που μας εκπροσωπεί για το φλέγον θέμα είναι κατά κύριο λόγο συμπολίτευση και αντιπολίτευση του Δήμου. Και αν για διάφορους λόγους απουσιάζει ο Δήμαρχος , υπάρχουν δυο αντιδήμαρχοι που πληρώνουμε, και δυο πρόεδροι και εδώ συμφωνώ με τον προηγούμενο φίλο.

    Υστερόγραφο : ένα Νομαρχιακό έχουμε εδώ και δυο χρόνια, ο άλλος έχει γίνει γραμματέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως έστειλαν την πρόσκληση με mail?
    Άντε να ανοίξεις υπολογιστή
    Άντε να την εκτυπώσεις
    Άντε να την βάλεις και σε κανα πρωτόκολο
    Άντε να σκεφτείς τι να του πεις
    Άντε να σκεφτείς τι να πεις στους δικούς σου ότι τουσ είπες
    Ρε δε γαμι... δεν ανοίγω το παλίομηχανημα. θα πω ότι χάλασε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΑ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν