Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας για την VECHRO

| Ετικέτες , | Posted On Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Συνάδελφοι,
Σήμερα η κατάσταση που διαμορφώνεται μπροστά μας με τον πιο κυνικό τρόπο, μοιάζει να βρίσκεται η ζωή των εργατών υπό τη σκιά του πιο επικίνδυνου αρπακτικού.

Σκοπός αυτού του τοπίου που δημιουργείται γύρω μας, είναι να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου, όχι μόνο να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν τα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, αλλά να είναι και ευχαριστημένοι γιατί υπάρχουν και πολύ χειρότερα...

Διαχρονικά οι μεγαλοεπιχειρηματίες χρησιμοποιούσαν την ανεργία για να κατεβάζουν τους μισθούς και τα μεροκάματα και γενικότερα να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν την εργατική τάξη.

Στη σημερινή πραγματικότητα που ζούμε, χρησιμοποιούν τους απόλυτα εξαθλιωμένους για να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να επιβάλλουν παντού ελαστικές εργασιακές σχέσεις, να τσακίσουν κάθε οργανωμένη αντίσταση, να υποτάξουν το εργατικό κίνημα. Να σκεπάσει τη ζωή του εργαζόμενου ο φόβος, ο ραγιαδισμός, μακρυά από σωματεία, μακρυά από κάθε μορφή εργατικής οργάνωσης.

“Φωτεινό” παράδειγμα αποτελεί η εργοδοσία της VECHRO στην Πέτρα Βοιωτίας. Όπου διευθυντικά στελέχη, κατόπιν απόφασης της διοίκησης της εταιρείας -όπως είπαν- έκλεισαν την πύλη του εργοστασίου, προκειμένου να μην μπει η κάλπη στο εργοστάσιο, κατά τις αρχαιρεσίες του κλαδικού Σωματείου στις 25/11/2011 και υπό την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

Ο σκοπός τους προφανής. Να μην έρθουν οι εργαζόμενοι σε επαφή με το Σωματείο. Μη τυχόν “ξεθαρέψουν” και οργανωθούν. Αυτό που πραγματικά φοβούνται και δεν θέλουν οι βιομήχανοι.

Δηλώνουμε στην εργοδοσία της VECHRO, ότι πλανάται πλάνην οικτράν αν νομίζει ότι θα αποτρέψει την επαφή του Σωματείου με τους εργαζόμενους.

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στη χημική βιομηχανία, ανεξάρτητα από ειδικότητα, σχέση εργασίας και επίπεδο εκπαίδευσης, γραφτείτε στο Σωματείο. Με την οργανωμένη πάλη μπορούμε να εμποδίσουμε την εφαρμογή της βάρβαρης αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής σε κάθε εργοστάσιο, συνολικά στον κλάδο, με προοπτική να την ανατρέψουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΚΑΒΑΛΟΣ Γ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΙΜΗΣΤΗΡΑΣ Μ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΘΗΒΑ 15/12/2011
Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 71
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 80/2011 ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ
ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 840/9-5-2011
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6944743524
6976536889
6978353438

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΥΠΟΣ

Σχετικές Αναρτήσεις :



5 σχόλια:

  1. ντροπή. και το παίζουν και ευεργέτες του τόπου δίνοντας διάφορες μικροχορηγίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tha ithelan polloi na douleuoun se aythn thn etairia ntroph sas kwlo sundikalistes eseis pou kleisate toses etairies...mixahlidhs.pitsos,izola,panobell,ucar k alles ellhnikes etairies alla thelete na kleisete k aythn palio noumera alla den tha sas afhsoume....eksw apo edw xolh ths elladas k twn ellhnikwn etairiwn...oso gia tis mikro xorhgies pou lete,den kserame oti ektos apo 100 oikogeneies tha eprepe na zouse k olo ta xwria THS VOIWTIAS me xorigies....o ergazomenos ths KALUTERHS ELLHNIKHS ETAIRIAS MAKRAN...MHN TOLMISETE NA THN AKOUMPISETE THA MAS VRHTE APENANTI SAS....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. afiste tis malakies kurioi tempelides sundikalistes ergatoupalliloi kai doulepste ligo...
    mia epihirisi leitourgei kanonika ston topo mas kai pate na kanete zimia?emeis oi idioi ergazomenoi stin etairia den sas theloume,douleia theloume!!!se euharistoume VECHRO pou tosa hronia mas zeis kai den ehoume sterithei tipota emeis kai oi oikogeneies mas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ .ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ,ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ.Η VECHRO ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΙΑΣΩΘΕΙΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΡΘΙΑ,ΑΦΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΜΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΒΙΟ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΡΙΤΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.

    Εργαζομενος της VECHRO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ. ΣΥΝΔΙΚΑ(ΛΗΣΤΕΣ).

    Τι γίνεται ρε παιδιά; Μας πήρανε χαμπάρι; Δεν μπορούμε να πείσουμε (κοροϊδέψουμε)πια; Δεν τσιμπάνε τα κορόιδα (οι εργαζόμενοι)για να στήσετε μια νέα εταιρειούλα παρασίτων; Από ότι πολύ καλά γνωρίζω, ενημέρωση κάνατε δύο φορές μέσα σε ένα μήνα σε χώρο που σας έδωσε η εταιρεία για να ενημερώσετε τους εργαζομένους, επομένως η επικοινωνία δεν σας στερήθηκε όπως ψέματα λέτε!!
    Αλλά, πως να πείσετε τους εργαζομένους που δεν τρώνε πια το κουτόχορτο που πάτε να τους σερβίρετε, για να μπουν στο κοπάδι σας!!! Γι΄αυτό κανένας δεν γράφτηκε στο ψευτοσωματείο σας.
    Ανεπάγγελτα, αρπακτικά, παράσιτα, κομματόσκυλα, που ζείτε με εκβιασμούς και έχετε φτάσει την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής!!!
    Σταματήστε πια το καταστροφικό σας έργο!!!
    Δεν σας χρειαζόμαστε και δεν πείθετε κανέναν πια διότι σας πήρανε όλοι χαμπάρι.
    Δεν εκπροσωπείτε κανέναν παρά μόνο την πάρτη σας!!!
    ΠΛΑΝΑΣΤΕ, ΠΛΑΝΗΝ, ΟΙΚΤΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν