ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ 2010

| Ετικέτες , | Posted On Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Νέος χρόνος, νέες προσδοκίες. Αυτό είναι κάτι που ισχύει και για τους απανταχού σινεφίλ, οι οποίοι περιμένουν εναγωνιωδώς μέσα στο έτος τις καινούριες κινηματογραφικές προτάσεις. Δείτε τις δέκα πιο αναμενόμενες ταινίες του 2010...






Inception

Μυστήριο τυλίγει την υπόθεση του «Inception», της νέας ταινίας του Christopher Nolan («Memento», «The Dark Knight») με τον Leonardo DiCaprio στο κέντρο ενός ενδιαφέροντος καστ, καθώς οι παραγωγοί της δεν αφήνουν τίποτα να διαρρεύσει για την υπόθεση πέρα από τη δήλωση ότι το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας διαδραματίζεται “στην αρχιτεκτονική του μυαλού”. Το νέο εντυπωσιακό τρέιλερ που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αντί να λύσει τις απορίες, μπέρδεψε τα πράγματα ακόμη περισσότερο, κάνοντας αρκετούς να μιλούν για διανοητικό στραμπούληγμα μεγαλύτερο από εκείνο του «Memento». Υπομονή μέχρι τις 15 Ιουλίου.






Shutter Island

Μια τετραετία μετά το «The Departed» που του χάρισε, επιτέλους, το πολυπόθητο Όσκαρ Σκηνοθεσίας, ο Martin Scorsese επιστρέφει με το «Shutter Island», ένα ατμοσφαιρικό νουάρ θρίλερ με πρωταγωνιστή το Leonardo DiCaprio (ναι, φαίνεται ότι θα είναι άλλη μια καλή χρονιά για τον Leo), ο οποίος υποδύεται έναν αστυνομικό που ερευνά μια μυστηριώδη εξαφάνιση σε μια ψυχιατρική κλινική στο εν λόγω νησί. Η πρώτη ύλη του σεναρίου από το μυθιστόρημα του Dennis Lehane, το δυνατό καστ και ο, απαλαγμένος από το άγχος του χρυσού αγαλματιδίου, Scorsese βάζουν πολύ γερές βάσεις για μια δυνατή φιλμική εμπειρία. Κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Φεβρουαρίου.



 



Alice In Wonderland

Ο διάσημος σκοτεινός παραμυθάς του Hollywood, Tim Burton, συνδυάζει στοιχεία και από τα δύο βιβλία του Lewis Carroll με ηρωίδα την Αλίκη, και παραδίδει τη δική του φαντασμαγορική εκδοχή, σε τρεις διαστάσεις μάλιστα. Η 19χρονη, πια, Αλίκη επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων, χωρίς να θυμάται την προηγούμενη επίσκεψή της εκεί, συναντά τον Τρελοκαπελά και συμμαχεί με τη Λευκή Βασίλισσα για να βάλουν τέλος στην τυραννία της Κόκκινης Βασίλισσας. Τα πρώτα οπτικά δείγματα αποκαλύπτουν ότι ο Burton μάλλον έχει ξεπεράσει και πάλι τον εαυτό του, ενώ τα ονόματα των Johnny Depp, Helena Bonham Carter και Anne Hathaway, μεταξύ άλλων, ανεβάζουν τον πήχη αισθητά. Η «Αλίκη» θα έρθει στη χώρα μας στις 4 Μαρτίου.






Robin Hood

Ο θρύλος του Ρομπέν των Δασών από τον Ridley Scott. Αυτό και μόνο θα αρκούσε για να μπει η ταινία στη δεκάδα. Ωστόσο, η πρόθεση του Sir Scott να τοποθετήσει τον λαϊκό ήρωα στο σωστό του ιστορικό πλαίσιο σε συνδυασμό με τον Russel Crowe στο ρόλο του πιστού τοξότη του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου που, μην αντέχοντας τη στηλίτευση του θρόνου, απέδωσε τη δική του δικαιοσύνη ως Robin Hood και την Cate Blanchett στο ρόλο της Marian, ανεβάζουν την προσμονή μας ακόμη περισσότερο. Πέμπτη συνεργασία για Scott και Crowe με πολλάκις αποδεδειγμένη χημεία. Στις ΗΠΑ αναμένεται στις 14 Μαΐου.






Clash Of The Titans

Ο μύθος του ημίθεου Περσέα ζωντανεύει και πάλι στο «Clash Of The Titans», το χαλαρό remake της cult ταινίας του 1981, με τον περιζήτητο πια Sam Worthington στον ομώνυμο ρόλο και τον Louis Leterrier («Danny The Dog», «The Incredible Hulk») στο σκηνοθετικό τιμόνι. Εντυπωσιακά τέρατα, ανεξάντλητη δράση και φουλ ψηφιακά εφέ συνδυάζονται με ηχηρό καστ (Ralph Fiennes ως Άδης και Liam Neeson ως Δίας, μεταξύ άλλων) και υπόσχονται μια χορταστική ψυχαγωγική πρόταση. Θα το διαπιστώσουμε στις 25 Μαρτίου.






Prince Of Persia: The Sands Of Time

Μπορεί το όνομα του Jake Gyllenhaal («Donnie Darko», «Zodiac») στον ομώνυμο και, ομολογουμένως, απρόσμενο ρόλο να προκαλεί την περιέργεια, είναι όμως αυτό του μέγα-παραγωγού Jerry Bruckheimer που εγγυάται το θέαμα σ’ αυτή την μεταφορά ενός από τα πιο διάσημα videogames των ‘80s που αναβίωσε το 2003 με τον τίτλο «Prince Of Persia: The Sands Of Time». Στη σκηνοθεσία θα βρεθεί ο Mike Newell («Harry Potter And The Goblet Of Fire»), ενώ τον “πρίγκιπα” Gyllenhaal πλαισιώνουν οι Ben Kingsley, Alfred Molina και Gemma Arterton. Στις ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαΐου.






The Wolfman

Οι Benicio Del Toro και Anthony Hopkins πρωταγωνιστούν στους ρόλους του γιου και του πατέρα Talbot (και αποτελούν τον κύριο πόλο έλξης) στο remake της κλασικής ομότιτλης ταινίας του 1941 που σκηνοθετεί ο Joe Johnston («Jumanji»). Γοτθικός τρόμος και βικτωριανή ατμόσφαιρα ποτίζουν την ιστορία του Lawrence Talbot που επιστρέφει στην Αγγλία για να βρει τον εξαφανισμένο αδερφό του και οι Emily Blunt, Hugo Weaving και Geraldine Chaplin πλαισιώνουν το πρωταγωνιστικό δίδυμο. Θα “ουρλιάξει” στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Φεβρουαρίου.






Green Zone


Μετά τη διπλή συνεργασία τους στη δεύτερη και τρίτη ταινία του Jason Bourne, οι Matt Damon και Paul Greengrass βρίσκονται και πάλι μαζί στο «Green Zone», ένα πολιτικό θρίλερ δράσης που τοποθετεί τον χαρακτήρα του Damon στην “Πράσινη Ζώνη” της Βαγδάτης να αναζητεί όπλα μαζικής καταστροφής με τον αμερικανικό στρατό στο κατόπι του. Η γνώριμη σκηνοθετική υπογραφή του Greengrass εγγυάται, τουλάχιστον, ρεαλιστική δράση που θα κόψει την ανάσα. Στις ΗΠΑ κάνει πρεμιέρα στις 12 Μαρτίου.






The Expendables

Σαν όνειρο ακούγεται αυτή η ταινία που γράφει και σκηνοθετεί ο Sylvester Stalone, αφού φέρει έντονα αρώματα της δεκαετίας του 1980 που θα γαργαλίσουν τα ρουθούνια όσων μεγάλωσαν βλέποντας ανάλογες περιπέτειες στο βίντεο. Οι «Expendables» είναι μια ομάδα μισθοφόρων που ταξιδεύουν στη Ν.Αμερική για να βάλουν τέλος στη δράση ενός τοπικού δικτάτορα. Υπόθεση που δεν ξαφνιάζει, αλλά φέρνει κοντά ένα από τα πιο λαχταριστά καστ των τελευταίων ετών που ενώνει την παλιά με τη νέα γενιά “δράσης”: Sylvester Stalone, Arnold Schwarzenegger, Mickey Rourke, Dolph Lundgren, Jet Li και Jason Statham. Στις αμερικανικές αίθουσες θα βγει στις 20 Αυγούστου.






Tron Legacy

Αν και τεχνικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί sequel, συμπεριλάβαμε το «Tron Legacy» στη δεκάδα αφενός επειδή έχουν περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες από το κλασικό πια «Tron» και αφετέρου επειδή η νέα ταινία φιλοδοξεί να εντυπωσιάσει εκ νέου με τα ψηφιακά εφέ της, όπως είχε κάνει και η πρώτη ταινία το 1982. Ο Jeff Bridges επανέρχεται σε διπλό αινιγματικό ρόλο και συναντά ξανά τον Bruce Boxleitner στην καρδιά ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, μαζί με τους Michael Sheen και John Hurt. Οι οπαδοί της κυβερνοπάνκ επιστημονικής φαντασίας ήδη μετρούν αντίστροφα τις μέρες μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου που θα βγει η ταινία στις ΗΠΑ.




nooz.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ 2010

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν